winter break

Sitter i stugan och löser Melodikrysset. Marcus vill ut och köra skoter och morfar vill kolla på skid-VM. Mormor stickar, förmodligen sockar, och jag vill ha korvmacka. Sportlovet har officiellt börjat.

 
Bilden är inte från i år. I år har vi lite mer snö och lite mer sol. Inte helt fel.

peanut butter

Jag tror att jag tjuvsmakade lite för mycket när jag bakade. Men det var det värt, för jag kan officiellt utnämna mig själv till världens bästa klasskompis då baket är till klassen för att fira sista dagen innan sportis (ye, it's a thing).

Hade jag också varit världens bästa bloggerska hade ni nu fått en bild på skönheten, bakverket det vill säga. Men det är jag inte. Och ni får ingen bild.

chocolate

När jag kom hem från skolan drabbades jag av ett akut sötsug. Efter lite rotande i kylen/skafferiet insåg jag att enda utvägen var att klä på sig och traska ner på Konsum. And that's what I did. Jag kom hem med bland annat en marabou. 

En liten stund senare kommer mor hem. Hon har varit och handlat. När hon packar upp ser jag att hon köpt mig två karl fazer.

Conclusion: Jag gick helt i onödan ner till Konsum.
Upside: Man kan aldrig få för mycket choklad.

enough

En gång - när jag fortfarande var tvungen gå och lägga mig innan en viss tid för min mor - tjuvsåg jag en film på tv. Den började nio och jag såg första timmen. Klockan tio var jag egentligen tvungen gå och lägga mig men jag såg klart filmen ändå.

Från den stunden var den filmen min favoritfilm.

Nu när jag tänker tillbaka på det tror jag egentligen inte att det var filmen som gjorde den så bra, utan det faktum att jag hade sett den i hemlighet.

Idag fick jag lust att se om den, då det var otroligt länge sedan sist. And I think I might do that soon to.


back from france

Efter en vecka i Frankrike med klassen är jag hemma och helt ärligt känns det inte särskilt bra. Hade mycket väl kunnat stanna ett tag till.

Resan har dock varit awesome.

Såg Blondinbella på Kallax, var högst uppe i en katedrals torn, åkte till Tyskland, shoppade, förargade fransk gangstersnubbe, såg på improviserad fransk teaterpjäs, var till Eiffeltornet, Triumfbågen, Champs Elysée, Louvren och Notre Dame på en och samma dag, satt bakom Robin Söderling på planet, missade planet till Luleå, chillade med Zlatan på Max och var hemma halv ett inatt.

Trevlig resa helt enkelt. Nu är jag trött trött trött och som tur är börjar jag 14.40 och slutar 16.00.


tattoo

Jag har alltid velat göra en tatuering. Men jag vet att perfektionisten inom mig skulle bli missnöjd. Jag tror inte att jag skulle ångra själva tatueringen, men troligtvis skulle något litet streck eller någon liten detalj inte vara riktigt som jag tänkt mig och så skulle jag vara forever missnöjd.

Igår när jag väntade på att Malin skulle komma för lite melodifestivalhäng var jag uttråkad. Så jag ritade lite på mig själv.

Och detta kan mycket väl vara tatueringen jag en dag gör. Texten behöver nödvändigtvis inte var densamma, då detta bara var ur en låt jag lyssnade på just då. Men själv idén. Typsnittet. Placeringen. Storleken. Osv. I'm kinda liking it.


the irony


Ironin. Wikipedia skriver om trovärdiga källor.

two days left

Packar för Frankrike. Helt okej söndagssyssla.

france

Frankrikekvällen var mycket lyckad och jag är nu mer taggad än någonsin.


Vi slog på stort och inhandlade massa franksinspirerad mat (och även lite italiensk..).


Eurotrip stod på schemat och den var lika.. speciell.. som förra gången.

Three days left!

By the way, detta är mitt 1200de inlägg. Respekt.

555555555555555555555555555555555555555555555

Enbart fem (snart fyra) dagar står mellan mig och Frankrike. Imorgon är Frankrikekväll planerad. Baguette, brie och Eurotrip står på schemat och jag är taggad. Att vi åker på tisdag är fortfarande overkligt och jag antar att det inte kommer sjunka in förrän vi kliver av planet i Paris.


I Stockholm var vi inte särskilt bra på att ta bilder. Detta var enda bilden som togs sista dagen. France is going to be different. It better be.

cleaning my room, packing for france and avoiding reading blogs


Bilden summerar upp vad jag gjort senaste timmarna ganska bra. Städat mitt rum. Börjat packa för Frankrike. Och gjort allt i min makt för att inte distraheras av datorn.

Har gått ganska bra, men nu kurrar magen (not a figure of speech, den kurrar faktiskt).

Och ja, jag brukar döpa min spotifyspellistor till vad jag gör när jag lyssnar på dem. Exempel "hängmedmalinochlinnea", "studyordie", "cleaningmyroom* and so on.

Q&A


Jag hoppas du syftar på packlistan och inte på rapporten... Cause that's not going to be done in a long, long, long while.


dotdotdot


when you're poor and going to france in one week you will do everything and anything to get what you want. in this case a jacket.

Tror ni det funkar..?

twitterthingy



Jag har förresten skaffat mig (och med "jag" menar jag Linnea har skaffat mig) en lite twitterthingy i kanten av min blogg. If you haven't noticed det vill säga.

india

Spintreorna befinner sig i Indien för tillfället. Var precis inne och läste på spindiabloggen.

Att jag kommer åka till Indien om ett år skrämmer mig. Jag kan inte riktigt se mig själv där. Men nu, efter att ha läst lite updates från de som befinner sig där, så är jag mer taggad än någonsin.

Som tur är stillas mitt resebehov snart, då vi oss till Frankrike om nio dagar.

melodifestivalen

Melodifestivalen drar igång ikväll as most of you know. Satt och kollade vad det var för typ av artister och låtar med och några tankar dök upp.

1. Babsan sjunger en låt som heter "Ge mig en spanjor". Den kan ju inte vara annat än bra. Eller?

2. Det finns två låtar som heter "Oh my god".

3. Det finns två låtar som heter "Desperados".

Tippning i år igen förresten. Denna gång planerar jag att vinna. Och så kan vi väl bestämma nu att vi inte kallar melodifestivalen "mello". Okej? Bra.

[majkäjla mcanus]

Ett good old othtittande med Malin stod på kvällens agenda. Säsong fem is what's up. Och detta fick mig att tänka på en grej. Tjejen som spelar Lindsey i serien heter på riktigt Michaela McManus.

Tre saker har jag att säga om detta.
1. Hennes namn uttalas Majkäjla. That's not pretty.
2. Jag läser alltid hennes efternamn som McAnus. That sounds wrong.
3. På bilden under ser ni hur hon oftast har sitt hår. Why is she doing a semi-backslick? That doesn't work. For anyone.


bangs


Är jag den enda som brukar fundera hur jag skulle se ut i lugg..?


Nåja. Nu vet jag svaret i alla fall. Lugg är inte min grej. Synd för jag tycker det är fint. *pik till alla som passar i lugg att skaffa lugg*

Update: Jag ser lite ut som Hermione is de första filmerna. Det vill säga om hon var svarthårig och mörkhyad.

sherlock homles


Jag har precis sett Sherlock Holmes, det vill säga den nyproducerade miniserien av BBC. Det var bra, riktigt bra faktiskt. Just my taste när det kommer till deckare. Nästa avsnitt är på söndag, and I can't wait.

saker som stör mig

Något jag inte förstår mig på är folk som sminkar sig efter att de har tränat på kvällen. For example, idag. Efter jag tränat var klockan cirka halv nio. I omklädningsrummet var det en tjej som höll på att sminka sig. Och sure, do that. Men vars ska du, nio på en torsdag som kräver att du måste vara sminkat och fixad och hela det tjoset? That's the part I really don't understand. Kanske lever de bara ett lite mer fabolous liv än mig. Vem vet.

estoy cansado y voy a dormir

Jag har inte gjort en enda vettig eller ansträngande sak sen jag kom hem och ändå är jag tröttare än någonsin. Eller en vettig sak, på börjat en (redan alldeles för lång) packlista till Le France! Kanske var min excitemen över den som tog musten ur mig. Oavsett vad det var så orkar jag inte vara upp en sekund. Och det tänker jag inte heller vara. Goodnight.


to do

Nu har jag äntligen bockat av allt på dagens to do-list. Att tillägga är att jag började tre. Jag är trött och less, men ändå otroligt nöjd för att jag gjorde det som behövdes.

Nu återstår bara att bestämma om jag ska se OC eller OTH. Lutar mot det senare.

And fyi, på lördag börjar melodifestivalen och vi planerar att göra sushi innan. Jag taggar.

Från sushibuffén. Men hemmagjord är faktiskt minst lika god.



i live a very busy life

Jag bakar bullar. Jag tvättar kläder. Jag pluggar. It's called multitasking.

Trots att samhällsprovet avklarades idag (finally) känns inte livet lättare. Istället fylls min fritid med att plugga andra jobbig saker. The only thing keeping me up right now är Frankrike. Men då har jag två prov, en rapport och en loggbok att göra innan...

RSS 2.0