allt är relativt

Det mesta man hör just nu är hur otroligt varmt det är denna påsk. Hur folk sitter ute i solen. Osv osv.

Detta får mig att undra. Visst det är varmt för att vara påsk, men påsk är också ovanligt sent i år. Nu vet jag inte hur varmt det brukar vara i slutet av april, men är det verkligen så record-breaking?

Till följd av det varma vädret (som may or may not be otroligt) blev det ingen skoterkörning under påsken. Istället  solade vi, grillade vi och vandrade upp på la montaña.

Väl uppe på berget skulle vi göra våfflor. Men morfar tappade våffeljärnet, det gamla fina i sånt där järn som jag glömt bort var det heter, så det gick sönder. Vi blev lite ledsna. Så vi tog upp telefonen, gick in på Tradera och där fanns ett precis likadant.

Efter en spännande budgivning blev vi de stolta nya ägarna till ett exakt likadant våffeljärn.

Modern technology alltså.

movie time

Jag och Stina gick till Hemmakväll för att hyra en film idag. Vi skulle hyra en film. Kan hända att jag köpte tre filmer. Men allvarligt. 57 kronor för tre filmer. Helt ok bra. Remember Me, Kick-Ass och Linje 123 Kapad. Vi satsar på alla genrer.


lost|oc|oth

Alltså. Jag är inne i en Lostperiod. Har snart sett färdig säsong tre och jag kan inte vänta tills jag har sett klart det och förstår allt. För just nu förstår jag ingenting. But I like it that way.

Jag är också inne i en OCperiod. Även där har jag snart sett färdigt säsong tre. OC och jag har dock ett konstigt förhållande. När man ser en serie brukar man oftast gilla de "goda" karaktärerna. Men I really can't stand Seth och Marissa. Seth är en notorisk lögnare och egocentrisk dessutom. Marissa är en dramaqueen med alldeles för många psykiska problem.

Jag längtar också till OTH börjar igen. Nu på tisdag kommer nästa avsnitt efter typ en månads uppehåll. Abstinensen är stor.

Och ja, jag ser för många serier.

the good old times

På tal om matsäckar. Jag minns när man var yngre och kollade på film på skolan. Då fick man ta med sig något att äta, typ chips eller godis.

Ibland var det någon som glömde. Då gav alla lite utav sitt fika till denna person. Så ingen skulle bli utanför. Hur fint var inte det?

Jag saknar mellanstadiet.

massäck

Svenska nationella står på morgondagens schema. 5 timmars intensivt skrivande utan rast.

Hur hemskt och jobbigt det än låter så är jag taggad. För matsäcken.

Jag minns när man var yngre och var på utflykt med skolan. Jag älskade matsäckarna. Köttbullsbaugetter, risifrutti, kakor och varm choklad var min matdröm.

Idag är jag lite mer sofistikerad. Istället för köttbullsbaugett blir det laxbaugett. Istället för risifrutti blir det banan. Istället för kakor blir det godis. Och istället för varm choklad blir det Loka.

Men mitt i all den sofistikation är jag fortfarande barnsligt taggad för att äta den.

Q&A



What can I say? You're quite charming.

.

Idag har jag suttit ute på balkongen och läst. Jag hade ett linnea och mjukisbyxor på mig. Jag svettades. Slutsats: våren är här.

Och det känns faktiskt ganska bra. Om det är lika bra väder imorgon röstar jag för glass i solen.

guilty pleasures

Ni vet hur folk har guilty pleasures? Typ att de kollar på någon serie de skäms lite över att de ser eller lyssnar på en låt som man egentligen inte borde gilla.

I don't have that. Jag kan öppet och ärlig säga att jag vill se I Am Number Four mer än någon annan film just nu, jag kollar ofta på Disney Channel och jag åt precis tre muffins på fem minuter.

And no guilt here.

am i on the right train heading in the wrong direction

Efter dagens körning känns det ändå som att jag kanske kanske kanske en vacker dag långt in i framtiden kommer kunna ta körkort. Och det är en härlig känsla.

Men det är en lång väg kvar. (Hihi, "väg")

Nu är det dags att ta på sig byxor och traska iväg till Linnea till vad som förhoppningsvis kommer bli en bra kväll. Men eftersom jag och Stina får välja film kan vi ju vara säkra på att vi slipper se The New Guy i alla fall..

awesome playlist

Jag har nu gjort en awesome spellista till milen. Den innehåller allt från de gamla goa låtarna, till de nyare men minst lika goa låtarna.

Ett litet urval:
Friday - Rebecca Black
Tell It To My Heart - Taylor Dayne
Baby - Justin Beiber
Billie Jean - Micheal Jackson
Scotty Doesn't Know - Lustra

Och många många fler. (Eller 14 till för att vara exakt.)

Nu hoppas jag springandet kommer gå bättre.

the beauty is in the attempt

Det är otroligt hur snabbt tiden kan gå när man inte gör någonting. Jag var hemma nio. Tänkte att jag kollar lite facebook, kollar lite nyheter, kollar lite twitter. Sen börjar jag plugga. Vad hände?

Ja, klockan är halv tio och inte har jag börjat plugga. Kommer jag att börja nu? Tvekis.

Men the beauty is in the attempt.


Detsamma intalar jag mig själv när jag försöker ta hoppbilder. Varje gång misslyckas jag. Men som sagt; the beauty is in the attempt.

building expectations

Jag går alltid in på aftonbladet i tron om att något stort har hänt. Varje gång bygger jag upp förväntningarna och tänker att nu har de funnit ett botemedel för cancer eller nu har Fredrik Reinfeldt avgått. Men det händer aldrig.

Förutom den där gången Michael Jackson dog. Då blev jag chockad.

But other than that, nothing. Det mest spännande idag var kvinnan som sjöng som en häst. Och det klippet såg jag för flera månader sedan.


aprender lenguas es dificil

Idag hade spanskaprov. Hur mycket hade jag pluggat? Inte särskilt mycket. Varför? För att jag verkligen inte bryr mig.

Det är konstigt det där. Jag är ändå en ganska ambitiös person när det gäller skolan. Men vetskapen om att detta är sista spanskakursen jag någonsin kommer att läsa gör mig oroväckande likgiltig inför det hela.

Jag var nöjd när jag kunde futurum, perfekt och gerundium. Konditional satsfogning, imperfekt konditionalis och konjunktiv känns inte riktigt nödvändigt. Faktiskt.

Men detta till trots är spanskan inte så hemsk som jag framställer den. Det är som med korv. Jag säger att jag inte gillar det, ändå tryckte jag i mig tre varmkorvar i dag och på någon nivå var de helt okejgoda.

Men det är sådant där du inte erkänner för någon annan än dig själv. Och ja, bloggen också tydligen..


long time nothing new

Jag fick två alternativ av Linnea.

1. Kom igång med bloggandet.

2. Kom igång med twittrandet.

Jag ska göra mitt bästa med dom båda.


I kinda miss France. By the way liksom.

RSS 2.0