raise your voice

Nej, jag pratar inte om filmen. Jag pratar om mig själv. Idag har jag varit inable to raise my voice. 'Why', you say? Jag har varit hes. Big time. Och för att illustrera hur hes jag var, gjorde jag en liten vlog. Enjoy.


fångarna på fortet


Har kollat på nya Fångarna på Fortet för första gången nu. Det var bättre när man var liten. Kan ju också bero på att man liten då.. Men jag röstar helt klart för att vi skippar Frankrike eller Polen nu, och åker till Fortet istället. Askul.

Kan ju också tilllägga att TV-bönderna ägde ut Smash Hits. Lite som jag skulle ha ägt ut resten av klassen om vi for dit. Självsäker? Jag? Nejdå.

Har så mycket lock i mitt vänstra öra att jag knappt hör något där. Otroligt irriterande.

Och mina naglar är numera orangea. Fint.

ill

I'm tired. Osäkert om jag verkligen är nog frisk för skolan. Men jag biter ihop. Det kommer gå bra. Nu mat. Sen sova. Senare bli frisk.

music

Så jag har en låt på mobil som börjar lite knasigt. Det är inte meningen att den ska börja så, men det gör den.

Det låter lite som att man flyttar på järnrör (fin liknelse..) och att  en man mumlar.

Hur som helst, i förrgår låg jag och lyssnade på musik innan jag skulle släcka. Jag somnade till litegrann under en låt och vaknar precis när denna låt börjar.

Om jag blev rädd? Svar ja. Trodde direkt det var någon i mitt rum. Med järnrör i högsta hugg.

But I survived. Thank god.

...


Oh shit. This is gonna be hard.

one week, no one tree hill


Jag och Linnea har slagit vad. Hon tror inte att jag kan gå en hel vecka utan att nämna oth för någon. (Det kan hända att jag pratar om oth en litet snäpp för mycket..). Det tror jag inte jag.

Så, starting tomorrow, kommer inte jag att prata om oth. Jag kommer inte att blogga om oth. Jag kommer inte svara på frågor om oth. Det kommer bli svårt. Men jag ska klara det.

För då vinner jag en japp. En dubbeljapp.

Mina othboxar kommer troligtvis komma till veckan. Av förklarlliga skäl kommer jag inte nämna det i bloggen. Förklarliga skäl som stavas japp.

Shit pommes detta kommer bli tufft. Men jag är envis. Och jag ska klara det. Men jag kommer förmodligen inte göra det. Men jag ska.

Okej. Bra. Håll tummarna för mig.

tidsfördriv

Facebookstalking är bra tidsfördriv.

...

That sounded creepy..

Nejdå.

På grund av sjukdom har jag inte träffat andra än mor och hund senaste dagarna. Så jag loggade in på facebook för att se vad som hände ute i riktiga världen.

Resultat? Inget spännande. Tror jag övergår till bloggstalking nu.

That is creepy.

look-a-like..?


Bara jag som tycker bilden som kommer upp när man saknar profilbild på facebook är mer lik Darth Vader än en kvinna..?

alex who?


Alex Schulman slutade blogga för ett ganska bra tag sen nu. Och därför existerar han inte riktigt för mig längre. Förrut följde jag hans liv dagligen. Nu vet jag inte vad han åt till middag igår eller om Charlie sov hela natten eller ej. Så i min värld finns han inte längre.

Detta är helt omedvetet från min sida. Men jag känner inte Alex Schulman. Inte mer än vad han skrev på sin blogg. Och därför är han inte någon jag tänker på när han inte längre är i mitt liv.

Och i och med nedläggningen av bloggen började han twittra mer sällan också. Men de få gånger han faktiskt skriver ett twitterinlägg blir jag alltid lika förvånad. Jaså, Amanda har varit utomlands. Det visste jag inte. Jaså, du har varit i Colombia. Det visste jag inte. And so it goes.

Det är som uttrycket; 'I blog, therefore I am'.

Well, if you don't blog you don't are. Inte i min värld åtminstone.

look-a-like

Jag hittar alltid look-a-likes i vågor. Ibland går det veckor innan jag hittar någon, och sen hittar jag en. Och en till. Och en till. Dunno why, men så är det.

Tjejen till höger har redan varit med två gånger (?), men det var först idag jag kom på att det är ju tjejen till vänster hon är lik.

Så då bloggade jag om det. The end.

i don't think so


I highly doubt it. Hur länge satt hon inne sist? 24 timmar..? Blir väl därikring igen. Och när har en kändis någonsin fått straff längre än 48 timmar OCH suttit av det? (Och om ni nu har ett exempel på denna fråga, keep it to yourself. Det var retoriskt!). Och sen när står kändisar över lagen? Too many questions, too few answers.

bakläxa to myself


Jag visste att det var något jag glömde när jag skrev bakläxeinlägget. Kom på det nu.

Vad tusan gör Taylor Lautner med här? Jacob är ingen freaking vampyr. Han är ju en varulv. Eh, fail.

Och what's up med att jag sa att det skulle bli glest om inlägg i helgen och så har jag bloggat sex (sju efter detta) inlägg..?


800th


Passerade precis 800 inlägg (okej, jag glömde det i förra inlägget så det här är mitt 802a inlägg..). Way to go My!

bakläxa


Jag tror ni glömde ett alternativ.. Vampyrer finns inte!

Och eftersom vampyrer inte finns, så är alla vanliga människor och därmed kan inte vampyrer vara sexigare än vanliga människor.

Det är ju klart att man anställer en snygg skådespelare till sin nya serie/film, en romans är alltid roligare att kolla på när det är mellan snygga människor (ytligt, men sant). Planen är väl att alla killar ska vilja vara vampyren och alla tjejer ska vilja vara med honom..?

Och om jag inte minns fel så har Brad Pitt spelat vampyr en gång i tiden. Och här antyder de klart och tydligt att han aldrig varit vampyr och att han då är mindre sexig än en vampyr.

Nä fy skäms Aftonbladet. Bakläxa.

Länk till artikeln. Om ni mot förmodan tror att ni missar något om ni inte läser den. Nog för att jag läste den.. Men det var enbart i bloggningssyfte. Och för att kolla på bildspelet. Om än Aftonbladet failade ser ju inte 'vampyrerna' dåliga ut.

look-a-likes vampire sucks edition

Jag tyckte att det var appropriate att jämföra skådespelarna från Twilight med de från Vampire Sucks. För meningen är ju att de ska vara lika varandra. Men är de det..? You decide.

Eftersom allas namn var utbytta i Vampire Sucks kommer jag inte riktigt ihåg vem som spelade vem alla gånger. Så om ni saknar en karaktär ni tycker är nog viktigt att jämföra är det förmodligen för att jag inte kommer ihåg vad personen hette i Vampire Sucks och kan därmed inte hitta skådespelaren.

Och kan tillägga att alla till vänster är från Twilight och alla till höger är från Vampire Sucks.


Inte särskilt lika varandra, men Jenn Proskes skådespeleri var så sjukt likt Kirsten Stewarts. En (av många anlednignar) till varför jag inte är så förtjust i Twilight är för att när Bella pratar så tar det henne ett år att komma fram till saken och hon konstant tycks ha något sorts anfall. Jenn Proske lyckades göra en perfekt imitation av det.

De var betydligt likare varandra när Matt Lanter hade hela 'Edwardkostymen' på sig. Han lyckades också få till Edwards 'jag är en vampyr och hatar mig själv-look' riktigt bra.

Tycker dessa pojkar är lite smålika varandra om man bortser från näsan. Måste också säga, mr White är betydligt snyggare än mr Black.

Bellas pappa. Enda likheten mellan dessa två var mustaschen...


Namnen blev lite otydliga när man förminskade bilderna. Men;
första bilden; Elizabeth Reaser - Esme Cullen
andra bilden; Crista Flanagan - Eden
tredje bilden; Peter Facinelli - Dr. Carlisle Cullen
fjärde bilden; Jeff Witzke - Dr. Carlton

Inte särskilt lika varandra alls, måste dock säga att jag tycker hon som spelar Eden är lite smått lik Nikki Reed som spelar Rosalie Hale.

Mer lika varandra i filmerna eftersom båda är blonda där (och ingen av dem passar särskilt bra i det..).

Har lite samma drag, men kanske inte mitt val till look-a-likes.

På den här bilden tycker jag dessa donnor är lika varandra (men det beror väl mest på frisyren och det faktum att båda har blåa tröjor), i filmerna not so much.

Än en gång blev namnen lite otydliga då jag förminskade bilderna;
första bilden; Rachelle Lefevre - Victoria
andra bilden; Arielle Kebbel - Rachel
tredje bilden; Cam Gigandet - James
fjärde bilden; Zane Holtz - Alex
I filmerna var båda paren mer lika varandra då Arielle Kebbel hade långt rött lockigt hår och både Cam och Zane hade blondt hår i hästsvans.

Olika på bilderna, ännu mer olika i filmerna..

Vem tyckte ni var mest/minst lik till utseendet och (om ni sett filmen) till personliheten?


vampire sucks


Okej så det blev inte Upp. Bestämde mig för att se Vampire Sucks istället.

Och allt jag hört om denna film har varit negativt. Men jag tyckte ändå den var lite smårolig på ett otroligt oroligt sätt. Eftersom jag sett alla Twilightfilmer och läsa böckerna och så blev ju hela parodigrejen väldigt roligt.

Om man tänker på handling och hur mogna skämten var kanske den var desto sämre.

Skådespelarna tyckte jag faktiskt var bra, de hade hittat relativt bra look-a-likes och Beccas version av Bella var priceless.

Kanske inte en film jag rekommenderar att se på bio, men värt en syning ändå.

up


Sist jag var sjuk såg jag National Treasure 1. Och 2.. Denna gång blir det Upp.

sick(er)

Smått sjuk blev mycket sjuk. Är jäkligt het just nu (if you get what I mean..?).

Så nu tänker jag sova, och imorgon ska jag inte lida när jag sväljer för att det gör så jäkla ont, stanna var annan sekund när jag går för mitt huvud is killing me eller frysa och svettas om vartannat på grund av this bloody fever.

Good. I've got a plan. Godnatt.

sick

Jag är lite smått sjuk idag. I blame Henke. Så helgen kommer gå till att vila upp sig. Och eftersom jag förmodligen kommer kolla på himym hela helgen (lånade säsong 1 av Linnea) så kommer jag inte ha något värt att uppdatera om. Så det kan vara glest på den fronten. Bara så ni vet. Så krya på mig själv, så ses vi när vi ses!

nigthy night


(He he, BBB for the win.)
Och vill inte hon vara med får jag väl göra en egen show. My show (he he, do you get it..?).

Har precis sett näst sista avsnittet av säsong 3. Måste jag ens säga vilken serie..? Några tårar kan ha kommit, och då är ju det avsnitt inte så sorgligt. Nästa avsnitt alltså.. Fram med näsdukarna! Gud, jag är such a crybaby när jag kollar på oth.

Och det här är typ mitt sjunde inlägg idag. Way to go. Visserligen har kvaliten skiftat från sämre till sämst men som Linnea sa; 'Kvantitet som kvalitet liksom. Same shit.'.

look-a-like


Hur kan jag ha missat likheten mellan dessa två tidigare?! Måste ju fått något tillfälligt synfel.

Och Stina och Linnea, om ni känner igen Kevin Zegers; han är med i House.

TAGET!



kommentarer


Okej, nu är jag ganska hundra på att mitt inlägg kommit upp på blogg.se startsida. Eller så är det någon konspiration..? Vad denna konspiration nu vill uppnå är oklart. But that's the thing with conspiracies; you never know..

kommentarer


Känns som att min blogg har kommit upp där uppe på listen på blogg.se startsida.. Men hey, kommentarer är väl trevliga (om de har något med inlägget att göra..). Nejdå, kommentarer är fint.

Da Vinci-koden går på tv ikväll. Och vi vet ju alla hur mycket jag gillar sådana filmer.. Och eftersom jag inte kan se färdigt oth innan jag beställt nya så tror jag det blir det jag kollar på ikväll. Om ni ville veta det.. Jag lever ett sånt fabolous liv. Verkligen. Kanske till och med lyxar till det med lite falsk tosca till. Vågar jag vara så vågad?

Svar ja.

imagine

Falsk tosca bakad för första gången. Den ser ut som Linneas brukar göra. Hoppas bara den smakar så.. Ni hade fått bild om jag inte suttit alldeles för långt ifrån kameran.

Ginza fungerar fortfarande inte, så jag har inte beställt oth ännu. Men mor ska maila dem. Och förhoppningsvis fungerar det snart, för jag har bara två (!) avsnitt kvar. ILLA.

Spännande uppdatering. Äh, you'll live.

Q&A


I love this comment. Mycket vist sagt, mycket vist. Jag ska ha det i åtanke nästan gång middagstid närmar sig.

By the way. Ska baka falsk tosca nu. Min fråga till er är, om den här toscan är falks, vad är då riktigt tosca?


one tree hill

Jag försöker för tillfället beställa säsong 4 och 5 av One Tree Hill men fanskapet fungerar ju inte! Nu har jag ringt mor och gråtit ut, så när hon kommer hem ska hon hjälpa mig. De ska bli mina!!

Sista skivan, säsong tre påbörjas nu. Jag kommer vara sad om jag hinner se färdigt denna säsong innan jag hunnit beställa/få fjärde och femte säsongen. Gah. Måste kolla långsamt.

hilarity in a picture


Bild från när vi var i Stockholm med klassen.

Vi gjorde redovisningar om olika ställen på stället. Bakom Stina står det en man. Den mannen var en av några kinesiska turister som började ta kort på Stina och co när de gjorde sin redovisning. Något som jag fann hilarious. Och nu när jag kollade på gamla bilder hittade jag denna bild, and it cracked me up. It's hilarity in a picture. For sure.

dinnertime

Jag är jättehungrig just nu. Men jag kan inte äta middag innan 17.00. Kan ha bloggat om detta förrut.

Jag vet inte varför jag inte kan äta innan fem. Det känns bara så tidigt. Och då känns det inte som middag. Och då blir jag hungrig igen på kvällen. Så då väntar jag helt enkelt till efter fem.

Men ska hoppa i duschen nu (har varit ute och sprungit, igen!) så när jag är färdig med det är det förhoppningsvis middagsdags.

awkward moments med servicepersonal

Egentligen tänkte jag bara blogga om detta vanligt style. Men sen tänkte jag 'varför inte göra en vlog?'. Så då gjorde jag också det. Ljudet är lite osynkat men jag orkade inte bry mig. Jag pratar i alla fall högt och tydligt (typ)(ibland) och det får tametfanken duga! Så; ENJOY.


kellog's


Tydligen fick man med en Kellogg's-grej när man köpte Aftonbladet. Mamma valde den med mest choklad och gav den till mig. Danke säger jag.

be patient


Vad gör jag..? Ni får se snart!


body step

Body step var..

..jobbigt ..svårt .. roligt.. svettigt.. konditionskrävande.. givande.. ..SVÅRT!.. varmt.. ..kul ..avancerat.. och en massa andra adjektiv som jag inte kommer ihåg.

But I'm gonna do it again.

IKEA

Jag vill verkligen åka till IKEA för tillfället. Oklart varför. Eller nä.. Det är det ju inte. Jag vill 1. Äta IKEA mat; 2. Köpa ljus; 3. Gå på Skopunkten.

Men att åka buss dit känns så ovärt när det kostar ca 150 kronor. Sist jag var där fick vi buss billigare och det kostade bara 40 kronor.

Sist jag var där var också andra gången jag var där. Första gången var jag på Kungens Kurva men det kommer jag inte ihåg så mycket av. Jag åt köttbullar och köpte en lampa. Som jag välte i golvet för ett bra tag sen. Den var av glas. Den gick sönder. Jag hade glas på golvet och i sängen en vecka efteråt.. (Trots dammsugning).

Lite bilder från andra och senaste gången jag var på IKEA;

På vägen dit. Jag chillade i Malins famn. Linnea satt själv. Outsidern.


Jag åt kyckling med beasås. Det prinsessbakelse, det var som en tårta. I miniatyrform.


Jag tycker den här bilden ser otroligt reklamig ut; 'Kolla här, IKEAs pommes frites är supergoda!'.


Här väntade vi på bussen hem. Mitt dyraste inköp vad på skopunkten, man ser mina skor kika fram i påsen.


Vi köpte julmust på IKEA Montera & Dinera. Och chips. Och läkerol. GOTT.

Och nu vill jag tillbaka. But I'm working on it. Och om jag åker ska jag ta mycket kort. Så jag har något att blogga om. För det är lite ont om idéer just nu. But I'm working on that too.

par on and off screen

Jag gillar när par on screen blir par in real life också.

Det gör deras romans i tvserien/filmen mer trovärdig, för man vet att de älskar varandra på riktigt. Och eftersom man får lära känna karaktärerna de spelar och deras relation on screen blir det som att ett par man faktiskt känner gör slut när de gör slut off screen. Och det gör att man (eller åtminstone jag) blir lite extra berörd när de gör slut.

Jag kom bara på några par som blivit tillsammans irl efter att ha spelat ett par på tv. Några av dem har lyckats hålla ihop, andra har gått skiljda vägar.

Anna Paquin och Stephen Moyer spelar båda i True Blood och för drygt ett år sedan förlovade de sig. Den 22 augusti 2010 gifte de sig på en strand på Hawaii.

Channing Tatum och Jenna Dewan träffades på inspelningen till Step Up. De började dejta strax efter inspelningarna var färdiga och förlovade sig i September 2008. Förra året, den 11 juli gifte de sig.

Rachel Bilson och Adam Brody spelade pojkvän och flickvän i OC och 2003 blev de även ett par på riktigt. Hösten 2006 gjorde de slut.

Sophia Bush och Chad Micheal Murray gifte sig den 16 april 2005 då de hade varit tillsammans i nästan två år. Bara fem månader efter bröllopet gick de skiljda vägar. Enlig Sophia hade Chad varit otrogen (bara jag som känner OTH irl här..?).

copycat?

Bara jag som finner dessa reklamer otroligt lika varandra?
Första reklamen är för 'Demons & Angels by CCS' och den andra för Avril Lavinge's parfym 'Forbidden Rose'.


scrolla och peka

När jag kollar på saker i helskärm slutar oftast min scroll att fungera. Oklart varför, men irriterande as hell. Jag tror inte ni förstår hur beroende av scrollen man är förrän den slutar fungera. Det som i vanliga fall är så lätt, blir till ett helt projekt (typ..). Men den brukar komma tillbaka efter ett tag. Som tur är.

Min muspekare brukar också försvinna. Det händer dock endast med divx och inte lika ofta. Och det är sjukt jobbigt. Men man behöver bara stänga ner internet så kommer den tillbaka.

Skulle säkert gå att lösa detta på något sätt, men tekniska problem är inte min starka sida.

Nämen nämen, när jag började skriva det här inlägget funkade inte scrollen men nu är den tillbaka. Woho.

runnig


En gammal Scaniajacka var allt jag hittade. So that's what I'm wearing.

Nu ska jag springa för första gången på alldeles för länge. Wish me luck!

first day in school

Kanske borde skriva något om första dagen som spintvåa.

Det känns bra. Ingen stor skillnad. Vi är inte minst längre.

Har inga lektioner förrän nästa vecka. Chill.
Lärararna bad oss gå in på facebook idag. Chill.
Jag börjar nio på imorgon, tio på onsdag, nio på torsdag och tio på fredag. Chill.
Jag ska ut och springa nu. Inte chill.

Känner att det är dags att ta tag i träningen nu efter tre månaders slacking. Så en nektarin, lite ny musik och sen beger jag mig ut. Sounds good to me. Adios.

call us awesome, cause that's what we are

Slå Linnea och jag slog vad lite grann idag. Eller vet inte om man kan kalla det ett vad, snarare ett uppdrag. För moi.

För de som känner mig vet de att politik inte är min starka sida. Så Linnea utmanade mig att lära mig alla riksdagspartiers logga till imorgon. And that's what I'm gonna do.


By the way, spana in mina blåa naglar. I like. Alot.

small talk


Har precis sett sista avsnittet av säsong ett av Pretty Little Liars. Sa till mamma tidigare att det inte är så läskigt längre. De första avsnitten var mycket värre. Men tji fick jag, sista tio minuterna av senaste avsnittet satt jag med händerna för ögonen. But that's a good thing. Och jag taggar för januari, då säsong två börjar.

Har också äntligen tagit tummen ur röven och rensat min spotifylista. Nu har jag bara en och ska försöka hålla den lagomt lång. Känner dock att jag skulle behöva fixa lite ny musik att kära ner mig i, lucky for me I've got One Tree Hill then. Det brukar lösa mina problem.


solsidan/pretty little liars/one tree hill/blue nails


Sju avsnitt av Solsidan, tre avsnitt av Pretty Little Liars och tio blåmålade naglar senare känner jag att det är dags för duschen. Sen ska jag nog se något till avsnitt av PLL för att till sist krypa ner under täcket och kolla OTH innan sovdags.

Produktiv dag va? Man måste ju passa på att göra inget innan skolan börjar och man måste göra något.


musikens makt

Min plan var att kliva upp lite tidigare idag så jag skulle kunna somna ikväll. Tio i morse vaknar jag och inser att jag måste ha glömt att ställa alarmet. Men jag klev åtminstone upp då (om vi räknar sätta på tv:n som att kliva upp..).

Jag lovade bilder från igår. So here they come;


Jag och Linnea köpte remmar. Det var asgott. I heart remmar.


Sen såg vi lite Zacke (och Movits). Mitt enda krav var att han spelade 1000-0 till idioterna eftersom det var enda låten jag hört av honom. Det gjorde han också, så jag var nöjd.


Malin blev upplyst.


Oskar Linnros var sen. Jag vet inte hur många gånger vi trodde han kom.. Och så gjorde han inte det (;PpppPPp)


Till slut kom han. Och han var grym.


Skulle ta kort på publiken. Råkade ha blixt på. Blev lite awkward när alla vände sig om..


Over all mycket trevlig kväll och ett bra sätt att avsluta sommarlovet på.

the power of music

Kvällen var awesome. Oskar var grym. Sällskapet var trevligt. Summa summarum; myche bra kväll.

Nu är det officiellt sista dagen av sommarlovet. That's sad. Men samtidigt ser jag fram mot att bli en spintvåa.

Bilder från kvällen kommer upp imorgon någon gång.

Imorgon ska jag även passa på att duscha, måla naglarna blåa, pressa så många oth-/pretty little liars-/solsidan-avsnitt så möjligt och bara njuta av sista dagen av sommarlovet.

GODNATT!

Bild från PDOL. Jag skrev ju att Oskar var grym. Lars var tusen gånger bättre. It was an awesome night.

Jag gillar att kalla kända människor som jag absolut inte känner vid förnamn som att vi vore bästa vänner eller något. Då känner jag mig cool.

Q&A category


Jag gjorde en ny kategori till bloggen. Q&A.

Jag tycker inte det finns något bra sätt att svara på kommentarer, och brukar därför svara i ett eget inlägg. Och eftersom jag inte får så mycket kommentarer så funkar det ganska bra.

Därför tänkte jag att jag lika gärna kan göra en kategori. So here it is.

Satte över alla tidigare Q&Ainlägg där i (om jag inte missade något).

look-a-like


Tjejen till vänster (Heidi Range) är lik någon. Och jag kommer inte på vem det är. Jag tror hon jag tänker på är tjejen till höger (Ari Larter) men det känns inte riktigt rätt. Det känns som att det är någon annan men jag kan inte komma på vem det är. Så om någon tycker att Heidi Range är lik någon annan säg till, cause this is gonna drive me insane.

Ari Larter är med i Heroes. Jag vet att Linneas första reaktion när hon ser bilderna kommer vara 'varför känner jag igen tjejen till höger..?'. Och därför skriver jag det här, så du slipper undra.

Heidi Range är med i Sugababes. Eller var. Eller är. Who knows..? De byter ju medlemmar på löpande band.

grattis!

Gårdagen var trevligt. Tre små rätter smakade gott. Blev övernattning hos kusiner då jag inte riktigt tog mig hem från Josse. Men det var också trevligt.

Glömde totalt bort att fota på Waldorf. Men några bilder tog jag sen (närmare bestämt tre..).


The girls medans vi väntade på skjuts hem till Josse.


Brevid bänken vi satt och väntade på gjorde dessa killar något. Oklart vad. Så jag smygfotade, och tänkte fråga er; vad tror ni de gör?


Väl hemma hos the birthdaygirl sjöng vi singstar all night long. Man var ganska trött i halsen efteråt..

Och det var alla bilder jag tog under kvällen. Ikväll blir det musikens makt om inte vädret sviker och då ska jag vara bättre på bildtagningen.

spot-spot-spotify


Känner att det är dags att börja rensa bland mina spotifylistor..

Såhär gör jag alltid. Gör en lista. Blir less på hälften av låtarna. Gör en ny lista. Osv osv. Och så slutar det såhär. Men jag ska ta tag i det någon dag snart.

Jag är fethungrig för tillfället. Men jag lovade mig själv att jag inte skulle äta något idag. Eller ja.. Frukost har jag ju ätit. Och x antal ballerina. Men jag ville inte vara mätt till Waldorf. Och nu är det en och en halv timme kvar och jag är hungrig. Mission accomplished.

pantless

Senaste två timmarna har jag pysslat på med presentinslagning och kortgörning (cause that's a word..). Mycket nöjd med resultatet, och hoppas födelesedagsbarnen uppskattar det. Det blir inga bilder dock, vill inte att girlsen ska se presenterna innan de får dem. Not as fun you see.

Så om två timmar sitter jag på bussen på väg till Waldorf. Har inget smink, ingen frisyr och inga byxor just nu. Men allt det ska åtgärdas inom en kort framtid. Outfiten för kvällen är nästan klar. Det lutar åt nyinköpt tröja (30 kronor på Åhléns. Gilla rea) och klackar. Och byxor. Förstås.

Jag tror jag går utan byxor lite för ofta..

ignore it

Det kan hända att jag håller på att bli sjuk. Men jag ignorerar det. Ju längre jag ignorerar det, desto längre håller jag mig frisk.

Har idag inhandlat present åt blivande sjuttonåring och artonåring. Känns bra. Nu ska de bara slås in.

Hittade denna bild när jag satt och kolla på bilder till en grej jag ska göra.

Är det bara jag som tycker att det ser ut som att vi sitter på en strand i Thailand en sommarkväll?

Bilden är inte tagen i Thailand. Men nästan. Den är från min b-day som firades på Thai Thai.

Q&A


För det är ju den mest troliga förklaringen? Eller?

Svar nej.

Jag står framför ett fönster, därför ser man inte så mycket.

Och jag hade inte tagit på mig våtdräkten helt. Där av 'det ser ut som en människa står där bak och håller om någon i en våtdräkt'.

It's always the easiest explanation. Remember that.

sen sist

Så förutom stughäng har jag inte gjort mycket mer.

Tog adjö av Stina som lämnat oss för London till på tisdag.

Blivit spöad i poker av Linnea och Malin.

Köpt grejer som jag inte vet om jag ska behålla. I Boden. På Enter. Där jag var med Jasmine.

Vi sjöng även singstar. Det var kul. Jag sög. Sen kom jag hem. Och det är allt jag gjort sen sist.

Köpte också ett blått nagellack. För tio kronor. Chill.

Over and out.

stughäng med enbart kusin (och inte så mycket häng)

När flickorna åkte hem från stugan stannade jag och Marcus för att utföra lite jobb för mormor och morfar. För lön. Of course.

Vi ryckte tallplantor och staplade ved. Och freaking ägde på det. Vi åkte även vattenskidor. Och jag skriver vi, för trots min fail tidigare den helgen klarade jag det denna gång.


Jag hade våtdräkt på mig. Den var färgglad.

Vet inte vart bilderna när jag klarar det är. Men jag klarade det. Och det var bland det läskigaste och roligaste jag någonsin gjort. Rekommenderas starkt.

stughäng med fina flickor (och en kusin)

En fin helg spenderades med fina flickor (och en kusin) i stugan nyss. Bilder kommer här;


Vi anlände till stugan. Skulle ta en hoppbild på Stina. Failade.


Vi fiskade kräftor. Det var mysigt. Och blev framför allt gott.


Linnea ville inte vara med på bild. Det fick hon vara ändå.


Det var fin himmel. Och det är min morfar ni ser från sidan. Ser ni likheten..?


På sista vittjningen av kräftburarna (tror jag..) hade Linnea halsduk och vantar. I augusti..


Det var mörkt. Skulle ta kort på Stina med blixt. Hon hade jacka med reflexer. Resultat ovanför.


Nästa dag gick vi upp på Snipen. Vilket är ett berg. Det var trevligt. Vi tog hoppbild, men med Linneas kamera så de bilderna får jag väl någon gång i framtiden.


Sen åt vi sillunch. Det ägde. Sen tog jag inga fler bilder innan de åkte hem typ.

Fast någonstans där emellen försökte vi åka vattenskidor. Tror jag har bilder, men vette tusan vart de tagit vägen... Bara Marcus (kusin) lyckades. Malin och jag testade. Och failade. Men det var kul. Och det var en trevlig helg i stugan. Let's do it again. Soon.

ett plus sju är åtta och åtta är livet

Okej. Nu kommer det ett riktigt inlägg.

Hela sommarlovet har varit en väntan på att folk ska komma hem, sluta jobba osv osv. Nu är det tre dagar kvar och jag har fullt upp konsant. Där av bad bloggning.

Så vad har hänt sen sist? Inte mycket. Men jag tror en att jag delar upp det i några inlägg. För enkelhetens skull.

Vi börjar med detta. Jasmine visade mig denna låt idag. Med Zacke. Han spelar på musikens makt. Som jag ska på, Jag gillade låten. Och det var hilarious när han sa 'ett plus sju är åtta och åtta är livet'. Oklart vart roligheten kommer in. But I laughed.


update igen - busy woman

Jag är inte död. Man kan tro det. Men jag är inte det. Jag har bara varit lite busy senaste dagarna. Och jag är även busy right now. Så det blir ett kort inlägg. Jag ska lägga upp lite bilder från stugan och så snart. Typ imorgon. Eller nej förresten.. Imorgon hinner jag inte.. Hm, en vacker dag kommer de. Nu ska jag spöa Linnea och Malster i poker. Catchya later.

update

Vistelsen i stugan blev visst längre än planerad. Mormor och morfar ville att vi skulle göra lite jobb för dem. Och pengar sitter ju aldrig fel. Så jag kommer hem på onsdag istället. Håll ut!

Jag skriver just nu på min morfars minidator. Hur liten? Typ en bok. Fast mindre. Nästan. Otroligt liten är den då i alla fall. Vilket gör det otroligt svårt att skriva på den också.

Nåja. Hemma på onsdag. Seeya then.

och så for vi

Om en kvart beger jag mig till stugan med Linnea, Stina och Malster. It's gonna be awesome. Kräftfiske och bestigning av berg står på planeringen. Hem kommer vi på söndag, så det kommer vara glest om inte helt tomt med uppdateringar tills dess. Stå ut!

Jag sitter vid mammas dator, och har ju massa bilder från stugan så jag tyckte det var passande att lägga upp några. Några blev dock bara två eftersom jag inte orkade leta upp fler.

Middag i stugan. Datum okänt. Jag taggar mat i stugan, den är alltid awesome.


Här kastar jag pil i stugan. Jag är inte så bra på det. Jag vred även den här bilden, men någonstans gick det fel och bilden vred sig inte.

Nu måste jag kila. Seeya saturday.

voy

Om en tjugo minuter beger jag mig till Stina för bad och chill. It's gonna be awesome.

Målade även mina naglar röda dagen till ära. Har tänkt göra det länge, men var tvungen köpa ett nytt nagellack först. But now it's done. And it's pretty.


Målade även tånaglarna i samma färg. Kändes weird att fota sina fötter, så tog på mig ett par skor och då kändes det hela mycket bättre.


Och eftersom vi ska bada ikväll och jag har smink på mig ska jag ta med  dessa. Smart lösning va?!


17 going on 70


Taget från Knivlisas blogg, och detta inlägg.

'92-or är vuxna. Sjuk värld'

Jag kan inte annat än att hålla med. Det är sjukt. 92orna går ut gymnasiet nu. Nästa gång är det våran tur. Jag är ju fortfarande ett barn. Eller jag är åtminstone inte vuxen.

Jag börjar trean nästa år. Men jag började ju just gymnasiet?!

Man får lite ålderskris här. Snart 'börjar' ju livet på riktigt. Snart måste man faktiskt ta tag i sitt liv och välja vad man vill göra. Det var ju nog svårt att välja linje till gymnasiet.

Nä, jag kan inte annat än att hålla med med Knivlisa. 92or är vuxna. Sjuk värld.

tema


Ser ni?

MHM.

Den understa bilden visar temat jag hade på firefox förrut. Sen gjorde jag en uppdatering och kunde inte ha det temat längre. Så jag bytte till det på övre bilden.

Vad jag inte visste när jag bytte tema var att jag gjorde en annan stor förändring också.

Knappen för att kryssa ner en flik hoppade från vänster sida till höger sida. Jag vet inte hur många gånger jag tryckte ner fel flik i ren vana. Nu börjar jag dock vänja mig.

Men jag gillade mitt gamla tema. I want it back.

Q&A


I see where you're coming from. Står dock fast vid det jag skrev. Inklusive att jag tyckte filmen var helt okej. För det var den faktiskt.

Igår skrev jag att den här typen av genre inte riktigt är min smak. Men jag tror jag tar tillbaka det när jag tänker efter. För jag älskar sådana här filmen. National Treasure, Harry Potter osv osv. I know, I'm a nerd.. Men just den här filmen saknade något.

En film jag faktiskt skulle vilja se är Trollkarlens Lärling. Den är också med Nicolas Cage (vi vet då i alla fall vilken genre han gillar..).

Men filmen som står högst upp på min tittalista just nu är Toy Story 3. It's gonna be epic. På en nära andraplats är Vampire Sucks.

percy jackson review


Spoiler alert. Om du planerar att se Percy Jackson & The Olympians - The Lightning Theif kan du lika gärna sluta läsa här.

Jag vet inte jag kommer klassas om mindre cool (cause I'm pretty cool now) när jag skriver detta inlägg. Men ja, jag såg ovanstående film. And this is what I thought of it;

1. När hans mamma dör tar det ca en halv minut för honom att komma över det. Han kanske visste att filmen slutade lyckligt..

2. Efter att ha hamnat i svärdfajt med en tjej och håller på att förlora spottar han lite matcho, tar i vattnet som helar honom (han är ju trots allt son till Posedion) och vinner. Kan ju tillägga att han då inte haft någon träning, han råkar väl bara vara bra på att slåss..

3. Väldigt typisk 'hjältegrupp'.
Hjälten - Percy , har aldrig slagits förut men är en naturbegåvning.
Bästa vännen - Percys bästa vän, lite goofy. Gör allt smutsjobb och är även den som offrar sig när det behövs.
Tjejen - Hon och Percy smågillar varandra och såklart ser hon ju inte dålig ut.
Kan ju säga att det är inte enda filmen man ser denna grupp i. Exempel? National Treasure är ett.

Detta får mig att tänka på en sak, hur kommer det sig att Nicolas Cage alltid får tjejer out of his leauge..?

4. Converse med vingar. Ja, vingar. Så man kan flyga med dem. Det hela blev precis mycket fånigare.

5. Dörren till undervärlden ligger vid Hollywood-skylten. Det hela blev precis ännu mer fånigt. Och tydligen kan man också muta han som vaktar porten till undervärlden.

6. Och när det visar sig att de måste lämna en efter på väg ut ur undervärlden offrar sig Percy direkt. He's the hero you know. Men nejdå, inte ska han behöva stanna där. Han bästa vän och beskyddare sägar att han kan stanna. Och ingen säger emot, det är ju klart man hellre vill ha hem hjälten än hans goofy sidekick. Kan ju tillägga att exakt samma sak händer i National Treasure 2.

7. Han man trodde var god och som hjälpte the gang i början visar sig självklart vara the bad guy, men Percy har ju lärt sig hantera sin krafter och slår självklart skurken. Allt detta med båda fötterna på jorden (Inte bokstavligen.. Han flyger faktiskt under fighten. Med conversen med vingar). Och därmed har han räddat världen. Och han räddar även sin bästa vän. Såklart.

8. Och i slutet får han beröm från sin lärare trots att han inte lydde order och for efter Hades (som hade hans mamma). Läraren menar att det var bra att följa sin magkänsla. Tror jag ska försöka med den nu i tvåan; 'Men jag gjorde inte min läxa för min magkänsla sa åt mig att det var fel..'.

Och snipp snapp snut så var sagan slut. Men vad förväntade jag mig egentligen.. Och trots ovanstående var filmen faktiskt helt okej. Bara inte riktigt min genre.

hands


Så jag upptäckte två saker på en bild från tidigare inlägg.

1. What's up med min tumme? Är det bara jag som tycker den ser lite lustig ut..?

2. Jag får jättemycket synliga ådror på händerna ibland. Syns kanske inte jättebra på denna bilden, men ibland ser det superweird ut. Tänkte bara dela med mig av det. För jag antar att det är information ni saknat i era liv tills nu.

names

Något jag aldrig förstått är varför man byter namn på en amerikansk/engelsk film när den släpps i Sverige till ett annat namn på engelska. That doesn't make any sense. Är inte poängen att ändra namnet så man förstår och inte bara ändra till ett annat namn på samma språk..?

Exempel:

Orginaltitel; Cellular. Svensk titel; Final Call.


Orginaltitel; Heavy Petting. Svensk titel; Heartbreak Girl.


Orginaltitel; Shattered/Butterfly on a Wheel. Svensk titel; Desperate Hours.

Och ett litet fun fact. Den sist nämnda filmen hyrde jag och Linnea en gång för länge sedan. När vi bokade film stod det att filmen hette Desperate Hours. När vi fick filmen stod det Butterfly on a Wheel så vi trodde ju vi hade fått fel film. men det hade vi inte. Och filmen var ganska bra. Otroligt spännande i alla fall.

en liten häst


Så vi är hundvakt åt mina kusiners lilla valp. Och det kan hända att denna lilla valpen är lika hög som diskbänken och har tassar större än mina händer. Det kan mycket väl vara möjligt..

Q&A


Kollar på denna sida. Riktigt bra sida fakiskt, under videosarna finns länkar till annat än megavideo. Typ divx, så välj en sådan istället! Bättre kvalitet och ingen time limit.

Är för tillfället på avsnitt fem. Men jag känner redan nu att det kommer bli en dagserie. Det vill säga en serie jag bara ser på dagen. Det är lite småläskigt ibland, och eftersom jag är störtsa fegisen who ever walked on this earth vill inte jag utsätta mig själv för det. If you know what I mean.

Tur man har oth att kolla på kvällen. Och på tal om det, jag tror jag ska slå på ett avnsitt.. Right about.. NOW.

pretty little liars


Har börjat kolla på en ny serie idag. Pretty Little Liars. Den är bra.

Ni vet hur jobbigt det är när en skådespelare spelar ond i en film och god nästa. Det är så svårt att acceptera att det inte är samma person och att personen i fråga inte är dum i denna film. I have that problem now.

För för det första så är en utav tjejerna på bilden ovanförs syster samma tjej som spelar crazy nanny i oth. Och jag väntar bara på att hon ska kidnappa en unge eller försöka döda någon.

För det andra är en utav tjejerna på bilden ovanförs mamma samma tjej som spelar Piper i Förhäxad. Och jag väntar bara på att hon ska börja trolla och ha sig.

För det tredje är en utav tjejerna på bilden ovanförs pappas gamla flickvän samma tjej som spelar crazy look-a-like-fru i oth. Och jag väntar bara på att hon ska skjuta någon.

Det är fett jobbigt. Men man vänjer vill sig snart. Hopefully.

photos - the sequel


Bild 1; Tavlan jag gjorde. Med lite randombilder från minnesvärda moments.
Bild 2; Den här bilden var i ramen jag gjorde förgående bild i. Det är Channing Tatum och jag målade den på bilden.
Bild 3; Bild på gänget på grillkväll från förra året.
Bild 4; Bild på gänget again, denna gång från min b-day.
Bild 5; Bild på (annat) gäng från Stockholm.

Myche nöjd med tavlorna. Nu måsta jag bara hänga upp dem. To be continued.

melissa horn


Time to confess. Jag har officiellt börjat lyssna på Melissa Horn. Efter gårdagen kände jag att jag borde lyssna igenom lite låtar. Och jag gillade var jag hörde. Jag står dock fortfarande fast vid att de flesta låtarna låter i stort sett likadant. Men det låter bra. Har ingen favoritlåt ännu, men det lär ju komma. Några bra är i alla fall;

New York
Långa Nätter
Kungsholmens Hamn
Osv osv.

By the way. Hittade ett tre-pack ballerina idag. Happy girl. (Lite tragiskt att jag faktiskt bloggar om vad jag hittar i kylen..)(Men det är ju ballerina! Vem blir inte lycklig för lite kakor?!)


photos

Imorse när jag vaknade tänkte jag hoppades jag på samma väder som igår. Jag har fortfarande inte badat i sommar och jag känner att det är dags. Sen hörde jag regnet.. Och åskan..

Så istället gjorde jag färdigt tavlan jag började göra för några dagar sedan, och gjorde även tre till tavlor. Ska ta bild på dem och så senare, så kommer bilderna upp imorgon kanske.

Och justja. Stina, Linnea och Malin; stugan på torsdag eller fredag till söndag för kräftfiske och allmänt chill? Vad säger ni?

LK


Kvällen började med Melissa Horn. Det var nice. Men eftersom jag i stort sett aldrig lyssnat på henne, kunde jag ju inga låtar. Och det är ju alltid en downer, men trots det var det myche trevligt.

Sen var det dags för Takida. De sjöng Curly Sue (om det är så låten heter..) och det var alla krav jag hade; höra minst en låt jag kunde sjunga med i. Vi hade lite problem med hur man gjorde 'hårdrockstecknet'. Ska tummen vara med? Vilket håll ska man ha handen? Osv osv. Något som långhårig dude bredvid oss tyckte var väldig roligt..

Sen var det dags för Petter. Även han uppfyllde mina krav och sjöng den där låten; 'Du gör min dag'. Tyvärr gick vi och missade den andra Petter-låten man kan; 'Ska vi dansa naken på taket? Så klart!

Sist ut var Twisted Sister. Det var väl också trevligt, även om jag inte är ett big fan av den genren av musik..

Och mellan alla artister hann vi träffa massa trevligt folk, köpa remmar och choklad, se lite dramatik och mycket mer.

Det var allt från det här årets festivaler då. Eller justja.. Musiken Makt?

time for bed

Home från lk. Det var en trevlig kväll, träffade i stort sett halva klassen.. Och det var ju kul, då man inte sett de flesta på alldeles för länge. De får mig nästan att längta till skolan litegrann.

Orkar inte föra över och fixa med bilder nu så de kommer upp imorgon!

Mitt hår överlevde kvällen trots gårdagens bild... Men det behöver en serious tvätt imorgon.

Nu ska jag sleepa, nightynight.

with the sun glasses on

Nu beger jag mig till g-stad för chill och sol. Ikväll blir det lk. Tagga!

ain't no sunshine when she's gone...

...but hopefully when she's home!

Chill på gräs har avslutats. Det blev en lyckad avslutning på fin första dag med Linnea som förövrigt kom hem idag. Malster var också med. Bilder hade kommit om de hade blivit tagna med min mobil. Men nu blev de inte det, så jag har inga bilder. Än.

Nåja. Kvällen ska rundas av med oth. Och imorgon blir det lk. Oroar mig dock för en sak. Hur kommer mitt hår se ut imorgon, om det ser ut så här nu..?

glasses

Justja. Glömde totally bort detta. Jag har beställt nya glasögon (!). Personligen tycker inte jag att jag passar i glasögon men de jag valde var helt okej.

Ja, det var allt jag ville säga.

pants and polish

När jag åkte in till stan hade jag inga planer på att köpa något. Jag vet inte vad som hände.

Men halva reapriset lockar alltid. Jag köpte två par byxor och ett nagellack.

Köpte jeans på JC. Orginalpris 599 kr, blev mina för 179. Chill. / Nagellack på Pieces (Vero Moda), ingen rea men kostade bara 30 kronor. Mitt röda var slut, så jag slog till. / Svarta byxor från Åhléns. Har kostat 399 kr, kostade 175 kronor. Jag gillar halva reapriset.

Har även ätit langos för första (?) gången i mitt liv. Det var helt okej. Imorgon planerar jag att köpa thaimat i låda. Mycket godare.

Nu; brie och salami.

jag <3 ola

Dag ett på lk avklarad. Vi såg Ola. Kanske inte min favorit (trots rubriken), men bara man lever sig in så. Jag kan ha levt mig in så mycket att jag vid ett tillfälle skrek 'jag älskar dig mer än min familj'. Det kan ha hänt..


Det var varmt. Och vi var glada. Vi skulle ju se Ola (!).

Sen såg vi Ola. Det var trevligt. Kunde några låtar i alla fall. Några små tjejer bakom oss hade gjort idolskyltar. Så lite diskret tog jag kort på Malin för att få med skyltarna.

Sen åkte vi karuseller. Två närmare bestämt. Den på den översta bilden mår jag fortfarande illa av.. Andra bilden köar vi till Star Dancer.

Sen chillade vi i norra hamn innan det var dags för hemfärd. Och sen kom jag hem.

Det var en trevlig kväll. Taggar lördag mer dock.

Och big news; LINNEA ÄR HEMMA! Så imorgon, first thing (minus en synkoll) ska jag träffa henne och brudarna. It's gonna be epic.

nummer 4


Okej. Jag måste om blogga nummer fyra i alla fall.

Edward är ju vampyr. Så har är ju 'död'. Han har ju i alla fall inget blod kvar i kroppen. Så då borde han ju tekniskt sett vara inable to perform på bröllopsnatten?

Så om ni ser en lösning på detta problem dela gärna med er av det! Annars kommer väl det blir en 'Charlotte&Trey'* av det hela.

*Jag vet att Stina kommer förstå vad jag menar med detta. Och till er som inte förstår, se satc!

du är mjölken till mina flingor

Jag har precis käkat frukost (jag vet, klockan är kvart över tolv..). När jag skulle hälla mjölk till mina flingar öppnade jag kylskåpet (obviously..) och tog ut mjölken. Mamma kom in i köket och frågade om jag hade sett vad hon köpt. Jag hoppades direkt att när jag öppnade kylen skulle det ligga ett paket ballerina där. Men det gjorde det inte. Det var ännu bättre. Brie och salami. Hur freaking gott är inte det?!

Och sen skrev hon faktiskt upp ballerina på inköpslistan. Så nu är jag nöjd.

Vägen till My's hjärta är genom mat.

rain

By the way. Det regnade sjukt mycket på vägen hem från bion. På sträckan snabbis till mig (det säger nog inte så mycket för de flesta, men långt är det inte) hann jag bli genomblöt. Tänkte bara att ni ville veta det.

What I Thought About Eclipse

Sämst uppdatering idag. Jag har varit så taggad för Eclipse att jag inte kunnat tänka på annat.

...

Eller?

Nåja. Nu har jag i alla fall sett den. Den var helt okej. Mycket shirtless Jacob. Några saker började jag i alla fall tänka på under filmens gång. Tänkte dela med mig av dom.

1. Dom har freaking bytt skådespelerska som spelar Victoria. Varför?! Googling sker; NU. Som jag trodde, inspelningarna för Eclipse krockade med andra inspelningar för Victoria Nr 1. Men fortfarande weird med ny skådespelerska..

2. Varför är Edward och Bella egentligen kära i varandra? Mer än att han tycker hon luktar gott det vill säga. Jag tycker bara inte de har så mycket gemensamt och större delen av tiden dom spenderar ihop så oroar dom sig över varulvar eller vampyrer så det är ju inte så mycket att det bara 'hänger' med varandra..? Bara en tanke, de är väl ett fint par. I guess..

3. Det här har inte så mycket med filmen att göra. Vet inte ens om det nämns i någon utav filmerna. Men i boken är det i alla fall så att vampyrerna och varulvarna har gjort ett avtal. Så länge ingen vampyr biter en människa är det fred mellan de två. Så nu när Bella vill att Edward omvandla henne kommer avtalet att brytas. Även om människan i fråga är med på att bli biten. Och jag stör mig bara på sådana här problem, kan inte alla bara samsas och vara vänner? Och jag vet att det är en film.. Och jag vet att det inte skulle finnas någon film utan dessa bråk.. Men ändå!

4. En sista grej funderared jag också över. Men det känns inte superlämpligt att skriva i bloggen. We'll see, kanske jag finner ett sätt att göra det barnvänligt. I så fall får det bli imorgon. Om jag inte finner detta sätt så får ni väl helt enkelt undra. Eller fråga mig. Något utav det. Välj själv.

Och det var allt jag hade att säga om Eclipse. Stay tuned for the next update; 'What I Thought About Breaking Dawn'.

memory lane

Jag har spelat sims idag. Det var ett tag sen sist. Det är också anledningen till the lack of inlägg.

By the way. Igår när jag och Malin såg film fick jag värsta flashbacksen till en annan film. Problemet var bara att jag inte visste vilken film, och jag är inte ens säker på att det är en film. Det kan likväl vara en bok. Jag kommer bara ihåg en speciell scen, and it's driving me crazy. Men jag ska ta en tripp down memory lane och se om jag minns.
I'll keep you updated.

den sista melonen


När jag stod och tog ut linserna idag insåg jag att det bara finns en kladdkakebit kvar. I mitt huvud sa jag med en dramatisk röst; 'den sista kladdkakebiten'. Och varför gjorde jag det kan man ju undra?

Ni vet hur det ibland fastnar vissa ord eller meningar man hört i filmer i ens huvud? Det där är en sådan mening för mig. I första Ice Age filmen slåss the gang mot några fåglar om tre meloner. Två meloner går sönder och till slut finns det bara en kvar. Fåglarna säger då med en dramatisk röst 'den sista melonen'.

Och den meningen har fastnat big time in my head. The awkward part är bara det att ingen kommer ihåg den här scenen. Så när jag helt plötsligt, med dramatisk röst säger 'den sista..' (whatever det bara finns en kvar av) så förstår ingen.

Tänkte bara dela med mig av det. Så nästa gång jag citerar the birds kommer några i alla fall förstå. Och nu ska jag skynda mig att äta upp 'den sista kladdkakebiten' innan någon anna gör det.

i did a ross


Jag har ett problem. Jag brukar sola på min balkong. Problemet är att jag bara kan sola framsidan. Och eftersom vädret varit dåligt/alla har jobbat eller varit upptagna på annat sätt har jag inte tagit mig till stranden mer än två gånger den här sommaren. Och det har resulterat i en ganska ojämn bränna..

Och ni skulle ha fått se bild. Om jag inte varit så förbannat lat. Och för att det är otroligt svårt att ta en bild på sig själv bakifrån på ett smickrande sätt... Så ni får helt enkelt föreställa er hur det ser ut.

Om ni inte kan det kan ni använda denna bild som vägledning;

the bieber fever


Så Justin Bieber ska tydligen skriva sina memoarer. Hur gammal är han nu igen? Elva?

Men aftonbladet säger och jag citerar 'man är aldrig för ung för att skriva sina memoarer'. Hmpf. Man kan vara för ung. Helt klart.

Boken ska heta 'First Step 2 Forever: My Story'. Vänta va? Ska han starta en fjortonårig flickas blogg? Nähä, det var bokens namn...

Och håll i er för det här sista. I boken kommer det vara flera tidigare opublicerade bilder till alla fans! OH MY GOD!

Okej. Jag har faktiskt ingenting emot Justin Bieber. Det är väl kul att han har lyckats i livet. Om än jag inte är ett fan av hans musik. Men hela Bieber-fevergrejen är lite som svininfluensan. Den kom hårt, var allt alla pratade om och försvann innan man visste ordet av det.

Länk till artikeln. För er intresserade av att läsa den.. (Linnea, i know you wanna press it..)


you guessed...


RIGHT! Eclipse it is. Bra jobb Linnea. Och nej det kanske inte var svårt.

Och sen så måste jag tillägga. Jag är inte ett superfan av hela twilightgrejen och inte heller så taggad för filmen. Men min kära vän Linoys vill se den. Och det är studentbiorabattgrej vilket gör att det bara kostar 60 kronor. Och 60 kronor kan jag väl spendera för två timmar i mörkret med mina vänner..?

Och sen så skadar det ju inte att se Jacob utan tröja..? [Insert blinkande smiley om jag hade gjort smileysar. Vilket jag inte gör.]

Och angående LK. Detta rör bara Linnea, som om ni inte vill bli uttråkade, don't keep on reading. Då går jag också lördag. För Malin och Linnea ska ju kanske gå båda dagarna. Och jag taggar. För sjutton.

Nu ska jag ta ut linserna. Och sen blir det x antal othavsnitt. Har tre avsnitt kvar på säsong två nu. Har det gått för snabbt..?

Orginalbilden från förra inlägget;


guess guess guess

Gissa vilken film jag ska se på bio på onsdag?

Ni får svaret ikväll!

namnsdag

Min vän Linnea har namnsdag idag. För Karin. Hon ville att jag skulle skriva ett inlägg för att gratta henne. Men hon har ju lämnat mig för Danmark och hennes släkting kungen. Så jag vet inte om hon är värd det? But then again, jag fick ju ett vykort från henne..

Okejdå. Du får ett grattis. Bara för att jag är en sådan bra vän.

Så grattis Linnea. Hoppas du får en fortsatt trevlig namnsdag. I wish you were here. Då hade jag grattat dig irl.

GRATTIS!

Såhär sad är jag för att du inte är hemma. Och ja, jag lägger ut den här bilden på oss. Och det finns inget du kan göra för att stoppa mig. Moahahahha.

my day.. so far

Har inte hunnit uppdatera idag. Linoys och Malster har tagit upp all min tid. Men nu är jag all yours. Typ.

Okej. Vad har hänt idag?

Jag har köpt strumpbyxor och bh. 70 kronor. Sammanlagt. I like halva reapriset.


Halva reapriset på typ allt på Åhléns. Skynda dit!


Strumpbyxorna jag köpte var leopardprickiga. Har inte testat dom ännu, hoppas dom är fina! Och om dom inte är det kan jag i alla fall trösta mig med tanken att dom kostade 25 kronor...

Sen upptäckte jag att min lön nog har kommit. För jag fick detta brev!


Yey. Nu är jag många kronor rikare.

Och det var min dag so far.

Talk to ya later.

up in the air


Jag och Malster har precis sett Up In The Air. Den var okej. Är inte superförtjust i den här typen av film, men det var fortfarande underhållande.

Den är lite långdragen eftersom att det inte händer så mycket i den, trots det vill man veta vad som händer sen. Vilket är ett bra tecken.

Jag känner så här, filmen är värd att se. Men inte värd att se om.

har jag berättat att jag är asrolig?


Kanske borde satsa på en karriär som komiker?

Q&A


Jag googlade det faktiskt. Så jag visste detta. Men det besvarar ändå inte min andra fråga, varför heter det då inte Lule Flod?


Sant. Har dock ett confession to make. Jag har verkligen ingen aning om vad Farmen handlade om. Jag vet ju vem Naken-Janne är. Men annars, nothing. Så om någon vänlig själ vill upplysa mig, varse!

socks

Jag har kommit på varför min socklåda alltid är överfull. Jag gjorde en matematisk uträkning (på sommarlovet, i know!).

Ett par sockar går sönder. Mamma köper tre par nya. Fem par trasigar sockar ger alltså femton par nya sockar. Då har jag ju redan förlorat fem sockar, alltså har en totala mängden sockar ökat med tio par.

And that's why my socklåda alltid är överfull. Om ni är intresserade av att veta det alltså.

plus size or not

Började fundera på detta igår natt. Och tänkte dela med mig av mitt resonemang.

Fördelar och nackdelar med att vara plus size modell i Top Model.

Fördelar - Du är 'one of a kind'
Oftast tar de bara in en plus size modell i varje säsong och det gör att modellen i fråga blir unik på ett annat sätt än vad de andra modellerna är. Vilket ibland kanske leder till att trots att plus size modellens bild är lite sämre än modellen som åkte uts bild fick hon åka ut för att hon är som resten; lång och smal.

Nackdelar - Du blir 'pity-vald'
Fördelen kan ju också vara en nackdel. Man vill ju vinna för att man är bäst, inte för att någon 'tycker synd om en'. Det är i stort sett alltid en plus size modell med i Top Model. Och ibland känns det som att tjejen i fråga blir vald inte för sin egen talang utan för att serien ska se bra ut. För att de inte ska kritiseras. Och då har man inte heller samma chans att vinna, då man är där för att serien ska se bra ut inte för att man själv gör det.

Samma sak känner jag när de tar in någon 'speciell', någon som inte följer normen. T ex Heather som hade Aspergers syndrom och Isis som föddes som man. Båda dessa tjejer var jätteduktiga modeller, men jag får fortfarande känslan av att de dels blir valda för att Top Model ska kunna säga; 'kolla på oss, vi dömer ingen'.

Självklart tror jag inte att Top Model tar in plus size modeller enbart för kritikernas skull, modellerna i fråga är fortfarande duktiga. Men medvetet eller omedvetet tror jag att det ligger något bakom mitt resonemang. Vad tycker ni?


Toccara. Var med i Top Model 3. Var också enda plus size modellen den säsongen. Hon kom på sjunde plats.


Whitney. Var med i Top Model 10. Hon var första plus size modellen som vann hela tävlingen.


Isis. Var med i Top Model 11. Föddes som man. Kom på tionde plats.


Heather. Var med i Top Model 9. Har Aspergers syndrom vilket är en mild form av autism. Kom på femte plats.

Det mest ironiska med detta inlägget måste ju vara att jag inte tycker vare sig Toccara eller Whitney eller någon annan plus size modell som varit med i Top Model är särskilt 'plus size'. Modellvärlden har gett oss en konstig syn på storlekar.

älv vs flod


Vad är skillnaden mellan en flod och en älv? Varför heter det inte Lule flod? Sjukt mycket coolare, enligt mig i alla fall.

RSS 2.0