every time.

Varje kväll när jag ska gå och lägga mig är min garderobsdörr öppen. Och varje gång stänger jag den. Men jag har sällan något minne av att jag öppnade dörren. Men ändå, så envisas den med att vara öppen. I morse lovade jag mig själv att jag inte skulle öppna min garderobsdörr, och om jag gjorde det skulle jag stänga den. Ordentligt. Så nu, när jag ska gå och lägga kollade jag om dörren var öppen. Och tro fan att den var det...

mörkhyad del 5

Linnéa: 'Kan mörkhyade ha fördelsemärken?'

Linnéa igen: 'Om man opererar dig är din hud mörk hela vägen igenom då?'

åh herre gud.

Jag har glömt att säga att jag har namnsdag idag! Yvonne. Men nu vet ni. Så säg grattis!


memory.



Att blogga med sämst minne är jobbigt. Alla mina bloggideér kommer oftast på kvällen då jag ska sova. Så då lägger jag in en påminnelse i mobilen. I stort allt som händer under dagen som är nog roligt för att hamna på bloggen lägger jag in i mobilen. Annars glömmer jag bort den. När jag skulle skriva det här inlägget orkade jag inte lägga in allt vi sa i mobilen eftersom det var så långt. Så jag skrev ner det på pappret på bilden ovanför, vet ihop pappret, stoppade pappret i fickan och la in påminnelsen 'ficka' i mobilen. Som sagt, det är jobbigt att blogga med sämst minne...

the last.

Det har blivit många 'sista' nu på senaste tiden, eller kanske borde skriva sista tiden..

- Sista HK-lektionen
Kommer inte ha några fler eftersom man inte har HK på gymnasiet.
- Sista provet
Nästa vecka, sista provet i nian. Inte helt fel.
- Sista bild-lektionen
Sista bildlektionen, bild kommer jag inte heller ha på gymnasiet.
- Sista helgen innan Sthlm
På onsag bär det av!

Ja, som sagt. Det blir många sista nu. Och det är både bra och dåligt. Men mest bra. För efter sista skolveckan, då är det sommarlov!

pretty.

Jag har köpt ett läppstift och det känns otroligt tantigt.

shoes.

Linnéa: 'Men vars var skorna ifrån då?'
Jag: 'Skopunkten'
Linnéa: 'Men, vadå vid Barnens Hus?'
Jag: 'Nej, det är ju Skokanonen'
Linnéa: 'Jaha, men ligger inte det i Finland?'
My: 'Nej, det ligger ju i IKEA'

men som vi alla vet, skopunkten ligger inte i vare sig finland eller ikea...

love is in the air.

När jag gick i trean var jag jättekär i en pojke i min klass.
Ett tag hade vi i klassen 'hemliga kompisar' varje vecka. Vi hade en skål med lappar där alla i klassens namn stod. Man drog sedan en lapp och namnet som stod, den personen skulle man vara extra snäll mot hela veckan.
Så en dag, så stod jag och han vid ytterdörren. Jag säger då 'fina byxor du har' för att jag är kär i honom och inte vet vad jag ska säga. När veckan är slut och vi sitter där och ska gissa vem som är våran hemliga kompis tror han att det är jag. För att jag sa att han hade fina byxor.
Det är lite jag kommer ihåg från de att jag var yngre, men det här det kommer jag aldrig glömma. För det var så pinsamt!

babushka.


What?! Har jag köpt en grandma bag? Så pinsamt, så har jag gått omkring i flera veckor och tyckt att jag haft en sån snygg väska. Och så visar det sig att det är för 'grandmas'?!

apor.

Linnéa: 'Titta, en apa!'
Jag börjar då fundera på varför det inte heter 'ape' på engelska. Jag tänker inte på att Linnéa inte vet vad jag tänkt på innan och frågar:
'Men varför heter det inte ape?'
Linnéa svara då: 'Men det gör det ju på engelska!' 'Eller nej, monkey!'


gissa!


Haha, och ni kommer aldrig få reda på vad hon skrev! Hehe, jag är ond..

the black girls.


Idag kände jag mig utanför, för Linnéa, Linnea och Malin hade skinnjackor på sig. Och jag hade inte det.. Jag kallade dom för 'The Black Girls'. Men då kom Linnea på att jag inte alls utanför. För jag är också 'black'!

green.

Man säger ju att gräset är grönare på andra sidan, tror det är så man säger i alla fall.. Men stämmer det verkligen?


Första sidan, gräset är grönt. Då borde det alltså vara grönare på andra sidan..


Men nej, nej! Här är gräser mindre grönt!

Fast sen så beror det här lite på vilken sida man är på från början, men det ignorerar vi...

soon, very soon.


Nu är det inte länge kvar innan vi åker.
Det är dags att göra stan osäker, you'd better watch out!
Stockholm, here we come!


i'm a bitch, but at least i know it.

Trots att min blogg är i minsta slaget har jag faktiskt fått några kommentarer som jag personligen tycker är ganska roliga.  Jag vet inte vem det är som kommenterat, men att veta att någon där ute orkar lägga ner tid på att skriva sådana här kommentarer värmer lite. Och ja, det låter konsigt. Det är ju inte så att jag gillar att bli kallad 'wannabe white bitch', men att någon tagit sig tid att skriva det. Ja, det är det som värmer. Tydligen behöver världen mig, vem ska de annars klaga på...


myifierad.

Igår myifierade jag Linneas dator. Jag bytte bakrund. Nu är den svart och nere i vänstra hörnet står det 'My äger denna dator apmycket'. Skärmsläckaren ändrades också. Det är nu en röd text som far omkring på skärmen. Det står 'My äger'. Jag ändrade även startsida, till inget mindre än min blogg. Så nu blir hon glad varje gång hon går in på internet. Hoppas jag i alla fall. Jag har även gjort en mapp i Linneas dator som heter 'My äger' eller något sådant. Där i finns lite teckningar jag gjort i paint och i de flesta står det att jag är bra. Det finns även tre word-dokument. I det ena står det 'My är fin', i det andra står det 'My is da shit' och i det tredje är det en berättlese om när Linnea och jag skulle baka. Mycket trevligt. Bra för självförtroendet. Och viktigast av allt, nu påminns Linnea varje dag om hur genial och briljant jag är!

Update: Tydligen gillade inte Linnea min bakrund, den var för svart. Så hon bytte. På de här bilden står det inte att jag är bra. Men den är jättefin ändå. För att jag ritade den!


frukost.

Varför heter det egentligen frukost? Är det bara fruar som behöver äta frukost? Det finns säkert någon historisk bakrund till ordet som jag lätt skulle kunna ta reda på genom att googla. Men det orkar jag inte. Så undrar ni får ni googla. Men ändå, varför skulle fruar behöva frukost med än män? Borde det inte vara tvärtom? Förut började ju männen arbeta tidigt och frun stannade hemma. Var det inte då viktigare för mannen att äta frukost? Egentligen kanske det borde ha hetat mankost..

strongest there is.

Fisherman's - Fis Herman's

Hahahah

Ide: Skapa halstablett alternativt godis som heter Pruttlinnea aka Prutt Linnea


sorry.



Jag har aldrig vetat att man får stava ledsen med två s. Men tydligen får man det, annars antar jag att datorn inte hade gjort det.

Och ja, jag förlorade. Men det är inte något vi behöver lägga vikt vid...

idag har jag...

...slagit huvudet tre gånger
...gått till och från stan
...köpt en sleepingmask
...hittat mina drömskor
...inte köpt mina drömskor
...drömt om mina drömskor
...insett att det är mindre än två veckor kvar till Sthlm
...varit glad över att det är mindre än två veckor kvar till Sthlm
...solat
...läst bok medan jag solade


the city.

Josefin: 'Vi borde typ stava våra namn med ph Sofia, Sophia alltså'
Sofia: 'Haha, jo det borde vi, Jophesin'
Josefin: 'Josephin kanske...'

Bara så ni fattar, de uttalade ph som p när de sa de här. Annars hade det inte varit så kul...


rix fm.

Jag gick hem från stan idag. Under tiden lyssnade jag på Rix FM. Där sjöng någon Väder-Ola en snappsvisa. Den var kul, och jag började skratta litegrann. Sen kom jag på att jag måste se aningen knäpp ut. Där går jag, helt själv och skrattar. Så jag slutade. Men kul var det. Den gick ungefär 'Alla har vi skulder, alla har vi skulder. Men om du har din oskuld kvar, då kommer jag och tar den, då kommer jag och tar den. För jag är snäll' eller något sånt. Kul var det i alla fall.

änglar och demoner.

I biosalongen:
Jag: 'Du vet, jag känner ju snuben som äger det här stället. Sune Fredriksson'
Linnéa: 'Jaha, är det det SFstår för?'
Jag: 'Svensk film Linnéa...'

panik.



Denna makapär hänger i våran skolmatsal. Och jag har alltid undrat vad som händer om man trycker på panik. Det är ju dumt att skriva panik egentligen. Det är ju det ordet som får mig att så desperat vilja trycka på knappen. Men något i mig säger åt mig att jag inte ska göra det. Det måste vara mitt samvete.

En sak jag undar är, i vilket läge trycker man på 'panik-knappen'? Om jag får panik för att jag glömt mata hunden får jag trycka då? Eller om jag inser att vi har ett prov dagen till ära som jag inte pluggat till, får jag trycka då? Eller måste det vara mer allvarliga situationer? Som att det börjar brinna? Eller att en mattant blir galen och börja skjuta vilt omkring sig? Är det okej att trycka då?

En annan sak jag inte riktigt förstår mig på är 'återgå-knappen'. Den är konstig. Ologiskt. Jag menar...
'Ahh, panik! Panik! Tryck på panik-knappen!'
'Eller nej, jag ångra mig. Tryck på återgå..'

Det är inte logiskt. Men sen så kanske knappen är där för att man ska kunna återgå om man råkar trycka på knappen. Ännu en sak vi aldrig kommer få reda på, och allt för allt för att jag råkar ha ett samvete. 


rain.

Jag kollar ut genom fönstret.
'Det kommer typ börja regna'
'Eller vänta, det typ regnar'
'Eller nej, det regnar redan!'

relevant.

Linnea ställer sig upp och säger: 'Vad lång jag är! Oj, brukar jag vara så här lång?'

Hm, jo jag tror det Linnea...

i brist på annat.



Ja, vad ska jag blogga om? Det här såklart!

finulera.

Är sterilitet ärftligt?


idag på matematiken.

Jag - 'Haha, jo det där var lite kasst'
Linnéa - 'Lite? Hon typ störta ner i kasshavet!'

thomas di leva.

Spotify äger. Förutom en sak. Om man inte har sånt där premiummedlemskapshit så kommer det ju reklam lite då och då. Reklamen i sig gör ingenting, men det är en som stör mig. Tomas Di Leva. Han gör reklam för något random stuff. Och varje gång han börjar prata blir jag rädd. Det är något som med hans röst som skrämmer mig. Och när man sitter i sina egna tankar och någon sliskig liten röst plötsligt säger 'hej, det är Tomas Di Leva' blir man aningen skrämd. Och även om jag hört reklamen ett tiotal gånger nu blir jag lika rädd fortfarande. Och jag lovar, jag är inte den enda som känner såhär! 

fjäder.

Igår när jag plockade ut diskmaskinen gjorde jag en upptäckt. Inne i diskmaskinen på den snurrande saken sitter en fjäder... Detta får mig att undra, hur kom det egentligen dit?


rätt svar.

Så, även om jag bara fått en gissning här på bloggen har jag fått lite små gissningar på skolan. Men igen gissade rätt. Visserligen gissade dom på rätt djur men inte utav rätt anledning. Jag är dock inte helt säker på att mitt rätta svar funkar. Men jag googlade så jag hoppas! Så, nu kommer det ni alla väntat på; RÄTT SVAR!

Rätt svar är katten. Varför? Jo, för att hunden heter valp när den är liten, hästen heter föl och hönan heter kyckling. Men vad heter katten? Kattunge, den har inget speciellt namn när den är liten och därför ska den bort! Ha, den tänkte ni inte på!


fem myror är fler än fyra elefanter.

Kommer ni ihåg 'Fem myror är fler än fem elefanter'? Brasse hade ju sin 'LattjoLajban-låda' där han visade fyra djur varav ett skulle bort. Jag inspirerades lite av denna 'Lattjo-Lajban-låda' så jag gjorde en egen. Så, nu ska ni gissa. Vad ska bort...


Och jag kan ju säga redan nu, tro inte ni får rätt svar förrän någon gissat!

eurovision song contest.

Igår blev det självklart esc med mina brudar, det är ju som tradition att följa det. Ni som såg det såg att innan varje låt så visade dom ett ryskt ord med den engelska översättningen. Dom hade massa skumma ord, bland annat mormor, jultomten och glamour. Efter ett tag kommer det upp ett ord.

Ordet som kommer upp var 'gagarin'. Översättningen är också 'gagarin'.
Jag säger: 'Mehh, gagarin heter gagarin på engelska också. Var är ens en gagarin?'
Linnea säger då: 'Eh, det var första människan i rymden. Jurij Gagarin.'
Jag säger: 'Jaha, haha vad korkad jag är'
Linnéa kommer då med i konversationen och säger: 'Ja, och Lance Armstrong var först på månen'
Sen hör man Linnea tyst säga: 'Jo, men så var det ju Neil Armstrong som var först på månen...'

Jag och Linnéa är inte alltid dom smartaste. Men tur är väl det, vad skulle jag annars blogga om?

sisters.

Har ni sett serien 'Hope & Faith' någon gång? Jag har alltid trott att dom två var syskon på riktigt. För dom är så grymt lika varandra. Men det är dom tydligen inte.


Något annat jag irriterar mig på är att den mer ordentliga syster (hon till höger) heter Hope och den slarviga systern heter Faith. Det borde vara tvärtom. För Faith, det är ju ödet. Det är så det är meningen att folk ska vara. Ordentliga och ansvarstagande. Medan Hope, hopp är lite slarvigare men det finns fortfarande hopp för henne. Men nej nej, det sket dom fullständigt i. Men dom värdesätter väl inte logik lika mycket som jag gör.

Det finns två andra skådespeleskor jag också tycker är jättelika. Jag har alltid tyckt dom sett ut som syskon. En gång såg jag en film som båda var med i och de spelade syskon i filmen. Och jag tyckte de var så lika varandra. Sen i eftertexten, tror ni inte dom har samma namn. Jo, självklart så är de ju systar!


monopol.

Monopol har aldrig riktigt varit min grej. Har inte förstått charmen i det. Det tar lång tid OCH så är det tråkigt. Ingen bra blandning. Men idag spelade jag Monopol. Och idag har det blivit min grej. Nu förstår jag varför det är så kul. Men sen så kan det ju också bero på att jag kickade Linneas ass! Vem vet? Kul var det då, speciellt när man vinner.


look-a-like

Jag kollade på High School Musical 2 imorse. Och nej, jag skäms inte för att säga det. Men till mitt försvar kan jag ju säga att jag hade inget bättre att göra och jag såg typ bara en kvart. Men ja, jag märkte i alla fall lite likheter mellan lite skådespelare då. Så jag tänkte fortsätta med mina look-a-like-inlägg lite till.


Zac Efron och Paul Johansson
Det är ju lite åldersskillnad mellan dom men jag tycker fortfarande att de är lika varandra. Kanske beror det på håret. Det tycker jag är största likheten. Men ansiktsdragen liknar varandra, tänk Zac Efron om typ 20 år.



Jessica Szohr och Vanessa Hudgens
Samma näsa, samma ögon, samma mun, samma hår. Do I need to say anymore?

yesterday.

Igår när jag gick och la mig funderade jag på att ställa klockan. Inte för att jag trodde att det inte var lördag idag, utan bara för att få vakna och sen inse att jag inte alls måste kliva upp och bara somna om. Men sen blev jag rädd. Tänk om jag skulle tro att det var vardag istället. Och kliva upp. Det skulle vara jobbigt. Då skulle jag missa massa värdefull sömn. Så jag ställde inte klockan, istället sov jag till halv tolv...

sunbading.


Har jag blivit brun(are) eller vad? Dock så har jag alltid den här randen mer eller mindre. Andra, mer normala människor, brukar inte ha så tydlig rand. Man ser ju självklart att armen är ljusare på 'insidan' men det brukar ju inte vara en väsentlig skillnad. Förutom på mig då...

Nu i efterhand ser denna bild lite skum ut. Det beror nog på att jag sett på den för länge. Men för att förklara mig så är det där min överarm. Och jag tog bilden själv så det är ju inte bästa vinkeln. Men hej, det duger!

chocolate.


Jag öppnar frysen och vad är det jag ser?


Mor har bakat kakor men inte sagt något till mig..! Borde jag fatta piken nu eller..?


pomegranate blueberry.



Jag köpte tuggummi idag. Testade en ny sort. Pomegranate Blueberry. Tyckte det lät lite spännande sådär. Sen när jag såg att det stod att det skulle vara 15 stycken bitar blev jag lite nyfiken. Är det verkligen 15 bitar? Så jag hällde ut alla bitar på diskbänken, och la upp dom i fina rader. Och jovisst, det var 15 stycken. Och jag blev nöjd. Förutom en sak. Ser ni den lilla svarta pricken på det ena tuggummit? Jag undrar vad det är, hoppas det inte är giftigt, jag tuggar nämligen på det as we speak...

och jag som trodde vi snart skulle få sommarlov...


asjävlakul.

Linnéa är en rolig prick. Hon står för många av mina blogginlägg. Alltså ja, hon skriver dom ju inte. Men hon ger mig inspiration med hennes kloka uttalanden. För någon vecka sen sa hon något kul som jag tänkte blogga om. Men sen började vi prata om det här inlägget så jag glömde bort det. Men nu ska ni får höra i alla fall.

Vi sitter brevid våra skåp och pratar om något. Kommer inte riktigt ihåg eftersom det var ett tag. Linnéa säger då 'Men vad är 60% av 100 egentligen?'

Do I need to say anymore..?

Och bara för att ni ska så är Linnéa inte korkad. Det bara slank ut. Hon är en väldigt smart kvinna. Och snygg. Och trevlig. Och alldelens alldelens underbar! Bara så ni vet liksom...

dinner.

Mamma var inte hemma så jag gjorde pyttipanna till middag.


Pyttipannan framtagen ur frysen!


Börja steka!


Tjuvsmaka lite...


Två råa ägg till! Mycket gott och nyttigt!


Nej, jag bara skämta med er aprilo!


Fin uppläggning betyder allt!


Och ett stort glas mjölk!


Lite salt gör susen!


Mätt och belåten!

monolog.

Det känns som att jag pratar med mig själv...

project runway.

Leanne. Jerell. Korto. Final. That's all I'm saying.

bajs! smällarna jag tar för bloggen alltså! jag skulle fixa lite bilder till det här inlägget och googlade project runway. tror ni inte att det står vem som vinner då? självklart! men men, jag ska se det ändå även om programmet blir lite boring då... finalen i alla fall.

namnsdag.

Idag har världens bästa Linneor namnsdag. And that's awesome! Dom som inte grattar dom borde sova med ett öga öppet inatt... Jag hoppas det är lagligt att hota folk i ens blogg... Hm, jag tror jag stryker det och låtsas som att inget hänt. Ja, åter till Linnea och Linnéa då! Idag är deras dag (och några andra Linneors då...) så ni borde gratta dom. Det tänker jag då göra!

Linnea eller Linnéa är ett kvinnonamn som kommer från Carl von Linnés släktnamn och är namnet på en växt uppkallad efter honom. Linnés släktnamn kommer i sin tur från en gammal lind som stod vid hans fädernegård. Namnet har stigit stadigt i popularitet sedan 1970-talet. År 2002 och 2003 låg Linnea på 5:e plats på topplistan. År 2003 fick 3 526 flickor namnet, varav 873 fick det som tilltalsnamn. Den 31 december 2005 fanns det totalt 62 087 personer i Sverige med namnet Linnea varav 10 228 hade det som tilltalsnamn. År 2006 fick 854 flickor namnet Linnéa vilket gjorde det till det 6:e populäraste namnet. Namnsdag: 13 maj.På 90-talet och början på 2000-talet stavades namnet som mest förekommande Linnéa, nu är det Linnea som gäller.

Populäritet idag: Oförändrad
Placering på namntoppen 2008: 8
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 65038
Antal män med namnet i Sverige: 0

Linnéa / Linnea - År bland topp 100

ÅrPlaceringBärarePer 1000
2008 8 718 14
2007 8 778 15
2006 6 854 16
2005 6 880 17
2004 6 896 19
2003 5 912 18
2002 5 943 20
2001 8 839 19
2000 6 988 22
1999 6 955 22
1998 6 936 21

lite skryt såhär på kvällen.

Linnea lärde mig en låt på piano. Mycket stolt. Så jag tänkte att ni skulle få höra!


man läser vad man vill läsa.

Gick in på aftonbladet och första nyheten som ploppar upp är..




Jag läser texten och hajar till. Vadå, varför får inte Bengt Svensson ligga mer? Han skadar väl inte kvinnor när han gör det? Sen så kollar jag en gång till och inser att Bengt Svensson visst får ligga, men inte anmälningar... Jag missade som ordet 'anmälningar', men ni måste ju erkänna att det hela blir mycket roligare när man gör det...

naturorientering.


Ras mus hjärta Linnéa!


And this is for my niggafriends... Inte för att jag direkt har några... Bara massa hederliga svennar! Som förövrigt kollar på Robinson, not cool!


Det här skulle då vara Linnéa, men mobilen fick typ psykbryt och vägrade fokusera! Så här är en suddig Linnéa!

the biggest loser.

Kommer ni ihåg det programmet, The Biggest Loser? Det gick på trean femman för länge sen och var en realíty-serie som handlade om massa tjocka människor som försökte gå ner i vikt. Jag har aldrig sett programmet, men jag har alltid tyckt att deras program-namn har varit så fyndigt. För man vill ju bli 'the biggest loser', det är ju som målet med programmet. Att förlora mest i vikt. Men samtidigt, om man blir 'the biggest loser' så säger man ju att man är den största förloraren...

Det är sånt här jag roas av...




sunday.

På grund av att Com Hem hade något fel på nätet eller whatever i tisdags kommer min söndag se ut såhär:

15.15 - 16.10 Ugly Betty
16.10 - 17.10 Desperate hosuewives
17.10 - 17.05 Pluggning, tre prov nästa vecka. Fast detta är ju dock inte Com Hems fel...
18.05 - 19.00 One Three Hill
19.00 - 20.00 Gossip Girl
20.00 - 21.00 Bones

Någon gång däremellan ska jag försöka blogga också!


whopsiedaisy.

OMG! Jag suger! Jag hittade precis två inlägg i utkastet som jag skulle lägga upp igår men som jag glömde bort.. Aja, kan ju lägga upp dom nu! Följande två inlägg är alltså från i söndags...


spaceman.


Kolla vilken rolig bil!

(Krystat skämt, I know. Men lite kul ändå?)


mörkhyad del 4

Linnéa: (ritar en smiley på ett papper som ser ut såhär -> :N) 'Vet du vad det här är för smiley My?
My: 'Eh, en väldigt orolig smiley?' (syftade på att N:et såg ut som ett S)
Linnéa: 'Nä, det är for niggas!'

finally.

Efter många om och men har jag hittat sladdarna som behövs för att sätta över videoklipp från mobilen till datorn. Så nu, kan jag äntligen lägga upp videofilmerna på bloggen. Det tog sin lilla tid, men here they come!

 

mörkhyad del 3

När jag gick i kanske fyran eller femman försökte jag och min klass samla ihop pengar till en klassresa. Vi brukade sälja fika utan för Konsum ganska ofta. En dag när vi stod där så kom en gubbe kvar. Om jag minns rätt pratade han med brytning men han såg ut att vara ganska svensk. Han började i alla fall prata med mig...

Gubben (tänk typ att han pratar med turk-brytning)'Vars kommer du ifrån då vackra flicka?'
Jag: 'Eh, från Sverige..'
Gubben: 'Nej, du vara adopterad?'
Jag: 'Nej, jag är från Sverige'
Gubben: 'Nej, din mamma vara från Afrika?'
Jag: 'Eh, nej. Min mamma är från Sverige'
Gubben: 'Din pappa vara från Afrika?'
Jag: 'Nej, han är från Jamaica'
Gubben: 'Så du vara adopterad?'
Jag: 'Nej.'
Gubben: 'Jo.'
Jag: 'Nej, jag är från Sverige'
Gubben går därifrån.

that's just who we are.


mörkhyad del 2

Jag skrev tidigare om hur det är att vara mörkhyad och jag tänkte berätta en till sak som hänt.

Mina kusiner bor väldigt nära mina vänner Sofia och Josefine. Eller ja, jag känner ju Sofia och Josse för att dom bor så nära mina kusiner. Men Sofia har i alla fall en lillasyster, Amanda. Och när Amanda var liten var jag den enda mörkhyade hon sett. Och hon försökte febrilt lista ut varför bara jag var mörkhyad och ingen annan. Till slut kom hon fram till något.. Jag är nämligen född i Piteå och det var ingen annan hon kände. Så det var svaret, alla som är födda på Piteå BB är mörkhyade!

jag fattar inte, jag går i sexan.

Tjuvlyssnat, en trevlig sida må jag säga. Men det finns ett problem. Det pågår något slags internskämt bland kommentarerna som jag inte förstår. Det är som en hemlig klubb jag vet existerar men inte får vara med i. Och det stör mig.


Första bilden: 'Jag fattar inte, jag har gått om sexan'
Andra bilden: 'Men Belinda kanske går i sexan?'
Tredje bilden: 'Åh, det där sexanskämtet är så uttjatat...'



inget bättre för mig.

Jag har inget att göra så just nu sitter jag och kollar runt på Youtube. Men det kanske ni räknade ut av föregående inlägg. Men i alla fall, för ett tag sen så var den en 'film' på TV. Man kan inte riktigt kalla det en film, men man fick se ett uppträdande med komikern Jeff Dunham som hette 'Spark of Insanity'. Jag såg bara en halvtimme av den, men den halvtimmen skrattade jag mer än jag någonsin gjort. Så jag tänkte att ni kanske ville se lite klipp från den...



Det finns många fler klipp, bara att gå inte på Youtube och söka på Jeff Dunham! Det här är förmodligen sista inlägget idag, har lagt upp så många så jag måste spara några till imorrn! Hare gött!

my kind of humor.


Skulle vara så coolt om detta hände en! Chocken man skulle få! 'The Janitor' och polisen är helt klart bäst!


Tycker det här är så kul! Tänk om detta hände på eran fotbollsmatch, basketmatch eller whatever!


Det här tycker jag är den bästa av de tre filmerna! APCOOLT! Men fatta koncentrationen det behövs för att kunna stå still i 5 minuter. Jag hade ju börjat skratta direkt! Det coolaste är ju när dom börjar gå igen, det sker så naturligt! Som att dom verkligen blev pausade!

sometimes i'm a little confused.

Okej, jag har varit hemma i typ två timmar nu. Och dessa två timmar har jag spenderat mer eller mindre framför datorn. Och ändå är det först nu jag upptäckte att det står en trägrej mitt i rummet...


gah.

Man loggar in på sin blogg med sin mailadress. Och varje gång jag ska skriva in den så blir @:t till en 2:a. Och det är väldigt irriterande. Men varje gång jag ska göra ett @ så släpper jag 'Alt Gr' för snabbt så det blir en 2:a istället. Jag tänkte bara att ni kanske ville veta det. Så ni vet vad jag går igenom varje gång jag ska blogga..!


if only.

För någon dag sen då jag var ute med Baloo såg jag något som hade blivit ett jättebra blogginlägg. Det var en Volvo som hade registreringskylten XXX 007. Om jag inte hade glömt mobilen hade jag tagit kort på skylten, lagt upp på bloggen och skrivit 'inte visste jag att Bond körde Volvo!'. Apkul! Men lilla jag hade självklart glömt mobilen. Så ni får nöja er med återberättelsen!


mörkhyad del 1

Som de flesta vet är jag mörkhyad. Ingen big deal direkt. Men att vara mörkhyad är ganska kul eftersom folk ofta drar förutfattade meningar om en. Jag kan ju tillägga att jag är född i Sverige, min mamma är min biologiska mamma och det är min pappa som är från Jamacia. Så jag är inte adopterad eller något annat. Men i alla fall tänkte berätta om några saker jag varit med om för att jag är mörkhyad. So lets begin!

När jag gick i ettan eller tvåan var jag på utflykt med klassen. Det var en varm sommardag och vi skulle åka buss någonstans. Jag och en pojke i min klass tävlade om vem som kunde hålla handen längst på bänken som står inne i busskuren. Att tillägga är väl att dom blir kokheta när solen ligger på, så det var inte så lätt att hålla handen där. Efter ett tag tog min klasskompis bort handen och jag vann. Då säger han 'Men du kunde väl hålla så länge för att du är van vid värme? För visst kommer du från Afrika?'. Vad ska man svara på något sådant egentligen? Jag svarade 'Nej', för jag kommer ju inte från Afrika och sen var det inte så mycket mer med det.

Men något jag märker är att många 'mindre' barn (nog för att jag också var liten när det här hände) ofta tror jag är från Afrika. Men dom har väl inte sett så många mörkhyade och man kommer ju alltid associera mörkhyade med Afrika. Till och med jag..

john tucker.

John Tucker är en väldigt bra film som jag sett x antal gånger. I början av filmen så frågar i alla fall en tjej en annan tjej 'are you a narc (stavning?)?'. Dom har översatt det till 'är du en spion?'. Och jag har aldrig fattat varför någon skulle fråga något sånt eftersom det utspelar sig på ett high-school. Men så kollade jag på ett annat program för någon dag sen. Och då sa någon 'narc', och det översattes till 'drogpolis'. Då, äntligen föll poletten ner. Tjejen som frågar om hon är en 'narc' menar ju att hon undrar om hon typ är en 'undercover-polis' som ska se så inga ungdomar tar droger. Dom måste ha översatt filmen lite fel helt enkelt, vilket är ganska troligt eftersom den är nerladdad.. Det tog mig bara några år innan jag fattade det!

freaky.

Det sägs ju att ens högra och vänstra ansiktshalva inte ser ut som varandra. Så jag gjorde ett litet test...


 



Ganska likt mig, förutom att jag typ skelar och dom skumma skuggorna...

ny design.

Precis som rubriken lyder har jag ny design. Linnea hjälpte mig och jag är mycket nöjd. Men jag är inte den enklaste att arbeta med. Tur Linnea har tålamod...

My säger (19:17):

lite gul kanske? mer brun?

Linnea säger (19:17):

HAHAHAH, du går mig på nerverna kvinna!

My säger (19:17):

jag vet typ inte vad jag pratar om, det är svårt att beskriva en färg...

Linnea säger (19:17):

haha okej, jag testar med något brunare..

My säger (19:17):

tänk tyå nyanserna nere i högra hörnet på headern

My säger (19:17):

fast kanske ljusare beroende på hur det blir

Linnea säger (19:19):

nu?

Linnea säger (19:19):

fast lite mer brunt kanske?

My säger (19:19):

lite väl brunt kanske...

Linnea säger (19:19):

hahah

My säger (19:19):

mer i mitten av högra kortsidan kanske den färgen...

Vi skulle bestämma färgen till bakrunden.. Jag är jobbig. Men om jag inte blir helt nöjd kommer jag irritera mig på det. Och det är så jobbigt. Så jag är hellre lite jobbig och blir nöjd!


orättvist.

Jag kom på att man kan ju inte arbeta med allt. T ex Linnéa kan inte bli vetrinär, för hon är allergisk mot pälsdjur. Och jag kan inte bli provsmakare på Norrmejerier för jag är laktosintolerant. Det är ju lite orättvist egentligen, det är ju ingens fel men ändå. Tänk om man verkligen vill bli vetrinär men man kan inte. Och så slutar man som kassörska på Konsum istället. Orättvist!

En annan sak jag tänkt på är att Norrmejerier är ett grymt fult namn. Jag har alltid sagt Norrmejeriet. Men sen jag insåg att det är ett R och inte ett T i slutet försöker jag säga rätt. Men det låter ju fel.

när man inte har något bättre att blogg om...


Nelly Furtado                                           Jessica Lowndes

Bara jag som tycker dessa två är lika? Kanske beror på håret, men dom hade lätt kunnat vara syskon!


checka this.

Ni vet Flo Rida? Det tog mig ett tag innan jag insåg att Flo Rida heter Florida fast man betonar det olika. Så jag kom på en lysande idé till mitt artistnamn. My Ami. Miami. Bra or what?!

jag erkänner.

Okejdå, det var inte 100 gånger jag skulle skriva Linnéas namn. Det var egentligen 1000 vi sa. Men jag testade med 1000 och det blev way too long. Så jag ljög lite och sa 100.. Forgive me? Please?

i knew it.

I ett tidigare inlägg skrev jag att jag skulle skriva 'Linnéa Öhlund' 100 gånger. Men jag var lite finurlig. Tyvärr fattade inte min kära vän Linnea (annan Linnea) detta. Därav denna kommentar:



Men Linnea, I'm sorry. Inlägget har klart och tydligt 100 'Linnéa Öhlund'. Du måste bara vara mer observant så du lägger märke till dom. Och vid det här laget borde du känna mig nog bra för att kunna lista ut att jag ska tjorva till allt. Så det var visst 100 'Linnéa Öhlund'. En i rubriken, 98 efter varann och en i min fråga. Ha! Jag äger apfett!


linnéa öhlund.

Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund. Linnéa Öhlund.

Ska ni räkna eller ta mitt ord på att jag skrivit Linnéa Öhlund 100 gånger?


a bet or something like that.

Linnéa tycker jag ska skriva ett inlägg om henne. Och jag hade ett på g, men det blev inte nå bra så det ligger i utkastet as we speak (or write in this case...). Men då kom jag på att jag kan ju bara skriva Linnéa Öhlund 100 gånger istället. För då har jag ju skrivit en inlägg bara om Linnéa Öhlund. Då säger Linnea att då måste ju Linnéa räkna om det är exakt 100 'Linnéa Öhlund' så jag tog det som en utmaning..

wordplay.

Skrivet på Linnéas SO-bok:
Oh my god!
Oh my fucking god!
Oh my unfucked god!
Oh my virgin god!

Normalt, kanske inte för er. Men för mig och mina kompanjoner är detta och liknande saker man ofta hittar nerkluddrade i våra skolböcker...


nasoferm.

Igår var jag jättetäppt i näsan. Jättetäppt. Så jag tog något jag hatar. Jag tog nässpray. Jag tycker inte om att ta nässpray. Jag får ont i huvudet och det är som att det blir för 'rent' i näsan så det gör nästan ont att andas. Så jag brukar ta barnnässpray. Och bara ett halvt sprut. Men jag skäms inte, vem har sagt att bara barn mellan 1 och 10 får ta barnspray? Det är som att det står på barnmålet på Max att det bara är för barn till 12 år eller något sånt. Vem bestämmer egentligen hur gammal man måste vara för att ta barnnässpray? Jag tar det, och jag är stolt över det!

naweli.

Varje måndag kommer Jasmine till mig och sover över. Det är för att hon har dans på kvällen och det är lättare att komma till mig än att åka hem. Och det är ju bara kul med lite sällskap på måndagar.
   Första kvällen Jasmine skulle sova här gick vi och la oss vid elva-tiden. Ungefär fem minuter senare sov hon och jag låg vaken. Varför? Jo, för att hon snarkade. Jag visste visserligen att hon snarkade, men det var inte något jag tänkte på när jag sa att det gick bra att hon sov här. Jag låg i alla fall i x antal minuter och försökte somna trots snarkningarna. Men det gick inte, allt jag kunde höra var snarkningarna.
   Så jag klev upp, rotade runt i badrummet tills jag hittade öronproppar. Sömndrucken och allmänt förrvirrad kröp jag ner i sängen igen och satte in öronpropparna. Men tror ni inte jag hör snarket ändå! Då gav jag upp, jag tog mitt pick och pack och drog. Och med mitt pick och pack menar jag mina kuddar och mitt täcke. Och med drog menar jag gick och la mig på soffan. Så jag sov på soffan den natten. Och inte nog med att jag sov på soffan så var soffan även för kort. Så på morgonen när jag vaknade var jag lite sne. Men vad gör man inte för en god natts sömn?
   En vecka senare, kom Jasmine igen. Och för att jag skulle få en god natts sömn i min egen säng frågade jag henne lite försiktigt 'gör det något om du sover i vardagsrummet istället?'. Skuldkänslor är allt jag säger, men hon sa att det gick bra. Den natten fick jag ändå inte en god natts sömn, allt jag kunde tänka på var att jag skickat min kompis att sova i vardagsrummet...

Men nu har jag vant mig vid tanken. Så varje måndag sover jag lika bra som vilken annan dag i veckan medans Jasmine ligger ute i vardagsrummet på en madrass och snarkar...


panik.

Fick lite panik efter jag hade lagt upp föregående inlägg. Insåg att jag är inte säker på om 'lugnt' stavas 'lugnt' eller 'lungt'. Det hade ju varit aningen awkward om jag hade stavat ordet jag sa att jag tidigare stavat fel fel. Eller nåt... Men i alla fall, för att lugna mina nerver klickade jag upp ett word-dokument och skrev meningen 'Det är lugnt' och meningen 'Det är lungt'. Då ser jag hur datorn automatiskt ändrar 'lungt' till 'lugnt'. Så jag kanske alltid skrivit fel, men datorn har varit snäll nog att ändra det åt mig. Men hur har det då blivit då jag skrivit för hand.. Hm, det är helt klart värt en funderare!

det är lungt.

Ser ni något skumt med rubriken? Jo, jag har stavat lugnt fel. Men erkänn att det inte ser helt tokigt ut, det är inte som att stava fixa med 'ck' eller skjutsa utan 'k'. Jag har aldrig insett att jag skrivit fel. Gör det förmodligen inte hela tiden men någongång då och då. Det var en klasskompis som påpekade det när jag skrev det till henne på msn. Jag fick värsta chocken. Så nu varje gång jag ska skriva lugnt tänker jag på Maja...


somewhere something went terribly wrong.













Bilden ovanför sitter på våran skrivare. Och har förmodligen suttit där ett bra tag. Jag har aldrig lagt märke till bilden, jag har självklart sett den man jag har inte kollat på den.. Men nu när jag verkligen kollat på den så tycker jag den är jätterolig. Eller ja, det är inte så att jag skrattar varje gång jag ser den men jag ler ändå lite inombords. För den är ju så sann. Den påminner mig om en video jag såg en gång för länge sen på MTV. Det gick inte att lägga upp videon på bloggen, så den här länken får duga. (Kolla på videon, låten suger men videon är väldigt underhållande).

Och ironiskt nog sitter jag vid en dator och skriver det här, men jag är inte tjock i alla fall...

chillen på dillen.

Vi höll på köra på vad vi trodde var en igelkott på vägen hem från Linnea. Men det var ingen igelkott. Det var typ en bisområtta, eller en vanlig råtta. Eller något annat äckligt djur. Läskigt var det då i alla fall.



Såhär såg den ungefär ut. Så det var då verkligen ingen igelkott. Men svansen såg för tjock ut för att vara en vanlig råtta. Men jag vet inte hur en bisområtta (är inte ens säker på att det heter så..) ser ut, så någon som känner igen djuret?

Måste bara påpeka att ni får ha lite överseende med teckningen. Klockan är halv ett, jag är trött, det var mörkt när vi såg djuret och jag är ingen höjdare på paint...

magnum temptation.

Idag  var jag på stan med min vän. Införhandlade gladiatorsandaler och solglasögon. Nu väntar man bara på sommaren. Vi köpte även glass. Hon köpte en Magnum Almond och jag en Magnum Temptation. Magnum Temptation kostar 22 kr, och vi kom fram till att om man bara skiter i förpackningen (det är som en låda till den) och kör på en vanlig 'påse' så skulle ju glassen bara behöva kosta 20 kr. Jag vet, inte så stor skillnad på priset men ändå! Billigare för mig och bättre för miljön! It's a win-win-situation!




look-a-like's ännu en gång.



När jag ändå är inne på look-a-like's så är det väl bara att fortsätta..

thank god.

Hela långa dagen har jag gått och försökt komma på vad jag ska blogga om. Men det har stått helt still. Och tro mig, jag har försökt! Men inget, absolut inget har dykt upp. Som tur är så är Linnea inte hemma, annars är jag 100% säker på att jag hade fått ett sms där det stod 'du har inte bloggat my' för några timmar sen..

RSS 2.0