har ni någonsin tänkt på...

hur vi egentligen kan ha en fri vilja? Eller ja, nu tror vissa forskare faktiskt att vi inte har någon fri vilja. Jag läste Illustrerad Vetenskap nångång, därför vet jag det... Jag är inget snille, om ni trodde det. Men ja i alla fall, om vi nu är helt uppbyggda av atomer hur kan vi då tänka. Atomer kan ju inte tänka.

Berättade det här för Linnéa och Linnea på NO:n. Dom har ingen förklaring.
Så jag säger: 'Ja, men allt är ju uppbyggt av atomer. Så om vi kan tänka borde ju en stol kunna tänka..'
Linnéa kommer då med det briljanta svaret: 'Men stolar har ju inga ben..!'

Inte nog med att hon sa att stolar inte har några ben, så vitt jag vet har de flesta fyra, men tänker man ens med benen? Att tänka med röven är väl en sak, men benen.. Men hon tänkte sig nog inte för innan hon öppna munnen, tur hon är söt..!

what happened?


What the fuck hände med mina läsare?!

Under min bloggpaus hade jag ju såklart inga läsare, sen då jag började så hade jag inte så många under första dagen. Andra dagen så skenade det iväg och jag nådde höga siffror. Höga för mig i alla fall. Men senaste två dagarna har jag inte haft många besökare? VAR ÄR NI?! Kom tillbaka! Har ni inte fattat, Blondinmy är up and running again! Så nu får vi faktiskt ta och läsa lite också!

Tack på förhand!

look-a-like igen.


Tydligen är jag också lik Kenza enligt vissa. Eller 'också' kanske jag inte borde skriva, vet inte om någon höll med mig om min och Blondinbellas likhet.. Men i alla fall, jag tycker inte jag och Kenza är så lika. Möjligtvis munnen, litegrann.. Men annars är jag mycket hetare! Haha, jag hoppas ni kan läsa ironi..

look-a-like.


Någon annan än jag som ser likheterna?

- Blondinbella som svart!
- Blondinbella idag!
- Blondinbella om 10 år!

citibank.

Har ni sett den här Citibank-reklamen? Eller ja, det finns flera. Men den jag tänker på är när det gifta paret sitter i soffan och Markus (om jag inte minns helt fel) kommer och frågar om det finns plats för en till. 'Javisst' säger frugan och han sätter sig ner brevid henne. Han säger då 'Jag tror inte jag har presenterat mig, Marcus Citibank' och lutar sig fram för att skaka hand med maken. Och nu till poängen, när maken lutar sig fram för att skaka hand tillbaka kan man skymta att han har två hål i sitt vänstra öra. Ja, hål. Ni vet sådana man sätter örhängen i. Och detta får mig att undra, vad gör han egentligen på fritiden..

chocolate.

Just nu sitter jag och mumsar i mig chokladkakor.  Apgott. När jag skulle baka dom, eller ja baka och baka. Mor köpte sånt där pulver man bara sätter vatten i blandar och sätter in i ugn. Men i alla fall, när jag skulla 'baka' kakan så stod det 'vispa smeten slät'. Jag hällde i vatten i bunken och blandade i pulvret och började vispa, förhand. Var för lat för att ta fram elvispen. När jag vispat ett tag ser jag att det är massa klumpar i smeten som vägrar att försvinna. Jag tar fram en sked och försöker trycka sönder dom. Mor kommer då in i köket och säger 'Vad gott det ska bli, chokladkaka med chokladbitar!'

Då har jag stått där, och försökt trycka sönder vad jag trodde var klumpar i smeten helt i onödan..

Till mitt försvar måste jag bara säga att mamma sa från början att det bara var chokladkaka, hon nämnde inga chokladbitar! Och på paketet stod det med klara och tydliga bokstäver 'Chokladkaka', men 'med chokladbitar' stod minimalt under. Bara så ni vet liksom..

pest eller kolera.

Jasmine och jag började igår diskutera vad som skulle vara värst. Att vara blind eller döv. Vi levde oss in i ett scenario, i den ena versionen var vi blinda och i den andra var vi döva för att komma fram till vad som var värst.

Scenario ett, blind:
Jag ligger och sover. Jag hör hur någon bryter sig in i huset. Jag kliver upp och går mot telefonen för att ringa efter hjälp. Eftersom jag är blind vet jag inte vars personen som brytit sig in är. Men jag kan fortfarande höra honom tassa omkring i huset. Och när som helst kan jag gå in i honom..

Det skulle inte vara så kul. Paniken av att inte veta var folk är. Speciellt i en sådan situation. Nu kanske man inte så ofta hamnar i den situationen, men om man nu gjorde det. Skulle ni vilja vara blinda då?

Scenario två, döv:
Jag ligger och sover. Men jag vaknar för jag behöver dricka. Jag går till köket och när jag öppnar dörren står det någon där. Någon har brytit sig in! Personen springer och jag springer efter. Men när jag kommer in i vardagsrummet är han borta. Jag ser honom ingenstans och eftersom jag är döv kan jag inte heller höra om honom. När som helst kan han smyga sig upp på mig..

Detta skulle inte heller var så kul. Men av de här två scenariona skulle jag nog välja döv. För då kan man åtminstonde kolla sig runt och se personen. Men att höra hur någon går omkring runt en och inte veta vart personen i fråga var skulle vara aningen skrämmande..


i just can't help it.

Ibland är jag rolig utan att jag ens vet om det. Jag kan inte hjälpa det, jag bara föddes fyndig. Så, idag på slöjden. Linnea står vid strykjärnet och ska precis börja stryka. Jag går förbi henne och säger: 'Stryk järnet nu. Tänkte inte över det hela så mycket ville bara att hon skulle stryka bra. Linnea börjar då skratta och säger att mitt skämt var kul. Jag fattar ingenting, men sen kopplar det..

Fattar ni?
Om ni inte fattar måste jag nog meddela att ni inte smarta... Eller nej, fan! Jag fattade det ju inte från början heller. Så då är jag ju inte så smart. Men det är jag ju! Tusan! Äh, om NI (jag räknas inte) inte fattar är NI inte den vassaste kniven i lådan.


Jag kanske borde förklara då, för de lite trubbigare knivarna i lådan.
'Stryk järnet' - 'Strykjärnet'


and that's why i don't eat korv.

  • Korv är äckligt.
  • Korv är fettigt.
  • Korv är salt.
  • Rättelse; korv är salt fett.
  • Korv är grisrumpa.
  • Någon del av grisen i alla fall.
  • Osäker på vilken del.
  • Känns som att jag tappade tråden..
  • Back to the tråd.
  • Korv är äckligt.

Så, i måndags då mina mentorer sa att vi gick halvdag på torsdag och att vi då slutar efter våran sista lektion innan lunch är det valfritt om man vill äta i matsalen eller inte. Dom ber de som planerar att äta i matsalen att räcka upp en hand. Och eftersom jag tycker det är enklast att äta i matsalen och mina vänner också tänkte äta där räckte jag upp handen. Mitt i min uppräckning frågar någon vad det är för mat på torsdagen. Ugnstekt korv säger mina mentorer. Så jag tog ner handen igen. Och ni kanske förstår varför.

Jag förstår bara inte charmen i korv. Korv ligger ju för fasiken i gristarmar. Eller ja, det är vad ryktet säger. Har inga konkreta bevis. Men som det smakar kan det mycket väl stämma. Jag har många gånger funderat på att bli korvitarian. Men det är då jag stöter på problem. Jag gillar egentligen korv...

God korv:
  1. Korvstroganoff.
  2. Korv (rå) på mackan.

Ni ser mitt dilemma va? Och även om jag går emot mina egna åsikter, så kommer jag stå fast vid dom. Korv är och kommer förbli äckligt!


fan vad dum du är.

Jag vet, det låter elakt. 'Fan vad dum du är' är inte direkt något man säger on a daily basis. Förutom jag då. Men det är inte med mening. Om någon säger något som inte är helt genomtänkt, till och med om jag säger något så är det första som slinker ut 'Fan vad dum du är' eller 'Fan vad dålig du är', altenativt 'Fan vad dum jag är' och 'Fan vad dålig jag är'.
   Jag vet inte varför jag säger så. Eller vart jag har fått det ifrån. Kanske jag bara är en genuint elak person. Vem vet? Men jag säger det i alla fall om mig själv också. Så jag kanske inte är elak trots allt. Hm, jag kanske bara var ond i mitt förra liv eller något. Jag menar:

  • Jag kan få skuldkänslor av att döda kryp.
    Det är inte kul att höra hur benen eller vad dom nu har går av när man knosar krypet.
  • Jag älskar att ge folk komplimanger och saker och annat som gör dom glad.
    Det är nästan roligare att ge än att få. Nästan..
  • Ehh.. Jag.. Jag.. Jag är.. Jag är snäll!
    Det kan ni inte förneka. I'm an angel.

Så känn på den, jag kanske inte är så ond i alla fall. Men även om jag nu skulle vara det får ni ta mig för den jag är. Ska man ha lite får man köpa allt. You know, I come in a package. Wether you like it or not.


whatever major loser.

Jag lovade Linnea idag att jag skulle uppdatera minst två gånger per dag.. Det går ju sisådär.
   Problemet är att jag glömmer bort bloggen. Tänkte inte på att jag var tvungen uppdatera idag. Jag märker verkligen att jag inte kommit in i det ännu. But I will get there, you just gotta have faith.


Skulle berätta för Jasmine idag att vi kring jul brukar stå runt pianot och sjunga på musiken:

Jag: 'Jag gillar inte att sjunga inför folk. Så när vi ska sjunga kring jul runt pianot brukar jag bara mima.'
Jasmine:
'Hahahah, det var ovanligt. Det brukar man typ bara se i filmer och sånt.'
Lite konfunderad över varför det skulle vara så konstigt att sjunga på musiken fortsatte jag i alla fall.
Jag: 'Men ibland märker jag folk att jag inte sjunger och då brukar jag sjunga jättelågt.'
Jasmine:
'Men är det någon annan som sjunger då?'
Jag:
'Jo, resten av klassen tar väl i lite mer än mig...'
Jasmine börjar på skratta, hårt. Och jag fattar noll.
Jag: 'Vad? Vad sa jag?'
Jasmine:
'Hahahah, trodde du brukade sjunga med din familj runt pianot och inte på musiken..'
Jag:
'Hahah, fan vad dum du är (I know, it sounds mean. Kommer ett inlägg senare då jag förklarar varför jag säger så), tror du typ min mormor sitter vid pianot och vi står runt omkring och sjunger?'
Jasmine:
'Inte vet jag, tyckte du det lät konstigt!'

Kanske inte så kul att läsa, ni skulle ha varit med. Nästa gång, när jag anar att någon kommer missförstå något eller att bara något allmänt roligt kommer hända lovar jag att rycka upp mobilen snabbt som attan och spela in allt. Bara för eran skull!

just my luck.

Förra året skulle jag köpa ny vår- och sommarjacka. Hittade en superfin på Cubus. Helt perfekt. Svart. Hög krage. Uppvikbara (är detta ett ord?) ärmar. Lagomt tjock. Lagomt tunn. Ja, perfekt helt enkelt. Pank som jag var smsade jag min mormor och sa att jag hittat en jacka. Hon sa att jag skulle få den, men att jag var tvungen vänta en vecka tills hon fick pengar. Nöjd med det svaret levde jag vidare.
   En vecka senare promenerar jag och mormor in på Cubus. Vi söker efter jackan. Men den är borta. Vi frågar i kassan, hon säger att den inte längre finns kvar i sortimentet. Såklart blev jag lite ledsen, den var ju som sagt perfekt. Men jag höll hoppet uppe och sa att jag säkert hittar någon annan. Jag och min kära mormor sökte då igenom stan, varenda affär, varenda hörn i jakt på en ny jacka. Men tror ni vi hittade någon? Nej.
   Då började jag kolla på internet. Jag hittade en jacka. Jag beställde den. Den var ful. Jag skickade tillbaka den. Jag hittade en annan jacka. Jag beställde den. Den var ful. Jag skickade tillbaka den. Jag hittade ännu en jacka. Jag beställde den. Den var ful. Jag skickade tillbaka den.
   Så, förra sommaren köpte jag ingen ny jacka. Men i år, i år vill jag ha en ny jacka. Och jag hittade faktiskt en. Superfin, inte lika perfekt som förra året men nära på. Jag smsade mormor ännu en gång. Och hennes svar blev att jag var tvungen vänta tre dagar tills hon fick pengar. Tre dagar tänkte jag, då kan den ju omöjligt ta slut. Så sagt och gjort, jag väntade dom där tre dagarna. Den tredje dagen satte mormor in pengarna på mitt konto och jag åkte in till stan för att köpa jackan. Tror ni den fanns kvar? Såklart inte.
   Men jag har inte gett upp hoppet. Den här gången ska jag söka igenom varenda vrå tills jag hittar jackan of my dreams. För den här sommaren ska jag ha ny jacka. Så det så.


anonyma bloggmissbrukare.

Även om jag slutade blogga betyder inte det att bloggar försvann ur mitt liv. Bloggar har verkligen blivit något stort. Dom har tagit över Sverige. Och mitt liv. Jag är på god väg att bli bloggmissbrukare.
   I nuläget läser jag cirka 20 bloggar. Dessa 20 liv följer jag dagligen. Att läsa igenom alla tar ungefär en halvtimme. En halvtimme varje dag ägnar jag åt andras liv. En halvtimme varje dag blir tre och en halv timme. Det blir typ 105 timmar per månad. 1260 timmar per år. 1260 timmar ägnar jag åt att läsa om någon annans liv som jag egentligen inte bryr mig om. Känner att det börjar bli för mycket nu.
   För ett år sedan hade jag inte ens hört talas om bloggar. Och nu, 365 dagar senare, har de tagit över mitt liv. Problemet är väl att jag inte vill sluta läsa dom. Så jag fortsätter, ett tag i alla fall...


back in the game.

Så, nu är man tillbaka. Jag hoppas det uppskattas bland alla min 10 läsare..

Denna gång ska jag vara bättre. Roligare. Fyndigare. Ja, you name it. Men det är inte lätt att blogga. Ni som inte har blogg förstår verkligen inte pressen. Min första tanke när jag vaknade idag var 'Fuck, vad ska jag skriva i bloggen?!'.

Men jag ska hålla ut. Jag ska vara stark. Så det är väl bara att köra igång då..


up and running again.

Nu! Äntligen! För alla som väntat! The blog is back! Ska vara bättre denna gång och hålla ut mer än fyra månader. Vi får se hur det går...
   Känner verkligen att jag är ringrostig i hela bloggandet, men jag kommer in i det igen. Så nu är det dags, bered er för en ny era!

RSS 2.0