it's raining men

Dåligt med uppdatering igår. Ingen alls faktiskt.. Och idag kommer det inte bli mycket bättre. Alldelens för mycket att göra, och alldelens för lat för att ta tag i det.

Men något vettigt måste jag ju skriva.. Så, hm.. Jag vet!

Idag när jag var på väg till våran mattelektion så känner jag hur något far in i min sko, och hur något landar på golvet. Jag kollar ner, och där ligger en enkrona. Även i min sko ligger en enkrona. Jag har verkligen ingen aning om vart dom kom från. Dom måste helt seriöst kommit från taket. Händer det igen hoppas jag det är hundralappar som regnar istället för enkronor!

pepparkakor



Jag har ont i huvudet. Och inte ens awesomepepparkakorna jag precis bakat hjälper. Jag tror jag lägger mig och kollar på några avsnitt av himym istället. Det brukar funka!

illa

Höll på att söka efter ett kvitto i min börs då jag hittade ett kvitto från då jag var i Stockholm. I juni. Alltså för fem månader sen. Dags att rensa kanske..?

Idag hade jag:



Kan ju säga såhär. Jag har väldigt sällan utsläppt hår, eftersom mitt hår har en egen vilja och nästan aldrig gör som jag vill. Men idag samarbetade det faktiskt. I alla fall ett litet tag. Mina superfina armband är jag väldigt stolt över, och därför kommer jag skryta om dom här i bloggen åtminsone tills denna vecka är slut. Och sist, mina converse. Visserligen fejk, men ändå.. Helt ärligt vet jag inte om jag tycker converse är så snyggt. Men nu har jag ju köpt ett par så vi får väl hoppas att jag change my mind!




aouch!

Såhär vill jag att mina barn ska prata. Och that's it!
(Fast dom behöver ju inte bitas...)

Orka att klippet inte syns. Nåja. Här är länken.

lussebullar

Jag älskar min mamma för att hon inte är så förstjust i fikabröd (till skillnad från vissa andra)(det vill säga mig). Då behöver jag inte dela med mig!


handmade

Min mor är ganska pysslig av sig, och på senaste tiden har hon börjat göra smycken. Hon har bland annat gjort det här armbandet med berlocker till mig.



Idag när jag kom hem från skolan satt hon och höll på göra lite smycken. Så jag passade på att göra några egna. Eller ja.. Mor gjorde två utav dom, men jag bestämde hur dom skulle se ut. Men det tredje gjorde jag faktiskt helt själv. Mäkta stolt!



Egentligen var min plan att baka. Men jag kom av mig lite. Så bakningen får ske när detta inlägget publicerats istället. Lussebullar och pepparkakor blir det. Lagom till första advent.

Förövrigt  tog jag ut mina stygn idag. Det gjorde inte särskilt ont. Men att ta bort plåstret.. Jag höll typ på att börja gråta. Och nu måste jag ändå ha ett mindre plåster på en vecka till, jag som trodde att jag skulle slippa gå omkring med en lapp på örat.. Men icket!

Nåja, nu bak! Ikväll blir det Idol. Fredagsmyyyys!

förklaring

Måste förklara en sak. Angående ett tidigare inlägg. Jag skrev 'o-troligt'. Alla vet ju att det inte ska vara något bindestreck där, men 'otroligt' hade inte riktigt rätt betydelse. För jag menade som att det inte var så sannolikt att det skulle hända, ganksa otroligt alltså. Nu förstår ni va? Vi vill ju inte ha några kommunikatonsproblem, right? Och vi vill ju inte att Linnea ska skriva en kommentar angående det. För vi vet att hon skulle ha gjort det..

surprise, surprise



Kolla vad jag hittade i mitt rum idag! En chokladkalender. Helt klart en utav dom bästa sakerna med julen. Chokladen i chokladkalendrar är så sjukt god. Dom borde göra en 'julchokladkakekalender', så får man en chokladkaka per dag. Det skulle sitta fint. Förra året tror jag att jag hade två chokladkalendrar. I år har mamma bara köpt en. Men jag försöker övertala henne att köpa två till. Man kan ALDRIG, och då menar jag ALDRIG få för mycket choklad. Och om man nu skulle råka få det (vilket är högst o-troligt) så sparar man chokladen, till en gång då man vill ha choklad. En sak ska vi då göra klart på en gång, man slänger INTE choklad.

dimmigt

Det har varit sjukt dimmigt senaste dagarna. Dom flesta har nog märkt det. Men seriöst, den här bilden tog jag på Bergnäsbron.



Vi var liksom mitt på bron och ändå såg man inte Bergnäset. Det är illa. På morgonen brukar jag alltid kolla hur lång tid det tar innan man ser stan. Jaja, förhoppningsvis försvinner dimman snart så att snön får dyka upp!

en bild säger mer än tusen ord







Fleecetröja och fleecebyxor på? Check! Linserna uttagna? Check! Sminket borttvättat? Check! Marabou Mintkrokant (som förövrigt är sjukt underskattat) i munnen? Check! HIMYMskiva i datorn? Check! Nu låter vi skylten tala för sig själv..


it's a good day to be alive.

Gissa vad som kommit när jag kom hem idag! Yes, mina skor! Var dom to die for? Yes!

Linneas kommentar.'didn't see the gula coming though'. Det är inte gult, det är trä.. Bara så att alla vet det nu.

Skorna är inte riktigt så blåa som dom ser ut att vara. Men var tvungen ta med blixt, annars hade dom sett typ svarta ut.

Nu tänker jag inte skriva något mer, utan återgå till att beundra mina awesomeskor!

Eller jo. Två saker till ska jag skriva. Det gröna i bakgrunden på sista bilderna är Baloos krokodil. Om nu undrar. Och det andra, det är inte så lätt att knäppa kort på ett par skor från sidan som man har på sig utan att använda sig av en spegel. Men man har ju skills!

random shit

Nä. Alltså snart kommar jag att killa (och då menar jag inte kittla, utan den svengelska versionen. kill - döda) blogg.se. Det är så sjukt segt. Och jag blir så sjukt less. Jag hade ett blogginlägg planerat, men det blogginlägget skulle ha innehållt bilder. Vilket skulle ha resluterat i att blogginlägget förmodligen hade tagit cirka fem timmar och tretton minuter att skriva och publicera. Och då överdriver jag inte, jag underdriver snarare. Gah säger jag bara.

Irriterande sak jag tänkt på. Eller ja, Jasmine sa det faktiskt idag. Men jag har tänkt på det. När blogg.se är som segast. Och man skrivit ett fint inlägg. Och trycker på 'spara & publicera' och så tar det typ fem minuter innan det laddats färdigt. Så när det äntligen laddats färdigt, scrollar man upp för att logga ut. Och tror ni inte att det står 'detta fält måste fyllas i' under fältet där man skriver rubriken. Då har man glömt att skriva en rubrik. Ni inser inte hur jobbigt det är att blogga när blogg.se är segt. Ni ska vara glada att jag gör det. Väldigt glada.

En sista sak. Jasmine påpekade att det var svårt att göra stor bokstav på min dator. Jag har aldrig upplevt att det är svårt, alltså att shiftknappen är seg men nu när hon sagt det så har jag tänkt på det medans jag skrev detta inlägg. Och hon har faktiskt rätt..

illa

Illa My, illa. Jag vet att jag inte uppdaterat på x antal dagar och jag skäms. Gah. Men jag har helt seriöst inte suttit vid datorn under hela helgen. Så, vad ska man göra..? Vad har hänt medans sen jag skrev sist då?

- Jag åt på Thai Thai. Awesomegod mat. Tyvärr inga goda efterrätter så det blev ingen..



- Jag har kollat på tre filmer. The Women, tråkig film. Hände absolut ingenting. Dold Identitet, denna visade sig vara på italienska. Något vi helt missade när vi hyrde den. Men den var okej, lite konstig.. Men okej. Obsessed, riktigt bra thriller. Beyonce var med, och hon var faktiskt riktigt duktig. Det är någon apostrof någonstans i hennes namn, men jag vet inte var och jag är för lat för att ta reda på det.



- Jag har varit på IKEA. Awesome. Vad händer när man släpper in My på IKEA? Hon handlar för elva kronor.. Vad händer om man släpper in My på Skopunkten? Hon köper två par skor.. Ja, jag älskar skor.


Och nej, det var inte meningen att Baloo skulle vandra in i bild. Men han är ju så söt, så vad för det egentligen?

- Jag har sytt två stygn. Fast detta känns lite för aktuellt för att skrivas på den här listan. Eftersom att jag gjorde det för typ en halvtimme sen.. Men det är ju svinjävlacoolt så jag måste ju skryta. Hur många av er små läsare har sytt två stygn? Suckers. Nu undrar ni säkert varför, känns lite skumt att skriva det så alla kan läsa. Men skulle i alla fall ta 'hudprov' eller vad det nu heter. Erkänn att ni är impade? Jag är då det.




fun fact number one

Uppdateringen har varit dålig senaste dagarna. Jag vet. Och det blir ingen förbättring förrän nästa vecka. Det vill säga i övermorgon.. Men ja, för att ni inte ska bli allt för deprimerade när jag inte lyser upp erat liv kommer här ett litet fun fact.

Våra siffror ser ju ut ungefär som siffrorna jag ritat ovanför. Vi har tagit våra siffror från.. hm.. araberna kanske det var..?. Men vill ni veta en sneaky grej? På bilden under ser ni ett rött streck i varje vinkel. Hur många vinklar är det på varje siffra?

Precis! Lika många som siffran. Nollan har inga vinklar, ettan har en vinkel, tvåan har två osv. Sneaky as hell! Det är sånt här jag lär mig på mina historialektioner. Awesome.

been there, done that.

Jobbiga moment en morgon då man försovit sig:

1. Man har stressat som fan och precis hunnit. När man ska ta på sig skorna kommer man på att man inte satt i linserna. Fy vad arg jag blir när sånt händer.

2. Man bestämmer sig för att ha jeans på sig. Nytvättade. Man knövlar sig i dom, och tio minuter senare knäpper man knapper. Bara för att inse att man måste pinka. Gah.

3. Man har sprungit omkring som en tok på morgonen för att hinna allt. När man ska gå ut genom dörren inser man att man inte har busskortet med sig. Man kollar i väskan. Inte där. Man kollar i jackfickan, inte där. Man kollar i sitt rum. Inte där. Man kollar på alla ställen man kollat på en gång till. Och vars hittar man det? I jackan, och inte i fickan. Utan inuti jackan. Varför? Man har ett hål i fickan och kortet har slunkit igenom.

4. Man har skyndat sig och när man står i hallen framför spegeln börjar man undra vad man tänkte när man klädde på sig. Snabbt som attan klär man av sig, och byter kläder. Fem minuter innan bussen ska gå.

5. Man vaknar och kollar på klockan. 'Halv sju, sweet. Jag behöver inte kliva upp ännu.' Man kollar en extra gång, bara för att. 'HELVETE, KLOCKAN ÄR HALV ÅTTA'. Dålig start på dagen? Ja!

go my, go my, it's your birthday!

Det bästa med att fylla år? Förutom fikat. Gratulationerna. Det är trevligt att folk kommer ihåg ens födelsedag. Även om det förmodligen bara är för att det står på facebook... Facebook är en bra uppfinning. Nåja. Jag tackar för alla gratulationer!

fina facebookgratualtioner! tack allihopa!

Har fått massa fina grattis sms. Min plan var att fota dom också. Men sen kom jag på, att jag kan ju inte fota min mobil med min mobil.. Så jag tänkte, jag lånar mammas mobil. Men hennes kamera är kass. Så ni får tro mig, jag har fått fina grattissms.

Min awesomeklass har även sjungit för mig. Awesomefint. Var dock inte beredd på det, dom bara började sjunga helt sponant. Men trevlans var det!

Men vet ni vilken gratulation som var finast av dom alla? Den här:


klicka på bilden, så kommer ni till inlägget. och tro mig, det är värt att läsa!

worst. idea. ever.

 

Linnea. Söndag med z. Never. Gonna. Happen.


ten things

1. Angående mitt förra inläggs rubrik, 'pika lagomt'. Bara jag som läser 'pinka lagomt?'

2. Bara jag som tycker att ett 'haha' på msn alltid känns mer genuint om man inte gör det perfekt? Exempel: 'hahaha' eller 'hahahhahah'. Jag sa ju det! BURNED

3. Imorgon fyller jag år. Då ska jag äta awesometårta. Som jag pratat om hela dagen. Hahhaha (genuint skratt), nu började jag skratta för mig själv. Jag började tänka på när Marshall äter awesometårta. Henke och Linnea vet vad jag pratar om!

4. På fredag blir det dinner med awesometjejer följt av awesomekväll hos mig. Awesome? Ja!

5. På söndag ska jag till awesomehappis. Och till Ikea. För andra gången i mitt liv. Awesome. Även till Skopunkten. Och Candy World. Kommer måsta kliva upp tidigt. Men helt klart värt. Varför? Det kommer blir legen..

..wait for it..

..DAAARY!

7.. Överanvändning av ordet awesome i detta inlägg? CHECK. Awesome.

8. Har My ätit middag idag? Nej. Har hon ätit smet? Ja!

9. Någon som märkte att nummer sex på denna lista saknade? Moahahahahha (genuint och onskefullt skratt), suckers.

10. Det behövs en punkt tio. Bara för att stilla den lilla perfektionisten inom mig.

pika lagomt

När jag kom hem satte jag mig i soffan och pratade med mamma ett tag. Efter ett tag sa hon 'gå och kolla i ditt rum'. Jag blev jätteglad eftersom jag tänkte att det kunde vara mina skor så jag sprang iväg till mitt rum. När jag kommer in i rummet kollar jag runt efter skorna, men jag ser inga. Men så ser jag. På min kudde. Ligger en liten lapp. Jag går närmare och kolla vad det är på den.


Hahaha mamma, du är så rolig. Inte mitt fel att vi har samma skostorlek!

sämsta. inlägget. ever.

Mitt internet har tydligen bestämt sig för att sluta fungera. Eller ja.. Uppenbarligen fungerar det ju eftersom jag bloggar. Men det är konstigt. Och segt. Och jobbigt. Och jag är arg. Nåja. Därför kommer detta bli det enda blogginlägget för idag. Gah. Gud vad less jag blir på migsjälv. Om jag inte har något vettigt att skriva, då behöver jag inte skriva något alls. Och om fyrtio minuter ska jag vara färdig för att gå till en buss som ska ta mig till Inpuls. Är jag färdig? Nej, jag har inte ens ätit middag. Och nu vet jag inte hur jag ska avsluta det här inlägget. Äh. Punkt. Så. Slut.

inlägg á la modebloggare

 

Dessa awesomeskor klickade jag hem (haha visst låter jag fashion, 'klicka hem') för några minuter sen. Det är värsta rean på Nelly. Spana in. De till vänster fick jag för hundra kronor, de till höger för tvåhundra. Kap or what?! Och det bästa, Nelly har jättekort leveranstid så dom kommer förmodligen komma på typ torsdag. On my b-day! Awesome or what?! Jag vet, jag är för glad. Det är bara skor. Men jag älskar skor. Ett utav min livsmål; att ha 365 par skor. Så jag aldrig behöver ha samma skor två gånger under ett år. Helt seriöst. Eller ja, jag ska då ha väldigt många skor. Och jag är på god väg. Ring mig om 20 år. Jag kommer säkert inte ha råd att betala hyran. Men jag kommer ha fina skor!


awesomerim.

Henke skrev lite fina rim om mig, Linnea och Stina för några dagar sen. Egentligen skulle jag lägga upp dom samma dag, men det blev inte så. Men nu kommer dom!

Stinas rim:

blond och ambitiös
en brud med klös
kort och stark
hon gillar pitepalt
hon går på helex
vi trodde först att hon hade
köpt en kanin vid namn felix

Linneas rim:

lång och smart
vi tror hon går på preparat
hon gillar att baka
men inget slår ett avsnitt av
hur jag mötte min maka

Mys rim:

my äter kaka
det är linnea som har baka
my ringer linnea för att lösa sina problem
hon hade köpt för mycket krem
det är my, hon gillar att sy

tre tips.

Mitt rum är en total mess just nu. Och jag behöver städa, big time. Speciellt med tanke på att jag fyller år på torsdag och folk kommer hit då.. Men det är jobbigt att städa. Därför tänkte jag ge er tre tips för hur ni ska orka städa.

1. Ha inte så mycket kläder på er. Det blir bara varmt, och när det blir varmt blir det jobbigt. Jeans är ett big no-no, man kan skippa byxor helt och hållet istället. Byxor är överskattade.

2. Spela hög musik. Och sjung med. Allt blir roligare med lite musik.

3. Gå för guds skull inte in på facebook innan. För då kommer ni fastna där. Sen tänker ni 'ska bara läsa lite bloggar också' och så fastnar ni där. Och så hips vips har hela dagen gått och det är fortfarande lika stökigt.

Så, awesome. Nu kommer alla att vara duktiga söndagen till ära och städa sina rum. Right?

true blood



Jag brukar kolla på True Blood. Awesomebra serie. Alexander Skarsgård är med i den. Vilket jag tycker är ganska coolt, med tanke på att serien är väldigt stor i USA. En anledning till att jag kollar på det (förutom att True Blood helt klart är en utav de bästa tv-serier som någonsin gjorts) är att Skargård faktiskt pratar svenska i vissa avsnitt. Jag blir alltid lite stolt när jag hör talas om något från ett annat land där Sverige nämns på något sätt.

Jag har inte orkat kolla på True Blood när det gått på tv, så jag såg det på datorn istället. Och eftersom jag såg det på datorn var programmet inte textat. Det gör inte mig något, problemet var bara när Skarsgård någon gång sa något på svenska. Jag var så inne på att förstå engelska så min första tanke var alltid 'vad är det där för språk?'. Sen insåg jag att det var svenska, men det var fortfarande jättesvårt att förstå vad dom sa. I en scen pratar dom svenska jättelänge, och hela den scenen hade jag svårt att förstå. Just för att jag var så inne i att lyssna på engelska. Ganska konstigt det dära, att man inte förstår det språk man kan bäst...

Här kommer i alla fall klippet där Skarsgård pratar svenska. Och det spoilar inte serien på något sätt. Eller kanske lite. Men det är ingen big deal. Ifall det är någon som håller kolla på det just nu eller något. Och jag vet en person som gärna vill se det här klippet..!


idol

Jag hade många tankar om idol igår. De flesta negativa. Men nu ska vi vara positiva. Mina (positiva!) tankar om idol:

- 'Calle och kompis' är det sötaste bandnamn jag någonsin hört.

- Calle och Mariette kickade alla andras ass (osäker på om ass i plural är 'ass' eller asses'..) med sin duett.

stuff i don't like

- Särskrivning

- Folk som snyter sig in public

- Petra Mede

- Korv

- Det faktum att lugnt stavas med 'gn' och inte 'ng', dvs lungt.

damn

Sjukling rapporterar från soffan. Igår vaccinerade jag mig. Idag är jag sjuk. Stupid biverkningar. Återkommer då jag är frisk igen. Miss me!

paradise hotel

Paradise Hotel ska börja på sexan igen. Jag har aldrig kollat på det, och aldrig förstått tjusningen med det. Något jag har stört mig otroligt mycket på är när två tjejer i reklamen säger:

- "Det känns som om du umgås mest med killarna."

- "Jag umgås med dom som vill umgås med mig."

Eh, spelar det någon roll om man är med killar eller tjejer? Nu vet jag ju inte när och varför hon säger såhär, och vem vet om jag kollar på serien allt kommer falla på plats. Men nu kommer jag inte kolla på Paradis Hotel, av principskäl. Så jag får väl fortsätta störa mig på det.

one hour of awesome

Jag började kolla igenom lite cd-skivor som jag brukade lyssna på när jag var yngre. Den gamla goda tiden innan Spotify. Det är otroligt hur många av dom där låtarna jag fortfarande kan texten på. Trots att jag senaste lyssnade på dom för säker fyra år sedan. Vissa saker fastnar verkligen! Synd bara att desamma inte gäller matten.. Nåja, jag knåpade ihop en spellista av mina gamla goa' favoriter. And here it come.

One hour of awesome.

beeeep

En utav dom värsta sakerna jag vet är när alarmet i affärer går. Jag blir alltid lika rädd att det är jag som råkat få med mig något med alarmet kvar. Det spelar ingen roll om jag står mitt i affären flera meter ifrån dörren, mitt hjärta hoppar ändå över ett slag och jag får lite panik innan jag inser att det inte är jag. Och det dumma är ju att jag är ju medveten om att jag inte tagit något, och om det nu börjar pipa så beror det ju inte på att jag försökt stjäla något. Men ändå, det är inte kul!

nada

När jag skulle gå hem efter skolan idag halkade jag. Big time. Awkward as hell. När jag kom hem vill jag berätta för mamma, så någon skulle tycka synd om mig. Men hon var inte hemma.. Så jag ringde Linnea. Vi samtalade ett tag om ditt och datt. Sen sa hon att hon skulle dricka vatten så hon kunde inte prata med mig något mer. Så vi sa hejdå och la på. Efter ett tag får jag ett sms; 'Det finns tydligen inget vatten på hela bergnäset..'. Självklart, så fort jag fick reda på detta blev jag kissnödig. Och törstig, efter att ha ätit två awesomegoda muffins. Nu var ju detta kanske en timme sen, så det kan ju finnas vatten nu. Om inte blir det jobbigt, för jag måste verkligen kissa!

firefox


Så nu har jag skaffat firefox. Scary. Men fint. Man måste ju prova allt en gång i alla fall. Right?

jag vet att inlägget är way to long, men läs det ändå. pretty please?

Kommer ni ihåg sommarlovsmorgon? Och programmen som alltid var i slutet. Åh, vad jag älskade dom programmen. 'Mirror, mirror', 'Paralax' (tror jag det hette..), 'Skattkammarön', 'Flyg 29 Saknas'.

Nu senaste åren har jag slutat kolla på dom där programmen. Delvis för att jag sover när dom visas. Och delvis för att dom blivit så sjukt dåliga. Hade 'Mirror, mirror' gått idag, hade jag, My Eriksson 16 år lätt kunnat se det. Trots att jag förmodligen är 'för gammal' för det..

Men det jag skulle säga var i alla fall att programmen blivit så dåliga senaste åren. Senaste två åren har Blue Water High gått. Nu frågar ni er säkert 'hur vet du det? om du nu inte kollar på det..'. Och jag kan svara på den frågan, om jag någongång vaknat tidigt på en sommarlovsmorgon så brukar det sällan finnas något annat än tv-shop och det att se. Så jag har inte haft så mycket val. Sen har jag också en hemlig crush på löjliga program. Jag erkänner, jag kan lätt sätta mig och kolla på Hannah Montana i brist på vettigare saker att göra.

Nu tappade jag tråden. Igen.. Men det jag ville komma fram till var att Blue Water High är det töntigaste programmet någonsin. Vad grundar jag detta på? Låt mig berätta om ett avsnitt och jag lovar att ni kommer hålla med mig.

Blue Water High handlar om en bunt tonåringar som går på någon surfskola över sommaren. I ett avsnitt far ungdomarna till en ö på en utflykt. De har tagit med sig saker så att det kan laga mat och när de kommer fram så börjar det.

En kille låt oss kalla honom John, som är duktig på att laga mat, erbjuder sig att laga maten. Jag kommer inte ihåg vad han lagade men han säger i alla fall att han kan sätta i jordnötsolja (tror jag..?) för då blir det tydligen jättegott. En tjej, låt oss kalla henne Jane säger att hon inte vill ha i oljan.

(Dialogen är påhittad av mig, eftersom det var något år sedan så kommer jag inte ihåg ordagrant..)

John: Varför vill du inte ha i jordnötsolja?
Jane: Därför.
John: Men kom igen, det blir jättegott!
Jane: Men acceptera, jag vill INTE!
John: Jaja, men du missar något gott..

Han gör i ordning maten och serverar den till Jane. Hon börjar äta.

Jane: Det var verkligen jättegott John!
John, med en menande ton: Visst var det..
Jane får panik och säger:  Satte du i jordnötsoljan ändå?!
John: Ja, jag ville inte att du skulle missa något gott!
Jane: Men jag är ju allergisk mot nötter!

Helt plötsligt får hon svårt att andas. Om jag minns rätt har hon inte heller med sig sprutan hon ska ta om hon råkar få i sig nötter och det blir kaos. I slutändan ordnar sig allting (såklart!) och John och de andra frågar henne varför hon inte bara berättade att hon inte tål nötter. Hennes svar:

’Jag ville inte vara annorlunda’

Och, what's up med det skitsvaret? 'Jag ville inte vara annorlunda'. Det är som att jag skulle försöka dölja att jag är laktosintolernat. Vad tror hon ska hända? Att folk inte ska gilla henne för att hon inte tål nötter? Där har ni det i alla fall, det är därför Blue Water High vinner priset som töntigaste tv-serie. Någonsin.


look-a-like


Nikki Reed?                                   Shakira?



Jag hade tidigare en kategori som hette 'look-a-like', men när jag började blogga igen så råkade jag ta bort den. Och då försvann även alla inlägg i den kategorin. Vilket var lite synd. Men nu tyckte jag att det var dags att återskapa kategorin, så ja.. Det gjorde jag också!

haahaha.. not.

Jag kommer ihåg första gången jag hördes tala om Schulmanbröderna. Eller ja, hade nog redan hört talas om dom vid det tillfället men det var första gången jag såg dom.

Jag var inne på Aftonbladet och kollade runt lite då jag kommer över en video dom hade gjort. Där berättade fem (om jag inte minns helt fel) skämt som deras redaktör eller chef eller nåt hade sagt att dom inte fick berätta. Jag kommer bara ihåg ett utav skämten. Och det var inte ens så kul. Det handlade om Josef Fritzl, eller någon utav dom andra typerna som låste in någon. Det har varit så många sådana typer senaste åren så jag glömmer bort vem som gjorde vad. J

ag kommer inte ihåg skämtet ordgrant, men det var ungefär 'Om Josef Fritzl skulle skriva en bok, vad skulle den bli då? En best-seller'.


why so?

Hur kommer det sig att vatten alltid är godare i mugg än i glas?



update.

En liten update till det HÄR inlägget.

Här är alla videosar och orginalen!


say yes to the dress.



Det finns ett program som heter 'Say yes to the dress'. Programmet handlar om en butik som säljer bröllopsklänningar och så får man följa några brudar per avsnitt när dom ska välja klänning. I det här avsnittet var det med en brud som hette Alla. Så när dom översatta så blev texten t ex 'Det är viktigt att Alla gillar klänningen'. Jag såg inte början av programmet så jag visste inte att hon hette. Jag trodde bara att dom ville att alla skulle gilla klänningen... Förvirrande värre!

Och ja, jag vet. Detta inlägg sög rumpa. Men så går det när man inte gått utanför dörren på hela dagen och inte fått någon inspiration.

 


ansiktsburk.



Jag antar att dom flesta sett den här reklmen by now? Den är i alla fall väldigt rolig enligt mig!

Försökte söka fram lite utav videosarna som reklamen för parodi på.

Jag hittade inte alla, men några stycken i alla fall. Och från början var dom i samma ordning som dom kommer i reklamen, men datorn tjorvade med mig så nu får dom hamna i den ordningen dom hamnar.












aww

Jag och Malin ligger i min säng under en filt och kollar på Idol. Linnea sitter bredvid, lite utanför.

Jag: Känner du dig utanför Linnea?

Linnea: Nej, jag har massa kuddar!

Jag: Men kuddar har inga känslor, they don't bring love like Malin does!

Malin: Nej, precis. Dom är stendöda!

Malin: Stenar är också döda.. Tänk om jag blir en sten i mitt nästa liv!

My: Då kan man kasta macka med dig!

Malin: Ja! Då kan jag hitta nya vänner i havet!


...

Linnea har klagat ett tag över att ljudet på hennes mobil är så dåligt när man pratar med någon i telefon. Och även om man försöker höja, så blir det inte tillräckligt högt.

Linnea har en ganska gammal mobil. Och hon har en lucka ovanpå mobilen som har lossnat så den inte går att stänga. Det var lite irriteraned så hon satte en tejpbit på den.

Och för någon dag sedan säger Linnea 'Jag vet varför ljudet varit så lågt hela tiden. Jag har råkat tejpa för högtalaren..'.

HAHAHA, dummadu!


jag är med chip!



Visste inte om det är så bra att lägga ut numret som står på kortet på internet så pixlade det litegrann!

Det stod att man var tvungen klippa sönder sitt andra kort..



Det kändes konstigt. Det är inte meningen att man ska klippa sönder kort.. Så det tog emot litegrann!



Men man gör vad man måste. Lite besviken är jag dock. För det nya kortet är mycket fulare än det gamla. Men vad gör det egentligen? Jag har ju chip!


the good old days.

Alltid förrut så gick jag och mina kompisar hem till mig efter skolan och åt mellis. Melliset var alltid rostade mackor och oboy. Så idag när jag kom hem. Vad åt jag..?



Rostade mackor och oboy. Awesomegott. Kände mig som tio igen. Och jag redigerade bilden lite fint, för det var så grymt stökigt på bordet. Och det var ju inte det vi skulle fokusera på. Utan på mackorna. Och oboyen.

Medans jag åt så kollade jag på tv. Oprah mer exakt. Och ja, jag vet. Jag kollade på Oprah.. Men det fanns inget bättre. Något jag irriterade mig på var i alla fall detta:



Paret som var med i programmet hade i stort sett likadana tröjor på sig. Både färgen och modellen var likadana. Och man tycker ju som att de kanske borde ha märkt att deras fru/man hade i stort sett samma tröja, och då bytt. Men nej nej, dom verkade ju vilja matcha varandra. Not cool. Och bildkvaliten är kass, I'm well aware of that. Jag tror inte min mobil was ment to fota tvskärmen.

Egentligen tänkte jag göra det här till två olika inlägg.. Och eftersom jag lever efter motton 'minst två inlägg per dag på bloggen' så har jag faktiskt ingen aning om vad jag ska skriva om mer idag. Nåja, kvällen är ung. Eller den är inte ens född ännu.. Men ja, inlägg kommer. Vänta ni bara!

oops!



Den här boken har vi liggandes hemma. Och jag aldrig riktigt förstått titeln. Till för någon vecka sen. Det finns ju ett talesätt på engelska, 'don't shoot the messenger' som betyder ungeför bli inte arg på den som kommer med de dåliga nyheterna. Eftersom den här boken är engelsk från början så var väl de ursprungliga namnet, 'Don't shoot the dog!' en ordlek av talesättet. Men 'Skjut inte hunden!' låter ju bara konstigt.

Jag måste då säga, direktöversättning är inte alltid the way to go..


dude

Jag, Linnea och hennes storasyster Johanna satt och åt middag hos dom. Linnea satt i sin egna lilla värld och jag och Johanna satt och pratade. Johanna hade inte lagt ihop sina bestick när hon ätit färdig, och jag sa att det var ouppfostrat. Linnea tänkte då 'åh, jag måste vara med i samtalet' och utbrast 'JAG är mest uppfostrad!'

Måste jag säga att stämningen vid bordet blev lite konstig sen..?

weva

Äh. Screw the blog today. Orkar inte uppdatera. Ni överlever.

time to change.

Finn ett fel..



Ser ni? Ja, det har gått över en vecka sen det blev vintertid och jag har fortfarande inte orkat ställa om min klocka.. Lat? Eh, ja.

Och nej, den superfina mobilen på bilden är inte min. Det är awesomejasmines fina mobil som jag lånade. Först tänkte jag lägga min egen mobil bredvid klockan men sen kom jag på, vad ska jag ta kortet med..?


dog gone missing.

Jag låg i sängen med datorn och tråkade på när min hund kom in i mitt rum. Han hoppade upp i sängen och la sig i fotändan. Efter ett tag så började jag undra om han var kvar. För jag såg honom inte.



Men sen vickade jag ner skärmen..


up and away!

Malin, jag och Linnea är ute och promenerar och vi pratar om att vi förmodligen aldrig kommer lämna jorden (av den enkla anledningen att ingen av oss känner sig särskilt taggad på att fara ut i rymden..).

Malin säger: "Jo, jag kan visst lämna jorden. Kolla här!", och så hoppar hon..

Det är bra Malin, men det räknas nog inte som att lämna jorden..


Random hoppbild från i somras på Linnea och Linnéa


RSS 2.0