new obessions

Förrut var det bloggar. Nu är det twitter. My latest obsession that is. Framför allt Frans Strandbergs twitter. It's good. Reeeally good. Länk här.

Nu ska jag plugga spanska minst en halvtimme till. Om jag orkar. Es muy muy muy aburrido y tengo muy muy muy cansado. Es una vida difícil.

Sen ska jag äta upp min marabou schweizernöt, måla naglarna och kolla på oth.


Jag tycker om att lägga in bilder i inlägg (även om det sällan händer). Men nu har jag massa Frankrikebilder som jag knappt hunnit kolla på. Så, vi tar en i taget va? Här är en bild på mig och Katja doing awesome jumps framför en enorm tavelgrej (ni vet, ankomstgrej) på tågstationen i Paris.

Hold on one second, let me just take in this moment. This is cool. Is this how you feel all the time? Well, except now.


Denna bild har jag lagt upp förut. Men denna gång har jag en addition till inlägget.


Nicolas Cage är bra på att få kvinnor out of his league. Först Jessica Biel, sen Diane Kruger. Man ba "Possible! Not."

Nä, nu ska man inte döma efter utseende. Jag menar i första filmen kan han se in i framtiden, i andra kan han sin historia. Hur kan du motstå det liksom?

Och andra bilden är från National Treasure 2 som visas ikväll. Den har jag inte sett riktigt lika många gånger som ettan och planerar därför att se den ikväll.

run like someone's chasing you

Så jag gav mig ut och sprang idag. Hade planerat en rutt i mitt huvud på dryga fyra kilometer.

Men det gick väldigt bra och springa idag. Så när jag kom till min första korsning hade jag planerat att svänga höger. Istället svängde jag vänster och sprang en omväg. Sen kom jag till nästa korsning där jag planerat att svänga vänster, jag svängde höger. Även vid nästa korsning svängde jag höger och tog då ännu en omväg.

I slutändan blev min fyra kilometer långa väg sex kilometer. Och det kändes bra.


Denna bild är inte från idag. Idag körde jag nämligen på tandlagetjacka. Inte riktigt lika coolt, men ack så skönt. Och såg jag inte väldigt brun ut på denna bild? Måste ha varit sommar.

it's here

Guess what arrived? Rätt. Mobilen.

Men är det bara jag som hatar att ha ny mobil?

Det är så mycket tjorv till en början. När börjar nya abonnemanget gälla? Får jag ett nytt SIM-kort? Var är PIN-koden? Är det samma PIN-kod? Hur får man upp luckan? Hur länge måste den ladda? Vad var lösenordet till internet hemma så man kan logga in? Följer alla kontakter med om de är sparade på SIM-kortet?

Osv osv.

En massa tjorv till en början. Så nu tänker jag låta mobilen ladda och så ska jag ta och baka den där kladdkakan jag aldrig bakade igår. För denna gång har vi margarin.

fika.nu - fika direkt hem till dörren

Margarinet var slut. No way att jag går till Konsum för det. Men jag som ville ha kladdkaka...

Oh. Affärsidé. Istället för utkörning av pizza kan man ha utkörning av fika. How awesome wouldn't that be? And how broke would I be?

to my defence


Just noticed. På alla bilder jag la upp i ett tidigare inlägg från Frankrike där jag inte har jacka på mig har jag på mig denna kofta. Och sure, jag gillar min kofta. Men så där mycket hade jag den verkligen inte. Och detta ger ju en aningen skev bild av det hela. Därför ville jag bara klargöra att flera av bilderna är tagna samma dag. Och jag äger mer än en kofta.

Fun fact: Jag har på mig samma kofta nu...

Och nu ska jag, iklädd min rosa kofta, gå och baka kladdkaka. I brist på "bättre saker att göra"/"motivation till att plugga idrottsteori".

how to fake a six pack

Jag tänkte lägga upp en youtubevideo här. Men när jag ska gå in och kolla på den kommer det upp att den kan "vara olämpligt för vissa användare". Man ba nä? Jag har sett klippet hundra gånger förrut och det finns inget som helst "olämpligt" i det.

Varför jag tänkte lägga upp klippet finns det faktiskt en story behind. En som inte är lika kul utan klippet. Så den uteblir. Tough luck.

antiklimax

När jag var mindre älskade jag lättsaltade riskakor med marmelad och ost. Senaste veckorna har jag craveat det som fan. Minnet av den gudomliga, om än udda, blandningen was always there.

Så idag bestämde jag mig för att ta tag i mina cravings.

Resultat: Minnet levde inte upp till real life. Det var inte lika gott som jag kom ihåg. Det var inte heller äckligt. Just plain.


Detta däremot var mycket gott och levde upp till alla förväntningar. Om jag minns rätt är detta mangopannacotta på skolavslutningskvällen i nian.

msn

Du vet att din vän är uttråkad när...

where are you cellphone. i kinda want you. now.

Jag beställde en mobil för någon vecka sedan. När jag började undra vart den var mailade jag Halebop. Det visade sig att beställningen blivit annullerad på grund av problem med betalningen. Vilket är konstigt då det fungerade utmärkt när vi beställde den.

Så jag beställde den igen. Idag började jag undra vart den var så jag mailade Halebop. Det visade sig att beställningen blivit annullerad på grund av problem med betalningen. Igen. Vilket är konstigt då det fungerade utmärkt när vi beställde den (igen).

Men you know what they say, tredje gången gillt.

Denna telefon ska bli min. Och betalningsskiten bara bestämmer sig för att fungera.


awkward silence

Bevittnade en awkward situation på bussen för ett tag sedan.

Två tjejer som kände varandra klev på bussen. De satte sig såklart med varandra och samtalade. På nästa busshållsplats klev ännu en tjej på. Hon kände en utav tjejerna på bussen, men inte den andra.

Naturligtvis satte hon sig ändå med dessa och de började samtala. Någon station senare klev tjejen som kände båda tjejerna av. Och kvar blev tjejerna med en gemensam kompis.

The awkward silence jag bevittnade efter det var underhållande. För vad pratar man om när ens enda gemensamma intresse klev av bussen..? That's right, you don't.


pics from france. long overdue.

Inser att jag inte lagt upp några bilder från Frankrike ännu. Lägger upp några stycken.

Och nu kanske ni tänker. Detta är inte "några stycken",  detta är väldigt många. Men av 800 tagna är detta bara en bråkdel.

So, without further ado.


På Kallax. Pretty darn taggade.


En flygresa senare anlände vi till Stockholm.


Let's fly to Paris!


Tåget till Strasbourg. Detta är resultatet av mina otroliga smygfotningsskills när vi ville dokumentera konduktörens otroligt fina uniform.


Chilla uppe i ett 66 meter högt katedraltorn. Sol och plusgrader.


The making of tavlan vi hängde upp i vårt fina hotellrum.


Lovisa ville ha sin mat...


TP-lir på hotellrummet. Mitt lag vann. Of course.


Chilla i parlamentet. You know, every day-stuff.


På tåget tillbaka till Paris såg vi ett franskt IKEA! Nationalisten i mig kikar fram.


Första middagen i Paris hamnade vi mitt i en fransk improvisationsgrupps teaterpjäs...


Sacrecoeur, eller hur det nu stavas...


Moulin Rouge!

Klassfoto framför Eiffeltornet. You know, every day-stuff.


100 spänn för att åka upp i Eiffeltornet. Det var kallt, men värt det.


The moments before Linnea tappade kameran. Men å andra sidan, hur många kan säga att dom tappade sin systemkamera framför Triumfbågen. Inte många that is. Inte många.


Världens finaste kanal. På morgonen var det musikvideos. En massa fransk fin musik och en massa "Barbara Streisand". No kidding, den låten spelades oavbrutet. På kvällarna var det dubbad Grey's Anatomy, Förhäxad och Spiderman.


Och tur i oturen är allt man kan kalla detta. Vi missade planet, men vi träffade Zlatan. Plus minus noll liksom.


Och så resans bästa bild. Halva klassen inne på Max, där Zlatan precis gick in. Andra halvan, utanför säkerhetskontrollen och därmed också utanför Max, inkollandes på Zlatan.

back on track

By the way. I'm back on track now. Från och med idag (imorgon kanske) är det regular updates som gäller. Woo.

keeping up

En vecka sen senaste inlägget. Shame on me.

Hur som haver. Luleå spelade kvartsfinalmatch idag. I don't do sport as most of you know. Men det betyder inte att jag inte hänger med i svängarna (typ)(med betoning på typ). I have my own ways of finding out vem som vann ochf förlorade. Facebook.

Och döma av statusuppdateringarna vann vi.



not fair


Nä, men om man ska ta och hoppa av skolan och börja jobba på Globen Hotell istället? Linneas syster kan leva mitt drömliv. Det kan vara så.  Jag vill också träffa kändisar.

stupid quotes

Följande är från Fokus. Alltså tidningen har inte skrivit detta. Utan dessa citat finns på deras prenumerationstalonger för att visa att, and I'm quoting, "okunskap är ett av världens största problem".

"We are not without accomplishment. We have managed to distribute poverty equally."
Nguyen Co Thach, F.d utrikesminister Vietnam

"We don't necessarily discriminate. We simply exclude certain types of people."
Överste Gerald Wellman, instruktör för USA:s reserofficierare

true story


first lady



One night President Obama and his wife Michelle decided to do something out of routine and go for a casual dinner at a restaurant that wasn’t too luxurious. When they were seated, the owner of the restaurant asked the president’s secret service if he could please speak to the First Lady in private. They obliged and Michelle had a conversation with the owner. Following this conversation President Obama asked Michelle, “Why was he so interested in talking to you.” She mentioned that in her teenage years, he had been madly in love with her. President Obama then said, “So if you had married him, you would now be the owner of this lovely restaurant,” to which Michelle responded, “No. If I had married him, he would now be the President.”

(Oklart varför texten blev så liten). Och how adorable isn't this?! I hope it's true.

jag bloggar alldeles för lite. förlåt.

Två kvälltankar.

Har lite ångest inför det faktum att jag har alldeles för få källor på min historia-/samhällsrapport. Efter att ha tagit bort typ hälften, då den blev liiite för lång försvann också en massa källor. Not good. Linnea, du ska övertala mig att allt är okej imorgon. Okej? Bra.

Är det värt att pressa en semla innan jag ska sova? Är lite sugen. Men jag borde sova. Men jag ju tre stycken kvar (det blev ett litet missförstånd mellan mig och mor under semleinköpet, vilket resulterade i fyra semlor åt mig).

Tungt liv. Godnatt.

my days of not taking this blog seriously are certainly coming to a middle

De senaste veckorna har jag varit lite less på bloggen. Och facebook. Och twitter. Och youtube. Och bloggar. Och andra så kallade sociala medier.

Därför har uppdateringen varit lidande. Sen har jag också varit bortrest vilket kan ha varit en del in my absence. Men mest är det lessheten.



Målade mina naglar i två olika färger efter en lång stund av beslutsångest. Funkade också.


RSS 2.0