the bottom of my sea

I'M SORRY! Jag vet, jag har inte uppdaterat på alldelens för länge! Men det här är första gången jag har slagit på datorn sen jag bloggade sist. I'm sorry!

Så, vad har hänt sen sist då..

1. Jag har ÄNTLIGEN gjort bort samhällsprovet, tror det gick bra. Men eftersom vår lärare åker till Indien på tisdag och är där tre veckor så kommer jag inte få tillbaka det på ett bra tag..

2. Jag käkade på Asian Kitchen. Trevligt folk + bra mat = awesome. Lite dåligt att det inte fanns någon efterrätt dock, men chokladbitarna vägde upp det hela!

3. Jag åkte in till stan, och innan intalade jag mig själv att 'Nej My, du ska inte köpa något. Du ska spara till Sthlm'. Jag kom hem med ett linne, en tröja, en kofta och ett armband. Men hey, det är bara mellandagsrea en gång om året!

4. Mycket mer har hänt. Men jag ska inte uttråka er allt för mycket.

5. Linnéa, I hope you like the title!

commercials are funny!

Kommer ni ihåg när jag bloggade om den roliga reklamen på bussen? Hur som helst finns det en reklam på min blogg som handlar om samma sak. Och även denna är rolig!

Skrattar lite för mig själv varje gång jag ser den. Men det kanske bara är jag som finner webcameror så otroligt roliga..?


torsdagscitat


Jag kom på att jag kanske borde sätta in ett citat i själva inlägget om torsdagcitat. Men jag gör det i det här inlägget istället.

Grejen är att jag fattade det inte ens först... Tog några minuter innan poletten äntligen föll ner. Nu får vi ser hur lång tid det tar innan eran polett faller ner. Are you smarter than a girl who calls herself Blondinmy..?


torsdagscitat

Den nya grejen är här. TORSDAGSCITAT.

Varje torsdag, ett tag framåt, kommer jag att skriva ett citat som på något sätt är roligt eller liknande. Anledningen till att det blev just citat var för att jag började läsa i en bok vi har hemma som heter 'Lilla boken med Roligheter' och där i står massa citat från mer eller mindre kända personer.

Och jag tänkte 'Hej, varför inte sno en bra idé och låtsas att den är min..?'. Sen kickade samvetet in, och sa 'Nej My, du ska inte sno idéer. Men det var en bra idé, så sno idén och skriv att du snodde idén. Det kan bli kul.'

Och ja, anledningen till att det blev just torsdagscitat var för att jag tänkte det är dagen innan sista skoldagen. Man behöver något som gör en glad. Okej, nej. Det där var lögn. Enda anledningen till att det blev torsdag var för att det är torsdag idag. Jag orkar ju inte vänta tills imorgon direkt.

Nåja. The thing is here. Hope you'll like it. If you don't.. I don't care.

Fun fact, när jag skriver inlägg tänker jag ofta hur det skulle låta om jag sa det. Vilket tonfall, vad jag skulle betona osv. Och den här gången, när jag skrev 'mitt samvetes röst' så lät det som Linnea..

all you need is food

Pannkakor idag. Fett gott. Utmanade Linnea, att om jag åt fler pannkakor än henne skulle hon köpa mig en Japp. Och om hon åt fler än mig skulle hon vinna äran. Inget mer.

Jag vann. Of course. Sex pannkakor och jag, x antal timmar senare, är fortfarande mätt. Men japp, jag åt ändå upp mitt pris (Hahah, såg ni vad jag gjorde där. Jag drog ett skämt!).

Hoppas bara jag hinner bli hungrig igen till imorgon för då blir det AK med dom koola kidsen.

just a list

- Jag har samhällsprov på fredag, som ursäkt för inläggen som inte kommer att komma närmaste dagarna.

- Jag har en ny grej på g. Men hinner inte fixa det idag.

- Jag planerar att göra en vlog så fort jag får tid, vilket troligtvis blir till helgen. Håll ut.

- Detta kan vara världens tråkigaste lista. Not sure, but I can google it if you want to..?

vet du inte vem jag är..?!


När jag gick in på blogg.se idag så dök det här inlägget upp. Och det fick mig att tänka på en grej som jag såg för ett tag sen.

Jag satt och kollade på The Hills. Laurens (tjejen serien handlar om, för er som inte vet... Och ja, det är en realityserie) chef sa att hon skulle åka till någon spelning för att hjälpa en artist som skulle uppträda eller nåt liknande. Lauren frågade vem artisten var och chefen säger 'Tror hon hette Lady Gaga, någon nykomling', eller nåt sånt.

Fett coolt ändå, jag glömmer som bort att folk var okända innan dom blev kända (dah..). Men tänk såhär, jag kommer inte ihåg en tid utan Britney Spears, eller Beyonce. Jag kommer knappt ihåg en tid utan Obama. Känns som att det var jättelänge sen George Bush var president. Men det kanske bara är jag som har ovanligt dåligt minne...

language

En annan språkrelaterad grej.

Ni vet när man säger 'min mössa och mina vantar'. Jag orkar aldrig säga 'min' två gånger så säger alltid 'min mössa och vanta'.
Och ja, jag säger 'vanta' för mössa är ju bara en medans vantar är i plural så man kan ju inte säga 'min vantar', men jag vill ju inte heller säga 'min vante' för jag har ju två. Så då säger jag vantar. Ett mellanting helt enkelt.

Det var allt jag ville säga. Mycket intressant. Dags att återgå till samhällsen...

'efter det här kastrullet ska jag reservera mig'

En gång för länge sen läste jag något roligt i en dassbok. Nu har jag en ganska dålig humor, ni vet en sån där 'skrattar-åt-sina-egna-skämt'humor.. Nåja. Det var i alla fall en ordlista, där de förklarade olika ord. Och två kommer jag fortfarande ihåg.



Kastrull - omtvistat bowlingsätt

Reservera - att hämta mer mat

HAHAHA, det är sjukt hur bra humor jag har...


söndag


preguntas



Tårtan smakade sandwich. Mycket god var den! Nu tänker jag hämta lite kakor och ta tag i läxorna.. BLÄ.

dude, i'm fast

Klockan var halv ett. Jag satt i min säng och åt frukost. Det var min mors födelsedag och släkten skulle komma och fira henne på kvällen. Trodde jag...

Mamma knackar på dörren och säger 'dom kommer klockan ett så du kanske ska börja göra dig färdig snart'.
Jag rushar upp ur sängen, sätter i linserna, sminkar mig och klär på mig på en kvart. Sen kommer jag på att jag inte slagit in min mammas paket.

Som tur var låg redan presentpappret och lite annat tjafs framme efter inslagning av Malins present dagen innan. Jag slår in paketet snabbt som attans. Det blir fult, men ey det är insidan som räknas!

Precis när jag sätter undan det sista presentinslagningsredskapet ringer det på dörren och jag hör mina morföräldrar sjunga 'ja må hon leva'.

SCORE. Jag hann.

i'm happy anyway!

Mina strumpbyxor gick sönder en halvtimme efter att jag tagit på mig dom. Min nymålade och längsta nagel gick av. Malin tappade sin present golvet två gånger. Filmen vi såg visade sig vara sjuk överskattad. Jag var tvungen komma hem till ett stökigt rum. Jag har inte tagit ut linserna eller tvättat bort sminket. Men trots detta så har jag haft en wonderful night!

GRATTIS MALIN! Och jag kan ju passa på att säga grattis till min mor också (klockan är ju faktiskt efter tolv)!

Och ja, filmen vi såg var Avatar. Min åsikt; Helt okej film, sjukt överskattat. Stridsscenen var alldeles för lång, men den var fin ändå. Glad att jag inte såg den på bio, men glad att jag såg den över huvud taget.

conan o'brien

I brist på annat gick jag dn.se idag. Alltid bra att hålla sig uppdaterad på vad som händer i världen. Hur som helst pågår det nåt bråk mellan Jay Leno och Conan O'Brien. Vad det handlar om har jag ingen aning om. Men jag måste fråga en sak. Är det bara jag eller ser Conan O'Brien lite obehaglig ut?

ge mig en kram

Ni ska få en uppgift.

1. Öppna webläsaren. Fast den är ju förmodligen redan öppen om ni läser detta..
2. Gå in på www.youtube.com
3. Sök på 'ge mig en kram'
4. Enjoy!

grattis malin!

Jag frågade mig själv hur jag skulle toppa inlägget jag skrev på Malins namnsdag. I hope this will do it!

FANFANFAN!

Det går inte att ladda upp videon som jag gjort till Malin.. Just nu orkar jag inte försöka igen, men ska testa senare om jag kommer ihåg. Så himla typiskt, nu hade jag gjort något som faktiskt kunde toppa namnsdagsinlägget och så funkar inte fanskapet. Gah.

Och Malin, om jag aldrig får upp videon får du komma hit och kolla på den. För den är fin. Jag lovar.

happy/sad


Jag råkade he sönder min klocka idag.. Då blev jag ledsen. Men sen fanns det gratistuggumi på hm. Jag tog tre paket. Då blev jag glad igen!



UPDATE! Jag lagade den!!!


sailormoon

Såg att Linnea bloggat om intron till gamla barnprogram man kollade på förrut. Och det finns ett intro jag fortfarande kan texten till. Jag ÄLSKADe detta program när jag var liten. Nu i efterhand inser jag hur korta deras kjolar verkligen var...






i'm gonna be a rock star

Efter en tårtbit, ballerina, singoalla lakrits och lite rockbandspelande är jag glad. Jag gillar när folk fyller år. Speciellt om de råkar vara mina kusiner, min moster, eller min moster sambo. För dom har rock band. Och det äger.

Sötaste meningen idag;
Morfar skulle fråga om Marcus eller Erica hade tagit något klassfoto.
'Har dom inte tagit någon sån där gemensamhetsbild?'

look-a-like

Inte jättelika, men whattaheck!

not funny. at all.

Jag bloggade bara en gång igår. That was odd.. Nåja. Läste tidningen (hej vuxenpoäng)(nej, jag läste inte bara serierna..) när jag kom hem idag. Och på framsidan står det ungefär detta:

Är det bara jag som inte finner sånt här lustigt över huvud taget? Som när dom envisas att skriva alla ord som innehåller s med z, bara för att det råkar handla om Zlatan. Man ba nej, det är inte kul.




house

Idag hörde jag en kille säga sprolla. Sprolla. Det var verkligen längesen... Fast helt ärligt skulle det inte förvåna mig om jag fortfarande sa det, fast omedvetet...

Jag var hos tandläkaren idag. Det tog cirka femton minuter, och mina tänder var perfekta. But then again, is anyone suprised?

Kollar på House. Den killen är ju ganska skön.
House: 'Hm, the husband describes her as being unusually irritable.
Random girl: 'So what?'
House: 'I didn't know women could be descirbes as UNUSUALLY irritalbe...'

gillade du det inte?

En snabb liten vlog som kompensaion för mitt sugiga bloggande senaste dagarna. Och jag hoppas att jag pratar nog högt för er som klagat nu. Men ni förstår inte hur awkward det är att sitta och prata med sin dator när ens mamma sitter några meter bort (dock med en vägg emellan)...


español

Spana in mina spanskakunskaper. Synd bara att Linnea inte är lika bra som mig...


dumle

Hittade detta liggandes på köksbänken när jag kom hem idag. Och jag har bara en fråga. Om jag vägrar, får jag äta upp dumlen då..?


on the bus

Såg en lite smårolig reklam på bussen idag.


Ja, jag har dålig humor. Men först förstod jag inte, trodde nämligen att det stod NU och inte NV.

Förövrigt kom jag hem till en dator som såg ut såhär;



And that is why I love my webcam.



UPDATE: Jag vet att mitt bloggande har sugit senaste dagarna. Men jag tänker inte ursäkta mig. För jag har tre nya vlogideér på g. Sen får vi se hur många som blir roliga nog att hamna i bloggen. Och jag har skapat en ny kategori, Vlogs, så ni kan vara säkra på att det kommer fler.

nordic weather


Fick SOLO idag. Visste inte ens att jag fortfarande prenumerera på det..

En foundation följde med. På den stod det 'nordic weather, soft skin foundation'.

Inte nog med att den inte alls matchar min hudton så var den trasig. Man ba 'jaha..'

Sen tyckte jag att det skulle vara kul att måla krigsmålning med foundationen och ta en bild. Så jag gjorde det.

gratisbio




Hur får jag poäng?
Det finns många sätt att samla poäng på: Besöka hemsidor, bli medlem på vissa, delta i tävlingar osv. Det är 100% gratis, sedan finns det poäng du kan få genom att t ex handla på nätet.

Vad kan jag göra för poängen?
Du kan inte bara få biobiljetter utan även presentkort och tidningsprenumerationer!

Vart kan jag få presentkort?
Du kan hämta ut presentkort i över 90 butiker på GratisBio! Du kan välja presentkort som Kläder, Skönhet, Leksaker, Mat, Resor, Inredning, Elektronik osv.
Några av butikerna är H&M, GinaTricot, Kicks,  Dressman Lagerhaus, OnOff, Siba, Scandic, Ving, Ica, PizzaHut, TacoBar, Maxi, Dinsko osv.

GratisBio är också duktiga på att anordna tävlingar, om du har en egen blogg kan du skriva ett inlägg om GratisBio. Då får du mellan 5-1000 poäng och du är samt med och tävlar om ett presentkort värde 500kr hos Nelly!
Bli medlem redan idag! Ange my008 som värvare!

roligare än såhär blir det inte...

För någon vecka sen spelade jag och Linnea GENI.
Jag: 'Nämn minst tre av våra fyra största rovdjur i Sverige.'
Linnea: 'Hm.. Björn, varg och.. älg..?'

Älg Linnea..? Sen när äter älgar andra djur?



Mycket mer spännande än såhär kommer inte mina blogginlägg bli. Man märker direkt när jag inte gör något på dagarna, för då har jag inte heller något att blogga om. Sist jag gick utanför dörren var i fredagskväll. That's bad. Nåja. Imorgon är det skola. Då har jag inte så mycket val..


moneypenny

Malin påpekade precis något coolt. Att när Viktoria blir 'kung', eller regent kanske så kommer hon ju att vara på enkronan. Fett coolt. En tjej på mynten!



Det här är mitt 2009mynt, det är ju speciellt eftersom det var 200 år sedan vi krigade sist eller nåt sånt. Min plan; spara det tills det blir värt nåt. Och ja, sämst bilder. Men dom är tagna med webcameran eftersom jag inte orkade börja föra över bilder från mobilen.

happy 400!

Detta är mitt fyrahundrade inlägg. Om jag får säga det själv, ganska imponerande. Min plan var ju självklart att detta inlägg skulle bli något spektakulärt. Men.. Jag kom inte på en enda grej att blogga om. Illa. Jag ville ju göra det till något speciellt.

Äh, jag bjuder på ett citat från den alltid lika roliga Malin.

Vi sitter och gapskrattar åt något.

Jag: 'Du ser inte ut att vara så ledsen Malin..'
Malin: 'Invärtes My, invärtes'

Nåja. 400 hundra inlägg. Way to go. Jag ska ge mig själv en klapp på axeln. Och jag vill att ni gör desamma. För att ni, åtminsone några av er, har orkat läsa alla mina inlägg.. Och jag hoppas ni hänger med på dom kommande 400 också!



just watch it. god dammit.

Efter att sett Grease med girlsen kollade vi på Skavlan. Jag har ingen aning om vad det är för något sorts program, men kul var det i alla fall. Nu tänker jag länka till det. Och ni har tre val:

1. Antingen kollar ni på hela programmet. Och så får ni berätta för mig om det var bra eller inte eftersom jag bara såg sista 20 minutrarna.
2. Eller så ser ni sista 20-25 minutrarna. Alltså det jag såg, som jag vet är kul. Förutom en liten bit, men den kan man ju hoppa över.
3. ELLER så kan ni bara kolla från 43.56 till 45.30.

Och det är inte tillåtet att inte välja något utav det. Ni måste välja antingen 1, 2 eller 3. OK? Bra.

Här kommer länken. [LÄNK]. Och kom ihåg; ETT, TVÅ eller TRE.



howdie cowboy

Jag vill börja med en ny grej. Typ som dagens chokladbit. Jag vet bara inte vad. Ska klura på det lite. Ni får gärna ge lite förslag. I'm up for almost anything. OK? Bra.


Och ja, ni kommer få se mycket såna här bilder. För jag älskar min webcamera.

you spin my head right round, right round



Detta är roligt av flera anledningar.

Delvis för rubriken.

Delvis för att jag går SPIN.

Delvis för att bilderna är roliga.

this might become a thing...

Okej. Innan ni kollar måste jag säga två saker:
1. It's kinda boring...
2. ...men man hör i alla fall vad jag säger!


you better shape up


1st picture: Jag har fått en bautafinne.. Fast den syns inte på bilden.. Men ändå.

2nd picture: If i were a cat, even just for a day
I'd roll out of the basket in the morning and scratch on what I wanted and go      
Drink milk with the cats, and chase after rats
I'd come home when I wanted and I'd never get confronted for it
Cause I'm an outdoor cat... 

3rd picture: Folk säger att jag ska skaffa afro. Frågan är då skulle jag passa i det? Ja, döm själva. Och om ni undrar varför jag har en hand bakom huvudet så var det för att gömma my real hair!

4th picture: Nej, det är inte jag på bilden. Utan jag fick nämligen reda på att Linnea inte sett Grease (!!!!) idag.. Nog för att jag säkert redan visste det, har väl glömt det.. Men hur som helst har jag bestämt att vi ska kolla på Grease i helgen.  


random stuff i wanted to tell you

1. I USA så är smeknamnet för William Bill. ???. Jag förstår inte. Det är kanske inte alltid så. Men ibland. Och jag förstår inte.. Borde det inte vara Will? Och om nu någon heter Bill borde inte det vara en förkortning av Billiam?

2. Weird thing. Jag laddade ner paint.net (typ en förenklad version av photoshop, alternativt en coolare version av paint..) för ett tag sen. Och jag har upptäckt någonting odd..

Texten där man får se hur ett typsnitt ser ut är 'the quick brown fox'. Vadå random..?

 

3. Jag uppdaterade ingenting igår. Men jag var så otroligt trött. Ni förstår inte. Jag var så trött att jag inte orkade läsa bloggar. Vilket resulterade i detta...

 

 

Ja, det kommer ta ett tag...


dude, what's my name?

Ni vet hur man ibland stöter på fina namn som man tänker 'det här ska jag döpa mitt barn till!'?. Jag har länge velat döpa mitt barn om det blev en flicka till Isabella, alternativt Isabelle just för att jag alltid velat heta det.

Och om jag någon gång får en son så ska han heta;

Mykael Brandom Gobias Awesome Eriksson.

Osäker på vilket tilltalsnamnet blir. Men visst är dom fina. Allt klingar så fint. Och det finns självklart en historia bakom vardera av namnen.

Mykael - detta kom jag på idag. Jag skulle komma på den manliga formen av My. Min första tanke var Mysk, vilket inte ens är ett namn.. Sen började jag tänka smeknamn och sa Mycke. Och eftersom Micke är ett smeknamn till Mikael borde väl Mycke vara ett smeknamn till Mykael.

Brandom
- Det började med att jag sa random försvenskat, och sedan tyckte jag att det lät som ett namn. Men jag kan ju inte döpa en unge till Random så jag la på ett B, för då lät det som Brandon men ändå inte riktigt.

Gobias - Linnea spelade Sims (...) och sa att en snubbe hette Gobias, det var dock inte hon som döpt honom till det. Hur som helst tyckte jag det klingade fint, lät som godis. Så.. Ja.

Awesome - Behöver jag ens skriva någonting här..?



UPDATE: Glömde även säga detta. Jag planerar att byta efternamn. Till Åsom. Säg det högt och ni förstår.

vlog - behind the scenes


vlog

Ni får ursäkta att man knappt hör vad jag säger. Men det kändes fånigt att sitta och prata för mig själv. Nåja, hope you'll enjoy it!

 


you know i'm right

Håller ni med mig om följande?

- När någon säger att dom ska plugga så ska dom plugga till ett prov / förhör etc.

- När någon säger att dom ska göra läxor så ska dom svara på frågor / göra en berättelse etc.

Right? I know. I'm so right.



baka muffins



Hitta ett fint recept först. Gärna ur en gammal 'Vår Kokbok'. Dom är riktigt fina. / Plocka fram allt du behöver. / Fixa en awesome spellista på spot-spot-spotify. Och se till så att du är hemma själv, så du kan sjunga! / Slå på ugnen.



Bli förbannad för att du inte får isär muffinsformarna. / Men ge dig själv en tummen upp när du väl lyckats!



Cutta upp lite smör. / Häll massa socker på smöret. / VISPA JÄRNET! / Sluta vispa när det är poröst (whatever that means..)



Vaniljsocker, så dina muffins blir lika söta som dig! / Kom ihåg att vara glad! / Mjöl, viktigt viktigt. / Och du har en smet, och ja det är okej att provsmaka lite..



Klicka ut muffins i formarna, inte för mycket, inte för lite. / Awesomefint. / Kom ihåg att spara lite smet.. / .. så att du får äta lite också!



Än är vi inte färdiga. / Lite apelsinkrokant har aldrig skadat en muffins. / Tryck ner en bit i varje. / Och schviss in i ugnen!



Ställ timern, så du inte bränner muffinsen! / Vars stolt över dig själv! / Städa undan... / OCH NJUT!


rappakalja

Jag, Malin och Linnea spelade Rappa Kalja då vi hittade dessa kort.


Första kortet; lite kul, med tanke på att detta kortet skrevs innan svinis kom. Och förresten, vad hände med det egentligen..? Har inte hört nåt om det då jättelänge.. / Andra kortet; Linneas födelsedag. Och, nej hon är inte 290 år gammal. Men datumet är desamma. Fett coolt.

Oj, kolla vad jag såg nu. Jag brukar alltid reta Malin för att hon är rädd för mat. Alltså inte att maten typ ska hoppa på henne, men hon vågar inte smaka.. Vad ska hända egentligen..? Nåja, vi har ju aldrig vetat vad det heter.  Men kolla på det nedersta kortet. Shit. Vänta. Ska kolla på kortet vad det heter.

...

SITOFOBI. Malin Åkerström, du är sitofobisk!

ty freaking po

Okej.. Linnea sa åt mig att börja kommentera på bloggar. För att hon vill att min blogg ska bli stor. Så att jag ska bli rik. Så jag kan bjuda henne på en resa till London. Nåja. Eftersom hennes önskan är min lag så har jag faktiskt kommenterat på lite bloggar på sistone. Men, idag när jag skulle kommentera på en blogg gjorde jag ett BIG MISTAKE. Jag stavade fel.


JAG STAVADE SETT MED Ä. MED Ä! Herregud, jag skäms. Och jag kan ju inte ta bort kommentaren heller.. Nåja, man lär sig av sina misstag.

Och jag pixlade resten av kommentaren för det hade blivit så awkward om ni fått läsa den.. Jag känner mig alltid så fjollig då jag kommenterar på bloggar. Men vad gör man inte för sina vänner..?

Och om ni nu är supernyfikna på vad jag skrev, så får ni väl försöka hitta inlägget!

my year in food

Alla har ju gjort listor om hur år 2009 var. Så jag gjorde en egen 'lista'...


1. Andra portionen på Olivers / 2. IKEAMAT! / 3. Efterrätten på balen / 4. Varmrätten på balen (tror jag...) / 5. Lunch i Sthlm / 6. Första portionen på Olivers / 7. Skolavslutningsmiddag / 8. Marängsviss i Sthlm / 9. Här glömde jag att fota innan, så jag fotade efteråt.. / 10. Awesomegoda mackor på The Coffee Place / 11. Efterrätten när Linnéa fyllde år / 12. Hann äta upp pizzan, men fotade 'fodralet' i alla fall! / 13. Pyttipanna! / 14. Mangopannacotta /  15. Varmrätten då Linnéa fyllde år / 16. Jag äter på IKEA / 17. Maten då Linnea fyllde år / 18. TACOBAR! / 19. Grillkväll med flickorna / 20. Nämen kolla här, samma bild två gånger.. I did not know that, and I'm so not redoing the collage..

Hej världens längsta bildtext.

Ja, som ni märker gillar jag mat. Och att ta matbilder. 2009 var ett fint matår. Mycket mat, men framförallt har den varit god och ätits med trevliga människor. Förutom pyttipannan, den åt jag själv..

Jag hoppas 2010 blir ett lika fint matår!

...

Linnea: 'Jag masserar dig hårt'
Jag: 'Skulle det där vara ett hot..?'
Linnea: 'Folk brukar tycka att det är smärtsamt'
Jag: '...'

not so cold anymore

När jag gick hem från Linnea för ett litet tag sen började jag svettas. Helt seriöst, det är -20 och jag svettas. Visserligen hade jag täckisar (snacka om att man kände sig som tio igen..), halsduk och luva. Men ändå, det är detta som händer då det varit -30 för länge. Man börjar tycka att -20 är varmt...

norrland, halva freaking sverige

1. Jag hatar när folk säger att dom ska till Norrland. Man ba 'vars i halva Sverige ska ni..?'. Som att jag skulle säga att jag ska åka till Svealand då jag ska åka till Stockholm.

 

2. Klara, som ganska nyligen flyttat till Malmö skrev detta inlägg på sin blogg för ett tag sen. Dom tror seriöst att vi har vinter året om och att vi rider på renar till skolan..

 

3. Något jag sällan tänker på är dock att vi norrlänningar faktiskt har dialekt. Jag hör ju om någon annan har dialekt men tänker aldrig på att jag själv har det. Läste precis på Blondinbellas blogg att sen hon träffade Nils har hon lärt sig norrländska ord. Så som;

Det är ju sådana självklara ord för mig. Jag skulle seriöst inte klara mig utan 'he'.

 

4. För ett bra tag sen läste jag en tjuvlyssning på Tjuvlyssnat.

 

Och det här ju inte ens kul, det är bara tragiskt.

 

Eller okej.. Lite kul är det..


bring it on

Angående rubriken på förra inlägget. Varje gång det är kallt sjunger jag 'I said brr, it's cold in here. There must be some Clovers in the atmosphere. I said brr, it's cold in here. There must be some Clovers in the atmosphere. I said ohiohioh, ice ice ice..'. Detta är en cheerramsa från en Bring It On-film. Ni kan kolla på ramsan.. HÄR.

Hur som helst så brukar Linnea instämma i mitt skönsjungande. För ett tag sen fick jag dock reda på något. Linnea har aldrig sett Bring It On. Ändå kan hon låten.. Känns som att jag har sjungt den lite för mycket... Alternativt att det varit lite för kallt!


i said brr, it's cold in here...

När jag gick från bussen idag så var Chao Yang-containern öppen. Det var dock inga kinesbarn därinne. Bara en massa lådor. Fast vem vet vad som finns i lådorna..

Förövrigt är det alldeles för kallt idag.



Låt er inte luras av den skinande solen. Minus tjugoniograder är för kallt. Oavsett om det är sol eller inte. Tur det har kommit lite lovefilmfilmer idag. För jag måste ju ha något att göra då jag inte planerar att gå utanför dörren något mer idag...

hey blondies

Med ny design kommer ny profiltext.

 

Och helst vill jag inte förklara. För då blir det inte lika kul. Men..

 

1. 'Blondies'. Härmed mitt nya smeknamn på mina läsare.

2. 'I'm gonna teach you how to live'. Kolla första avsnittet av himym, alternativt avsnittet 'how i met everyone else' (hej himymgeek!)

3. 'And who am I? That's a secret you will know'. Kolla på gossipgirl. Är medveten om att hon säger '..I'll never tell'. Men, det här var finare. Och därmed basta.


discovery

Dagens upptäckt:

Stavfel i Blondinbellas 'Om Blondinbella-text'. Man ba orka...


min hund snarkar och jag bloggar

En kommentar har jag fått om min nya design. EN. Och den kommentaren var från Linnea. Så det räknas inte. För det var ju hon som gjorde den. Jag är besviken på er läsare. Mycket besviken..

Förövrig bytte jag header imorse. Ungefär samma bild. MEN! Jag gjorde det själv! Helt fucking själv. Förstår ni hur bra jag är?! Nä, förmodligen inte.

Och imorgon kommer förhoppningsvis min webcamera. Då ska mina inlägg innehålla lite fler bilder.

Kul grej. På julafton fick jag en lapp där det stod att jag skulle få en webcamera. Jag frågar mor när den ska komma..

Jag: 'När kommer webcameran då?'
Mor: 'Om femtiosju dagar'
Jag: 'FEMTIOSJU DAGAR?!'
Mor: 'Ja, femtiosju dagar..?'
Jag: 'Men femtiosju dagar är ju svinlänge!'
Mor: 'Är det väl inte..?'
Jag: 'HAHAHAHAH, oj.. Jag trodde du sa femtiosju dagar, inte fem till sju dagar..'

Och som ni alla vet har det gått mer än fem till sju dagar sen julafton. Men eftersom vi beställde den mitt i juletid måste man ju räkna bort alla röda dagar.


Fast medans jag gjorde denna fina bild insåg jag att trots de röda dagarna borde den var här. För det har gått tio dagar.. I did not know that. Nåja, förhoppningsvis anländer den snart. Och om ni inte förstår bilden..
1. Inringade dagarna är julafton (då kameran troligtvis blev beställd) och idag.
2. Dom överkryssade dagarna är röda dagar.
3. Och det var allt.

blondinmy 2.0

Lite spontanny design blev det. Eller spontan och spontan, jag har tänkt fixa ny design ett bra tag nu.. Men ja, det har väl gått mindre bra. Är fortfarande inte helt nöjd. Men blir jag någonsin nöjd..? Tur jag har Linnea som hjälper mig (gör allt..), annars skulle min blogg vara ful. Ful, ful, ful.

Dagens upptäckt;



Kolla riktigt noga på bilden. Ser ni? Ser ni det jag missat de senaste året?!



SER NI?! Headern är lite längre än resten. OMG. Seriöst! Hur kunde jag missa detta? Hur som helst är detta åtgärdat nu. Thank god.

Nåja. Vad tycker ni om den nya designen (som att någon kommer kommentera..)(ja, jag försöker ge er skuldkänslor!)?

most wanted

CRAPELICRAPCRAP. Senaste 2.5 timmarna har jag städat mitt rum, inklusive rensat min garderob. Heja My. Tog före och efterbilder för att visa på bloggen, men nu hittar jag inte min sladd. Gah och åter gah. Hade jag inte städat hade jag typ vetat vart den var. Jag hittar bättre när det är stökigt. Men icket, jag bestämde mig för att städa och nu är den gone gone gone.


ain't no sunshine when she's gone

Jag slår på datorn och möts av denna synen;



Visst, det är fortfarande minus nitton. Men sol. Den har man inte sett på ett tag. Nu kanske jag faktiskt måste gå utanför dörren idag...

Kom och tänka på en tjuvlyssning jag läste för ett tag sen när jag skrev det här inlägget.



Och jag kan inte annat än att hålla med.

national crisis

OH NO!
SOS!
MEDDELA SÄPO!
CALL 911!
DO SOMETHING GOD DAMMIT.
EN GIFT MAN HAR TAGIT SIN FRU PÅ RUMPAN!



question

Okej, jag måste ställa en fråga. Vad är detta jvm som alla talar om?

bra jobb dära

Var inne och läste på bloggen pellespersonliga och upptäckte detta inlägg. Och visserligen, jag håller med.. Men det är inte det som stör mig rätt. Om jag minns rätt säger dom vid ett tillfälle i filmen 'you wouldn't steel a movie'. Man ba nähä, om nu piratkopiering är att stjäla, och man laddar ner filmer stjäl man inte en film då? PRECIS. Jag har rätt. Dom har fel. Burned.

whatever

Igår målade jag om naglarna. Och som de flesta vet så luktar aceton (alltså det man tar bort nagellacket med..) ganska så mycket. Men i vanliga fall brukar lukten försvinna ganska snart efter att man stänger acetonflaskan. Men icket den här gången. Igår klockan sju började jag måla naglarna, idag klockan kvart över två luktar det fortfarande... Gah. Jag säger en sak. Använd inte Gripens aceton.

Om ni undrar vilken färg jag målade (för jag vet att ni undrar) kan jag meddela att det blev fransk manikyr. Köpte nämligen ett litet fransk manikyrset innehållandes ett vitt lack till tipparna, ett beiget (skriver man så..?) att måla över och ett topplack. Mycket bra och blev väldigt nöjd. Det bästa av allt var att det från början kostat 90 kronor. Jag fick det för 17! Jag älskar rea.

OCH, om min webcamera (jag fick en i julklapp, men mor beställde den på julafton så det har inte kommit än, fast den borde göra det snart) hade kommit hade jag kunnat fota mina fina naglar och skryta lite till.. Men nu är jag alldelens för lat för att fota med mobilen, hitta igen sladden, koppla in mobilen, hitta igen bilden etc etc. Ni fattar. Jag är lat. Och hungrig. Dags för frukost kanske..?

just a thought

Tanke. Går ju att printscreena skärmen. Går det att 'printscreen'-filma..?

dumma dumma

Blogg.se är galet segt just nu. Eller just nu.. Det tycks alltid vara det. Hur som helst. Gick in Aftonbladet idag (igen..) och hittade denna 'nyhet'.



Det är ju inte direkt en nyhet. Men jag gillar bildspecialer så jag blir glad och klickar.

(Egentligen skulle det vara en bild här. Men som sagt, blogg.se är galet segt idag. Min poäng var i alla fall att man var tvungen vara med i plus för att se bilderna. Något jag helt missade..)

Men istället för 'Årets bästa bilder' möts jag av denna synen..



Man ba BESVIKEN.

twins

Jag klev upp fyra idag.. Inte bra. Förvisso vaknade jag ett. Och sen halvsov jag till två. Sen låg jag och läste bok till fyra, innan jag klev upp och åt frukost..

Hela dagen har spenderats i sängen. Delvis läsandes bloggar. Delvis kollandes på himym. Och nu senast för att jag kollade film. Och kvällen kommer spenderas likadant. Thank god for voddler. Me likey alot.

Nu ska jag äta mat. Har som hamnat efter lite.. Imorgon ska jag och träna 11.45, känner att jag inte kommer gå och lägga mig i tid.

Var in och läste på Aftonbladet tidigare. Och hittade en nyhet jag väntat på. För ett tag sen publicerade jag detta inlägg där jag bland annat skrev 'Om en tjej väntar tvillingar. Den ena föds den 6 april 23.00 och den andra föds 7 april 01.30. Hur blir det då? Firar man deras födelsedagar på olika dagar då?'. Nu har det hänt något ännu coolare. Läs den här artikeln. Dom är tvillingar, men födda olika år! Hur coolt är inte det?!


010110

Så, tvåtusentio är här. It's odd, but not extreme. Nyår var trevligt. Bästa kommentaren från igår:

Malin: 'Jag trodde luftgevär sköt luft..'

RSS 2.0