mini heart attack my ass


"Mini heart attack"?! Snarare full-blown-heart-attack-hitta-lotion-få-av-ringen-innan-du-dör.

Känns som att jag knappt har tid att andas nu för tiden. Allt jag gör är att vara i skolan, träna, plugga och sova. Bloggen hamnar lite på sidan av. Och tyvärr prioriterar jag de tidigare nämnda sakerna före den. Den dagen jag börjar tjäna blondinbella-summor på bloggen kanske jag tänker om. Men tills dess. Håll ut.

fy my

Dålig (obefintlig) uppdatering. Dålig (obefintlig) blogginspiration. Dålig bloggerska (jag)

Och jag har en känsla av att det kommer fortsätta vara så åtminstone veckan ut. Massa projekt at the moment. Massa träning. Massa annat. För få timmar.

Så jag lämnar er med två saker.

1. Minnah och Daniel/Jay

2. Artikel på aftonbladet. Awkwardness på högsta nivå. Värt att se.

my god

TJUGOTVÅ FYRTIO?! Skämtar de eller?

Man får inte veta Idolresultaten för TJUGOTVÅ FYRTIO. Då sover jag. Eller har åtminstone gått och lagt mig. Herregud. Vad förväntar de sig av mig?! Att jag ska vara uppe till efter elva?!

Illa. Får kolla upp det imorgon istället. Nu ska jag sova. Ja.. Jag ska sova.

idol

För er som ser/såg Idol. Linda/Janine/Madde och Chris till final.

Oklart - gillar alla tjejerna men bara en kan gå vidare. Ikväll var Linda bäst. Men annars gillar jag Madde. Och Janine. Hm.

Chris - för att jag inte gillar Jonathan (som förövrigt påminner mig om Nathan från OTH) eller Sebastian.

Och vet inte när jag blev så inne i Idol. Har inte riktigt varit my thing förrut, but now I'm enjoying it!

ägg och idol, a way of living

Passet slutade halv. Bussen gick kvart i. Idol börjar nu. Och jag sitter framför det. Duschad med två ägg på ett fat. Det är min nya passion i livet. Ägg. Och Idol. Gärna i kombination. Fint. Bra.

Dock började jag svettas igen efter duschen av allt stressande. Men det var det värt. För..

..Idol 2010 fortsätter NU!


gevalia


Från Tyras blogg.

Tydligen hade hon haft en tävling i samarbete med Gevalia (som jag inte minns..) och idag presenterade hon vinnarna.

Är det bara jag som får en känsla att vinnarna inte hördes tala om tävlingen på hennes blogg..? Detta kanske är att dra förutfattade meningar, men Ulf och Tord känns inte riktigt som typerna som läser Tyras blogg...

la igualdad



FÄRDIG MED SPANSKA TEXTEN!

Och inga utbrott eller breakdowns. Gick förvånandsvärt bra. Och blev faktiskt helt okejnöjd med texten. Fast ska väl inte säga för mycket.. När den väl blir rättad lär det visa sig att den är oläslig, full med stavfel och grammatiska fel eller dylikt.

Nåja. Än så länge är jag nöjd. Och medans jag ändå är inne på spanskaspåret ska jag plugga lite glosor.

ADIOS! (<- Do you see what I did there..?)

to do




the power of doing nothing

Idag har jag sett alldeles för många Houseavsnitt. Alldeles för många OTHavsnitt. Ätit alldeles för många muffins. Och gjort alldeles för lite vettigt.

Slutsats?

BRA DAG.

house

Baka muffins eller kolla på House?

ELLER..

Baka muffins OCH kolla på House?

Hm. Tough choice.


Hade totalt glömt bort att jag ägde en tredjedel av denna box. Jag, Stina och Linnea köpte den till en skolredovisning för länge sedan men vi såg bara sex avsnitt. Så idag har jag plöjt mig igenom fem till. And I have only one thing to say, I love House.

zumba


Har ni hört talas om Zumba? Det är en träningsform där du dansar och går ner i vikt. Typ. Men är det verkligen så?

Ibland kollar jag på TVshop. Inte för att det är vidare bra, men jag älskar att läsa det finstilta. Och Zumba är nog min favorit.

Först pratar de om hur mycket du kan gå ner i vikt med enbart Zumba. Hur lätt det är. Osv osv. Sen får man se vanliga personer prata om hur mycket de älskar Zumba. Hur de bara tränar Zumba och inget annat. Hur mycket de har gått ner i vikt sen de började.

"I only do Zumba. I don't need to do anything else. I don't want to do anything else!".

Men sen så läser man det finstilta.. "Leder till viktminskning endast tillsammans med kalorikontrollerad diet och en sund livsstil. Enbart Zumba leder inte till viktminskning."

Och sure, detta är ju inte något jättehemskt. Det är ju klart du också måste äta bra för att gå ner i vikt. Men det är ju inte så de framställer det. För enligt dem, och jag citerar: "I don't need to do anything else. I don't want to do anything else!".

blue blue moon

Make that eight bags. Har två påsar kvar att sälja nu. Känns ändå överkomligt.

Och eftersom jag inte behövt anstränga mig för att sälja påsar har jag hunnit måla naglarna. Blue is nice.


Snart beger jag och mina blåa naglar oss till Linnea för lite kvällschill. Ok? Bra.



plastic

Sju av tio plastpåsar är sålda. Utan att jag ens behövt lyfta ett finger. Chill.

LiLo

Jag gick nyss in på aftonbladet och såg denna artikel.

'Åkte in hon in i fängelset nyss?' var min första tanke. Men jag antog att antingen mindes jag fel, eller så har hon helt enkelt kommit ut igen.

Så scrollade jag ner lite mer. Och möttes av denna nyhet.

Så jag antar att hon hamnar i fängelse/åker tillbaka till fängelset nu då.

Om hon inte får samhällstjänst. Eller bara behöver sitta inne i trekvart för att fängelset är överfullt. Eller om hon helt enkelt gråter ut i rätten och domaren tycker synd om henne. Eller något annat som alltid tycks hända kändisar. I don't know why, but they seem to be above the law.

problemet med att laga mat

Jag lagade kycklingenchiladas idag. Var väldigt hungrig medan jag lagade maten och det resulterade i att jag smååt lite för mycket.

När maten sedan var färdig var jag mätt. Detta var någon timme sedan och jag är fortfarande mätt. Jag alltså fortfarande inte ätit mina kycklingenchiladas som jag längtat efter hela dagen.

Men nu tänker jag trycka ner mig några bara för att. Jag menar; varför äta enbart när man är hungrig.

mobil

Mor skulle lämna in min mobil idag. Men eftersom jag beställde den från halebop är det lite tjorv. Så än har jag mobil. Väldigt skönt.

Ska även passa på att laga mina volymknappar som inte funkat på ett bra tag.

Men man vänjer sig snabbt. Jag har för länge sen accepterat att jag inte kan höja eller sänka ljudet. Och nu, två dagar efter skärmen sprack har jag vant mig. Det är bara att gilla läget lixx.


Försökte ta en bild av skärmen, gick inte så bra då kameran inte är så bra. Men ja.. Det får duga!

indeed


Kolla vad som kom med posten idag. Matriell lycka på högsta nivån.

Kul grej. De tidigare boxarna haft flera fodral i en 'låda' om ni förstår vad jag menar? Men det här bara ett fodral, med massa skivor i. Konstigt. Men okej.


Jag och Linnea köpte även en vattenkokare idag. Och kaffe. Och te. Till klassen. Så på måndag blir det tedrickning!

update

Min mor ska åka och lämna in min mobil idag. Så jag kommer inte ha någon mobil... Jag kommer känna mig naken. Rädd. Exposed. (Maria Montazami for the win). Men förhoppningsvis kan skärmen lagas.

Jag bloggade inte heller något igår. Var hemma halv sex efter en otroligt lång dag på Teknikens Hus där jag spelade in en studiodebatt med klassen. Så jag var ganska trött. Gick och la mig efter idol..

Men idag ska jag vara bättre. I hope.


shitday

Ingenting går rätt för mig idag. Verkligen ingenting.

Först går det inte att logga in på min användare på skolans datorer. Vilket resulterar i att vår enda projektlekton den dagen goes to waste. And I can tell you, vi behövde den timmen.

Sen så har vi orientering på idrotten. Min mobil flyger ur fickan när jag springer på en stig. Mobilen prickar en sten. Och skärmen spricker. Big time.

Och nu sist. Jag hade suttit och jobbat med projektet i minst två timmar. Jag hade skrivit ihop våra källor. Skrivit ihop en massa till NKtvärgruppsdiskussionen. Fixat med vår miljömärkningslogga. Och eftersom inget var färdigt, var inget heller sparat. Sen la datorn av. Then and there. Allt blev svart. Och nu går den inte igång.

Så ni kanske förstår när jag säger att jag inte kommer blogga något mer idag. Istället ska jag jag fråga the big guy up there (som jag inte ens tror på) vad fan han har emot mig!


too few hours

Min dag gick inte som planerat. Alldeles för få timmar på dygnet. Och jag hade glömt bort idol. Väldigt jobbigt.

Så.. Nu tänker inte jag blogga något mer och deppa över att timmarna är för få.

how i met your mother


Oh yeah. It's finally here. Säsong sex has arrived och jag kunde inte vara lyckligare. Eller jo.. Lite lyckligare hade jag kunnat vara om jag hade kunnat se det nu istället för att gå på body step.. Men ikväll. Efter jag har tränat. Efter jag har bakat. Efter jag ha pluggat spanska. Då jäklar!

kortslutning

Idag höll jag på att kliva av på fel busshållsplats. Jag fick kortslutning i hjärnan. Det händer mig lite då och då. Förmodligen alldeles för ofta.

Det är som när man ska ställa mjölken i kylen och ställer den i skafferiet. Eller går med när man ska ställa tallriken i diskmaskinen och går till badrummet. Eller när man går in i fel rum när man ska gå och lägga sig trots att det var år sedan man bytte rum. Fast..

Det kanske bara är jag som gör så? *awkward silence*


Ibland får jag kortslutning i hjärnan. Och glömmer bort att håret inte täcka ansiktet. Därför hittar man bilder liknande ovanstående bland mina foton. Normalt? Not really.

time goes by

Jag tänkte precis tanken 'jag ska bara se två othavsnitt till idag' (jag har redan sett alldeles för många). Och eftersom jag var upp länge igår och klev upp tidigt idag, vill jag också gå och lägga mig tidigt för att sova ifatt litergrann.

Jag börjde fundera vilken tid jag skulle börja kolla på oth (kontrollfreak som jag är) och tänkte att åtta blir en lagom tid. Då har jag ju ändå någon timme på mig att göra lite skolgrejer. Sen kollade jag på klockan. 19.27.

Vars tog tiden vägen? Vad har jag gjort idag? Hur kunde dagen gå så snabbt? Illa alltså. Så med det hela ville jag bara säga att jag alltså inte hinner göra några läxor idag. Jag har viktigare saker för mig.

look-a-like


Egentligen vet jag inte riktigt hur lika dessa donnor är, det är bara det att de har båda rött hår. Det är allt som krävs för att vara lika varandra enligt mig, dela hårfärg.. Kanske inte. Men nästan.

när du börjar räkna...

...antalet bilolyckor, komor (is that a word?), folk som blivit skjutna i One Tree Hill blir resultatet lite skrämmande. Hade någon presenterat mig dessa siffror innan jag började kolla på det hade chansen nog varit stor att jag aldrig ens hade börjat.

Varning för spoilers.

Antal bilolyckor: 6
Innan serien började; Peyton's mamma krockar och dör.
Säsong 1; Lucas och Keith är med i en bilolycka.
Säsong 2; Nathan kör en racingbil in i en vägg.
Säsong 3; Rachel och Cooper tappar kontrollen över en bil och kör ner i en flod.
Säsong 4; Daunte kör på Haley.
Säsong 6; Peyton blir påkörd av en bil som kör mot rött.
Säsong 6; Crazy nanny Carrie kör på Dan.



Antal komor: 8 (att tillägga är ju att alla mådde bara bra efter koman, inga men här!)
Säsong 1; Lucas hamnar i koma efter sin bilolycka.
Säsong 2; Dan får en hjärtattack och hamnar i koma.
Säsong 4; Både Cooper, Rachel och Nathan hamnar i koma efter bilolyckan.
Säsong 4; Haley hamnar i koma efter att ha blivit påkörd.
Säsong 4; Lucas hamnar i koma efter att ha fått en hjärtattack.
Säsong 6; Peyton förlorar mycket blod vid sin dotters förlossning och hamnar i koma.



Antalet skjutna personer; 5
Säsong 3; Jimmy Edwards tar livet av sig genom att skjuta sig själv.
Säsong 3; Dan skjuter Keith som dör.
Säsong 6; Quentin blir skjuten och dör.
Säsong 7; **** och ***** blir skjutna (skriver inte ut namnen för Stina vill inte veta och har en känsla av att hon kommer ignorera min 'varning för spoilers'), vet fortfarande inte om de kommer överleva..



Det kan ha hänt att jag har missat någon nu. Eller snarare, oddsen är ganska höga att jag missat någon nu då jag skrev ihop det mesta från minnet. Men, you get my point. Bor du i Tree Hill är oddsen stora att du någon gång varit nära på att dö. Eller dött. Den risken är också ganska stor.

But don't get me wrong, it's still awesome.

valvaka, 01.03


Rösterna är nu räknade och valvakan är avslutad. Det var en trevlig kväll och vi lär vara ganska trötta imorgon. Men det var det värt. Time for sleep. GODNATT.

valvaka, 00.02


Nu är det måndag. Och vi börjar skolan om åtta timmar och femton minuter. Tungt. Börjar märkas att vissa är lite trötta *host* Stina *host*. Jag är dock fortfarande pigg. Men det lär jag inte vara imorgon...

valvaka, 22.36


Jimmie Åkesson på tv just nu. This man makes me angry. Hela deras valvaka låter som en hockeymatch. Och känns, precis som deras parti, oseriöst.

valvaka, 20.37


Scones bakade. Mums! Ungefär 64 grader celcius i mitt rum för tillfället. Varmt.

valvaka, 20.05

Enligt VALU kommer SD med i riksdagen. Såhär tycker vi om detta:

valvaka, 19.10


Madrass uppblåst. Återstående golvyta; väldigt mycket otroligt jätteliten. Valvakan på tv i bakgrunden. Tippningen är också färdigställd. Spänningen stiger.

valvaka, 18.25


Vadslagningspapper utskrivna. Rosa och fina. Jag tippar på att jag förlorar tippningen.

valvaka, 18.02


Girlsen har anlänt. Stina virrade runt ett tag innat hon hittade hit. Valvakan inledd.

edge


Vi har en massa tidningar liggandes inne i badrummet. Tidningen på bilden ovanför sticker bara ut så man ser texten 'Årets vassaste julklapp hittar bl.a. du hos:'. Jag har länge tänkt att det skulle vara en vitsig reklam för en spikmatta. För de är ju vassa.

För några dagar sen så började jag undra vad det egentligen var reklam för. Så jag drog ut tidningen. Och då visade det sig att jag hade haft rätt, reklamen var för spikmattor!

By the way, var inte '...hittar bl.a. du hos:' en väldigt konstig formulering? Borde det inte vara 'hittar du bl a hos:'? För nu låter det ju som att jag och andra hittar spikmattor enbart på affärerna som står under. Inte att jag hittar dem affärerna under och på andra ställen.

valvaka, 17.35


Sconesdegen är gjord. Nu väntar jag bara på att flickorna ska komma hit.

TAGET!


Eh, My tvekar inte för rea. Denna är nu på väg hem till mig.

Snart är samligen komplett.


if you see kay

Kommer ni ihåg uppståndelsen som blev när Britney Spears låt 'I U Seek Amy' släpptes. Tydligen så fanns det en baktanke med att låten hette just 'If U Seek Amy' eftersom när man sjöng det bokstaverade det 'fuck me'.

Jag har upptäckt en liknande sak i en utav The Scripts låtar och jag undrar om det också var med mening. Låten heter 'If U See Kay'. Och det bokstaverar 'fuck'.

Med mening eller ej..?

lilla my

Jag har ett påslakan med mig själv på. Slå det om ni kan.

...and live in harmony, harmony...

The horse is gone. Tyvärr är all min blogginspiration det också. Åtminstone för tillfället. Men jag ska göra mitt bästa för att hitta den, så återkommer jag imorgon.

PS. 71440 poäng i Robot Unicorn Attack. Stolt. DS.

PS igen. Oh yes, den finns på spotify. Och vad är den? Klicka and find out. DS.

jo, fast nee

I have a horse in my computer.

Ja, jag har fått virus på min dator och oteknisk som jag är vet jag inte hur jag fixar det. Så jag sitter för närvarande vid min mors dator.

Så jag kanske inte uppdaterar så mycket imorgon.. Who knows.

Det var allt jag ville säga. Nu ska jag gå och lägga mig. Elva på en fredag. Efter en kväll med Idol och partiledardebatt. Mitt liv är spännande. Eller inte.. But I like it.


anonyma rua-missbrukare

Så jag visade Robot Unicorn Attack för Malin idag. Nu är hon också hooked. (Hon sitter bredvid mig medans jag skriver detta, it's kinda awkward. But I like it).

Slog förövrigt också mitt rekord. 38100. En applåd för moi.

look me in the eyeball

Det måste ju vara a hell att skriva raptexter. Not only måste det make sense, men det måste också rimma. Jag tror det är dessa faktorer som gör att raptexter slutar såhär;

'Look me in the eyeball
Next time I'm pissed
I'll aim my fist
At the dry wall'

För att det skulle rimma var ordet tvunget att vara eyeball istället för bara eye. Nåja, may sound weird but the song is still good.

Och vilken låt är det då? Kan ni gissa? Om inte. Följ länken.

CSI Miami


Alltid i Idolreklamerna kollar jag på CSI Miami. Man kan ju inte annat än att älska det. Det är den perfekta kombinationen allt.
- Bra fall
- Bra skådespeleri
- Bra manus
- Snygga skådespelare (speciellt Horatio, yummy)

Eller så inte.. Men det är awesome. Det är så dåligt att det blir bra.
- De dåliga och förutsägbara fallen
- De överprestrerande skådespelarna
- Det dåliga manuset
- De 'perfekta' skådespelarna (ni vet, the combination hot boy/girl meats bad boy/girl)

Och what's up med färgerna. Det är som om de hade höjt kontrasten eller mättnaden eller något. Big time.

mystery guitar man

Idag började vi prata om en sak på lunchrasten. Jag ska inte säga vad, för då blir det inte lika roligt för er som inte vad där. Hur som helst försökte jag förklara en sak för mina vänner, men det var lite svårt. Så här har ni videon jag pratade om. Och ni som inte var där. Se den. I promise you it's worth it.

vadslagning

Vi ska ju som sagt ha valvaka på söndag. Och vi tänkte även betta litegranna. Min kära vän Linnea tog det precis till en helt ny nivå när jag hittade detta i min mejlinkorg;

Innehåller:
- Vad vi ska betta på.
- Poängsättning
- Regler
- 'Special'regler

Jadu Linnea.. Vad ska jag säga. Du är ju allt söt.

less

'Ah, jag vet inte om du är nog bra alltså.. Vad tycker du Anders?'
'Jadu, jag är väldigt osäker på om du har vad som krävs'
'LURAD! Du var asbra!'

Det var kul första gången. Helt ok andra gången. Tredje och de senaste femtio gångerna börjar åtminstone jag bli lite less. Kan vi inte bara testa den här;

'Du ägde, här har du en guldbiljett och vi ses i Stockholm'.

Eller är det för mycket krävt?

RUA

Så nu har även jag fastnat för Robot Unicorn Attack. Mitt highscore är 23K (?) kanske. Jag är faktiskt nöjd med det.

Ville bara att alla (speciellt min projektgrupp) skulle veta det. Imorgon är det inte vi som får hindra Simon från att spela RUA (he he, förkortningar for the win) utan det är ni som får hindra mig!

Nu ska jag se idol. Cause people who can't sing are awesome.

Tummen upp för Robot Unicorn Attack. Linnea tog denna bild på mig idag. Tydligen var det 'fina färger'...

by the way


Oh. Hittade detta i min säng när jag skulle gå och duscha. Man får dem typ när man köper aftonbladet, så jag antar att mamma köpt aftonbladet! Danke mor.

Och ja, det kan hända att jag har morgonrock på mig på bilden. Var ju faktiskt på väg in i duschen när jag hittade Kellogg's-grejen.

Fun fact; har denna morgonrock på mig i stort sett varenda morgon. Den är stor, mysig och i fleece. The perfect combination.

finally


Ja. Det är vad ni tror det är.

Men innan jag sätter mig här ska jag duscha, baka till fikatorsdag, äta middag och se idol. Dra ut på det så jag får längta lite extra you know.

Jag taggar.

(fp)


Har ni sett Folkpartiets TV-reklam? Om inte kan ni ju spana in den ovanför.

Visst, det är en trevlig reklam och förespråkar väl något bra. Men jag kan inte annat än att tänkt; varför sätter du dig längst bak i klassrummet..?

the old days


Det är är mitt 858de inlägg. Det är sjukt mycket. Jag förstår inte hur jag fortfarande kan ha något att säga after all this time.. Mitt första inlägg skrevs den 4 november 2008. That's a long time ago.

Bara en tanke jag hade. Brukar kolla hur många inlägg jag skrivit lite då och då.

Mitt första inlägg nedanför. Men jag varnar er, it wasn't good.


Nu ska jag se Idol. Som resten av Luleå (?). LÅ FOR THE WIN LIXX.


i heart you, you heart me?

Idag var en alldeles för lång skoldag. Och jag var något less sådär vid halv tvåtiden då jag och min projektgrupp hade jobbat rumpan av oss sedan 08.15. Det kan ha hänt att jag var lite vresig.. Men det var för att jag var trött.

Och därför vill jag klargöra en sak. Jag älskar min projektgrupp. They are very very nice. Vår studiodebatt is gonna be great success.


illa

Facerape i sin renaste form. Kul. Verkligen.

valvaka

Oh, glömde säga detta. På söndag är det ju val as most of you probably know. Och hur firar vi val då?

RÄTT. Valvaka at my place. Följd av övernattning (?) och CANDY (för flickor, godis är ett måste)(alternativt popcorn).

Sounds awesome? I think so too.

'nu upplever jag dig lite störig'

Har verkligen inget att blogga om. Mitt liv är inte så händelserikt trots att man kan tro det. Alltid när jag inte har något att blogga om brukar jag kolla igenom mina bilder och se om jag har någon gammal bloggidé där som aldrig nådde ända fram.

Jag gjorde det även nu. Och jag hittade något jag TROR att jag inte bloggat om.


I find this very funny. Best line ever; 'nu upplever jag dig lite störig.'. Hahah.

The end. Imorgon ska jag göra något oväntat. Dumt. Intressant. Or whatever. Så jag har något att blogga om. Ok? Bra.

forgetting

När jag var på spinning sist glömde jag sportbh. Men det är ju enkelt löst, bhn fick helt enkelt agera sportbh. Och det fungerade utmärkt.

När jag var och tränade förra veckan glömde jag sockar. Tyvärr hade jag strumpbyxor och fick då vara barfota. Trots lite ömma fötter efteråt, fungerade även det utmärkt.

Så idag var min plan att träna efter skolan. Jag var extra noga när jag packade och jag var 100 % säker på att jag hade med mig både sportbh och sockar. Och det hade jag.

Men det var något jag inte hade med mig... Byxor.

Jag freaking glömde byxor. Det är lite svårt att fixa. Pilates i jeans kändes inte riktigt som ett alternativ. Så jag for hem igen. Utan att träna. Och nu sitter jag här.

Kul. Verkligen.

Byxorna jag glömde...

the script


Känner att mitt förra inlägg var lite deprimerande. Så detta inlägg ska enbart vara positivt.

Jag började lyssna på The Script när deras första album 'The Script' kom ut år 2008. Det var Josse som spelade en låt utav dem för mig, så jag lyssnade på resten av albumet och gillade vad jag hörde.

Som vanligt spelar jag ju sönder alla låtar jag tycker är bra. Så efter ett tag slutade jag lyssna på The Script. För någon vecka sen började jag lyssna på dem igen. Och igår hörde jag en låt från deras nya skkiva 'Science & Faith' som kommer ut drygt en månad.

Det här är första gången ever jag längtar efter att en skiva ska komma ut. Men jag behöver lite ny musik till min samling, och jag kommer inte tacka nej till The Script.

Deras nya låt 'For The First Time'


Och några gamla fina kan hittas HÄR.


school is so not cool

Är lagomt less på att som har med biobränsle att göra just nu.

Projektet har tagit över mitt liv. Sen halv ett har jag suttit och försökt knåpa ihop något relativt vettigt att ge till mina fellow gruppmedlemmar imorgon. Hur det har gått är oklart och jag får vänta på domen tills imorgon.

Förutom det har jag väl cirka hundra glosor att lära mig i veckan. Några är spanska. Några är engelska.

Matteboken ligger bredvid och stör min koncentration. Jag vet att jag borde räkna lite då det är så mycket skönare att ligga före planering än efter. Men fråga är om det finns något tråkigare än träddiagram.


Tummen ner för projekt. Och glosor. Och matte.

toy story 3


Nu har jag finally sett Toy Story 3. Och den var bra. Men skulle inte säga att det var en barnfilm. Den var lite scary på vissa ställen. Och frusrerande. Och hjärtskärande. Och alldeles alldeles underbar.

I liked it. Alot.

Nu planerar jag sminkborttagning och oth.

Oh. På tal om One Tree Hill. Jag trodde att det började den 22a. Men det börjar på tisdag! Åh, jag är glad. It's gonna be EPIC.

Good night.

new design


Working on a new design. Men för tillfället har jag fastnat. Så tror jag tar en liten paus. Men troligtvis kan ni förvänta er en liten förändring inom en snar framtid!

the city

Jag glömde mobilen hemma när jag for in till stan idag. Insåg det inte förrän någon timme senare. Tror inte någon människa har gått från fullt påklädd till att känna sig så naken på så kort tid. För jag gör verkligen det; känner mig naken utan mobil. Och det var ju inte ens ett problem, förrän jag insåg att jag inte hade mobilen med mig. Men nu är jag hemma, mobilen ligger bredvid mig och allt känns bra och påklätt igen.

Två saker inhandlades på stan.

Först och främst ett puder. 20 kronor. Känns bra.


Och eftersom jag åt upp mitt godis igår, köpte jag självklart mer idag.

Och ja, det är en laktritsnapp jag har i munnen. Och ja, de är freaking asgoda.

twins


Ibland händer det att jag kollar på Disney Channel. Och ibland händer det att 'The Suite Life of Zack and Cody' visas då.

Hur som helst. Jag satte och läste en gammal Fridatidning för några dagar sen där det var med en intervju med dem. Jag läste i en liten faktaruta om dem, och de stod att de varit med i Vänner.

'Hm', tänkte jag. 'Borde inte jag ha märkt om ett tvillingpar var med i Vänner..?'.

Brevid denna ruta var det en bild på dem som små. Och jag insåg plötsligt vem de spelat i Vänner. Känner ni igen dem?


MHM. De spelade freaking Ross's son Ben!


the real reason i watch oth

Jag säger ju att jag kollar på One Tree Hill för att det är så bra. Den riktiga anledningen till att jag kollar på One Tree Hill är denna. Eller dessa kanske jag borde säga..

You can't deny it, boys in Tree Hill looks unusally good..


GLASÖGON!

Jag håller vad jag lovar. Och denna gång lovade jag bilder på mig i glasögon. Är faktiskt nöjd, trots att jag inte tycker jag passar i glasögon. Men jag lär ju vänja mig också. Och allt är ju bättre än mina förra.. Som ni inte kommer få se bilder på.

På Specsavers har de ju så att man får köpa två par glasögon till priset av ett. Vilket jag också gjorde. När jag beställde dem så var det högra paret min favorit, men nu föredrar jag nästan de till vänster. Men jag lär väl ändra mig igen.. Vad tycker ni?

look-a-like

Har tyckt dessa två varit lika varandra ett bra tag, och har till och med övervägt det faktum att det kanske är Annalynne som gör reklam för Jet Set. Men det kändes lite o-troligt och nu när jag ser bilderna sida vid sida kan jag helt klar rule out that. Men trots det är de definitivt look-a-likes.


TGIF

Så jag hämtade mina glasögon idag. Och jag antar att ni vill se dem..? Och det får ni faktiskt.

Ikväll.

He he. Nä, men orkar inte ta bilder nu.. Så ikväll kommer bilder. Håll ut.

Hemmakväll hade rea på sitt godis så jag passade på att köpa. Sexton kronor gick det på. Awesome. Detta kommer bli en riktig slö dag. Massa godis. Massa oth. Lite idol. Möjligtvis lite himym.

reklam

Idol är snart i klass med American Idol.

Inte sångmässigt alltså.

Reklammässigt..

Hur många reklamer är det egentligen? 32?

idol



Jag förstår dem faktiskt. Men samtidigt håller jag inte med. De som medvetet är dåligt kan vara lite irriterande. Men de som är omedvetet dåliga.. De är ju de som gör programmet!

things i like

Vi kör en repris på denna.

Fem saker jag gillar denna torsdagskväll.

1. Senaste timmen har jag varit duktig och jobbat med projektet. Måste ju göras förr eller senare.

2. Idol. Bra ersättning för Fångarna på Fortet. Och trevlig kvällunderhållning. Och Anders Bagge är ju härlig.


3. Att jag har marabou kvar. Ska försöka att inte äta upp resten ikväll..

4. Min hund. Den perfekta magvärmaren. För tillfället ligger han utanför mitt rum och sussar sött.


5. Placebo's låt 'Post Blue' som spelas på repeat in mah house right now.

marabou



Ni vet maraboun jag köpte för några dagar sen. Jag har kvar hälften. HÄLFTEN. Jag, My Eriksson, har kvar hälften av godiset jag köpte för TVÅ dagar sen. Det är imponerande. I vanliga fall trycker jag i mig en 200 grammare på cirka en kvart. I am impressed by my self alltså.

Nu ska jag projekta tills mina ögon blir fyrkantiga (eller tills idol börjar). Talk to ya late'

barefoot


Mina ömma fötter. Och mina guldiga tånaglar. Och mitt älskade oth i bakgrunden.

Jag glömde sockar när jag skulle träna idag. 'Använd de du har på dig då!' tänker ni. Jag hade strumpbyxor. Så jag sprang utan sockar. I en freaking halvtimme. Och nu har jag ömma tår. Men jag sprand en halvtimme. Creds to me.

skånefruar


Jag kollar på Skånefruar. Det är faktiskt helt okej. Inget är ju som Svenska Hollywoodfruar.

Mina naglar är numera guldiga. And I'm digging it. Är inte så mycket för glitter och metallica. Men det blev najs.

kvällstankar


Jag kollar på Idol (som resten av den svenska befolkningen) för tillfället. Har precis målat naglarna, och kollade därför inte så mycket på skärmen, jag lyssnade mest.

En tjej kommer in och ska sjunga och Laila säger 'Jaha, vad heter du då?' 'Vad betyder musik för dig?' osv osv. Jag tycker hon säger det i ett tonläge som låter som att hon talar med ett barn. Så jag undrar vem tusan det är som ska sjunga. Jag kollar upp och då visar det sig att tjejen sitter i rullstol.

Och detta fick mig att fundera.. Jag tror att om en människa sitter i rullstol eller har ett annat fysiskt handikapp tar vi lätt förgivet att dom också har ett psykiskt handikapp. Och då blir det att vi talar med dem på ett 'barnsligt' sätt. Som om de inte skulle förstå om vi pratade normalt.

Sverige är landet lagomt. Här talar vi inte mycket om det som inte är 'normalt'. Och därför har vi inte kunskap om det heller. Och det är ju också där problemet ligger, vi antar så mycket bara för att någon ser ut på ett visst sätt. Omedvetet eller ej.

Det jag ville säga med detta var helt enkelt; bara för att man sitter i rullstol behöver man inte vara 'efterbliven'.

Vad är normalt? Vem är normal? Enligt mig? Normalt är relativt. Alla är sig själv. Ingen är den andre lik.

look-a-like

Min mobil bråkar med mig. Detta skulle egentligen ha varit ett look-a-likeinlägg. Men det går inte att föra över bilder från mobilen, och en personen finns där. Gah. Så nu ska jag googla skiten ur.. google.. Och kanske nu får se snart. Awesome? Ja.

unhateable


Jag körde på denna jacka på idrotten i fin. I'm kind of liking it. Alot. Och jag syntes i alla fall.

Jag blev sugen på kycklingenchiladas idag. Så då gjorde jag det. Nu är jag mätt. Vilket jag inte har varit idag.. Viltskav till lunch + idrott sista lektionen + sluta tjugo över tre = en väldigt hungrig My.

Nytt fint uttryck som Linnea sa idag; 'ohatbar'. Hon sa att jag var ohatbar. Alltså att det inte går att hata mig. Och jag kan totally tänka mig att använda detta i större skala. Hm. Might be a thing. Will see.

ooops

Nu visade det sig visst att jag också tvättat mina mjukisbyxor. Mina enda.

Så om jag har på mig otroligt fula byxor imorgon vet ni varför. To my defence.

very wet pants


Ungefär fem minuter efter att jag slagit (slått..?) på tvättmaskinen insåg jag att mina träningsbyxor låg där i. Mina enda. Och vi har idrott imorgon. Jobbigt.

MEN

Jag löser detta. Min första tanke var shorts. Sen kom jag på att vi ska vara ute. Så då blir det mjukisbyxor. Men det funkar också.

idol


Idol börjar ikväll. Vad tycker vi om det? Jag tycker att vi tycker att det är bra. Ok? Bra.

Måste dock tillägga.

Auditions
- bra.

Slutauditions
- ok bra.

Mellangrejset
där man måste ringa och rösta och det är massa med och dom sjunger på en liten scen ladidadida
- inte bra.

Fredagsfinalerna - ok bra.

Så nu vet ni vad jag tycker om Idol. Och vad jag tycker att vi tycker om Idol. Så.. Vad tycker DU om Idol?

al gore


Idag såg vi An Inconvenient Truth på skolan. Hade redan sett den en gång. Och den var desamma. Lång, ganska boring, intressant och deprimerande..

I hela filmen pratar Al Gore om konsekvenserna av global uppvärming och ladidadida. Hur dåligt det är med fossila bränsler and so it goes. Trots detta ser man Al i bilar och i flygplan oräkneliga gånger i filmen. Oh the irony.




i'm a good girl


Jag var trots allt på spinning 30 min + core 30 min så jag unnande mig en Marabou på vägen hem.

Jag gjorde även Linnea en tjänst. Hon har velat köpa en väska från Gina ett tag. Men den tog slut innan hon hann. Idag hittade jag en look-a-like. Som inte var slut. I'm a good friend.

Och nu ska jag tvätta. I'm a good daughter.

things i like

Fem saker jag gillar denna måndagkväll.

1. Det faktum att jag läst ut boken Skräp som trots sitt namn inte alls är skräp.

2. Min nya kalender och skrivbordsbakrund. Lite grå, men lagomt höstig.


3. Mitt städade rum. Livet är bättre med ett städat rum. Det ger en inre frid. For real.

4. Ellie Gouldings låt 'The Writer'. Utmärkt för höstmys.


5. Att vi går mot kallare tider (trots dagens väder..). Höst är mysigt. Man tänder ljus och det är alldeles lagomt ruggigt att gå till skolan på mornarna. Julen närmar sig och även min födelsedag. Trevlig årstid helt enkelt.


vad hände där?!

Jag kollar på partiledardebatt. Vad hände där?!

Och sen planerar jag att göra bort lite läxor. Vad hände där?!

Sen planerar jag att se oth. Vad hände där?! Eller vänta nu. Det är ju inte suprising. Det gör jag ju alltid. Ehm..

Nu återgår jag till Mona Sahlin och company.

to rediscover


Att återupptäcka artister man glömt för länge sedan är härligt. Låtar man en gång lyssnat på och älskat som man sedan spelat sönder är som nostalgi för öronen.

Senast för några dagar sedan återupptäckte jag ett band.

För några år sedan lyssnade jag konsant på The Fray. När deras låt How To Save A Life från skivan med samma namn blev en hit bestämde jag mig för att kolla upp bandet. Och jag fastnade. När deras andra skiva, 'The Fray' kom ut förra året blev det den som gick på repeat istället.

Men sen blev jag less. Jag glömde bort dem. Och så i förrgår låg jag och lyssnade på musik innan sovdags och How To Save A Life började spela. Och jag var fast igen.

Att återuptäcka musik är härligt.

i made it


tick tack

Two hours left..

Men konstigt nog har jag knappt saknat det.

janne


Idag målar vi naglar på Jan Björklund.

Jag har en tendens att kladda när jag målar naglarna. För att skydda bordet, brukar jag måla på reklam. Denna gång blev det på Janne. Nagellack; 9.90 från hm. Kap.

ballerina


Mhm. Ni ser rätt. Jag har bakat freaking ballerinakakor.

Typ i alla fall. Det blev chokladfyllning, istället för nougat. Men jag har ett chokladkex och ett kolakex med hål i. Jag gjorde freaking hål i kexen. Jag är bra.

De smakade dock inte lika bra som de såg ut. Men de var goda ändå. De ska få stå i kylen ett tag så provsmakar jag igen ikväll.

Det är vad jag pysslat med senaste timmarna.

who are you?


Igår såg jag denna reklam (okej, det var inte exakt den här bilden men hittade inte rätt bild..) på Parelle. Och jag kunde verkligen inte komma på vem killen var. Och Linnea som jag var på stan med hjälpte ju inte, då hon inte ens kände igen killen.

Jag funderade vem det kunde vara hela kvällen, och jag hade det på tungan. Men varje gång jag höll på att komma på det så försvann det igen.

Men så imorse fick jag ett ahamoment. Och jag visste plötslig varför jag kände igen honom.

Det är ju Ryan Reynolds. Och han var med i The Proposal.
Det tog nästan ett dygn, men jag kom på det.

alias

Igår spelade jag Alias med Malin och Linnea. Malin förklarade ett ordet hörn för mig. Hennes ledtråd? 'Tänk tupp'.

Hur tänkte hon här..? Jo, tupp = höna = höna låter som hörn = ordet var hörn.

Hej långsökt. But we love her anyway!


Bild från LK. I like the man in the background!

nothing is random

Ibland är livet lustigt och man undar om allt verkligen är en slump..

Ofta så hör jag talas om något eller uppmärksammar något speciellt, och bara veckor senare så ser jag detta i ett annat sammanhang. Det behöver inte vara stora grejer, men jag finner det lustigt varje gång.

Troligtvis beror detta mest på eftersom jag nyss hört talas om detta så märker jag när jag ser samma sak i ett annat sammanhang. Jag uppmärksammar något som annars hade gått förbi obemärkt.

Okej, jag känner att mitt inlägg inte makes much sense. Så jag ger er några exempel istället.


1. Jag börjar lyssna på Lisse efter att Jasmine tipsat mig om henne. Någon vecka senare hör jag en bra låt i ett tv-program. Gissa vem det visar sig vara som sjunger..? Jag hade aldrig hört talas om Lissie innan.


2. Jag läser en deckare där Maltesers spelar en avgörande roll. Några veckor efter jag läst ut boken börjar det gå reklam på tv för just Maltesers. Jag hade aldrig hört talas om Maltesters innan.


3. Jag börjar kolla på nya Fångarna på Fortet och inser hur kul det skulle vara att få göra något liknande. Några dagar senare visar det sig att vi ska köra Fångarna på Hälsans Hus på idrotten.


4. Katja bakar macarons till fikatisdag en gång. Några månader senare är det värsta bloggkakan. Jag hade aldrig hört talas om macarons innan.

Detta är ju inga stora grejer. Jag tycker bara det är lite lustigt hur ofta man hör talas om, pratar om eller tänker på en grej och några veckor senare är den överallt.

och de nominerade är..

I sann TVP*anda tänke jag också säga min åsikt angående de blogawardsnominerade.

Då de enda av dessa bloggar jag läser är Tyras och Kenzas och den enda jag gillar av de två är Kenza så måste jag nog lägga min röst på Kenza här..


Ursäkta, men vad gör Amir med på denna kategori? Sure, han talar om hur det är att vara öppet homosexuell. Men helt ärligt inspirerar han väl mest till bloggkrig med vår kära Kissie.. Nä, här faller min röst på 17 år och trebarnsmamma (trots att hon är typ 20 nu..).


Bella & Tyra Show är den enda av dessa tv-program jag sett.. Så min röst faller på dem. Men det beror mer på Kissie-avsnittet (epic) än serien som helhet.


Eh, helt klart Maria Montazami. Grymmaste kändisen ever. Och Paradise Hotel-Cimon? Kändis? Really?


Läser ingen av dessa bloggar. Så detta blir en blankröst.


Utan tvekan My Blomquist här. Varför? Eh, vi delar förnamn!

Om än jag inte gillar hennes blogg särskilt mycket, eller tycker hennes humor är särskilt bra så röstar jag på Ana Gina. Man kan ju inte förneka att hon kom, såg och troligtvis segrade i denna kategori.


Sminkbloggar måste ju vara det tråkigaste och minst orginella (efter modebloggar..) ute i blogosfären. Trots det faller min röst på Killer Colours. Varför? Enda bloggen jag varit inne på av dessa fyra.


Vad är en blogstar? Och vem är Lady Thirty? Nä, min röst faller än en gång på Ana Gina med samma motivering som sist.


Även om Spiderchick kanske inte skriver de mest livechanging texterna så är hennes humor oftast pricksäker och genomtänkt. Därför röstar jag på henne i denna kategori.


Att tjuvlyssnat är med på denna kategori finner jag lite udda eftersom det är befolkningens, de som skickar in tjuvlyssningars förtjänst att bloggen är kul. Av samma anledning som tidigare röstar jag på Spiderchick.

Och det är hur jag röstar i årets blogaward. Hur röstar DU?

*The Victor Report

nailpolish

Jag köpte ett nytt nagellack idag. Nagellack gör mig lycklig. Jag tycker det är otroligt fint. Och jag har i stort sett aldrig inte nagellack.

Detta köp fick mig att inse att jag kanske gillar nagellack lite för mycket. Och att jag kanske har liiite för många nagellack.

Men jag tänkte låta er avgöra. Är detta för mycket..? Till mitt försvar delar jag med min mor.

xmas

Jag, My Eriksson, har idag, den 2 september tagit ner min julstjärna. Jag kände att det var dags.

....maria...montazami....

Jag hamnade av okänd anledning på Maria Montazamis blogg för ett litet tag sedan.

Och whats up med att hon sätter punkter istället för mellanrum mellan meningarna?!




bananas

I hittade inte matchande sockar när jag klädde på mig imorse. Tur jag hade skor på mig idag..

animal farm


Nu har jag gjort engelskaläxan.

Vi skulle läsa fyra kapitel ur boken Animal Farm, ta ut ca 20 glosor och lära oss dem. På två dagar.

Jag tyckte det var lite kort tid. Men jag har gjort det nu. Typ. Så det är ju bra.

Så nu tänker jag kolla på Fortet (som jag blivit lite smått beroende av..) och sen tänkte jag sova. Värd dag. Men ska man bli frisk så ska man. Jag skyller även lousy bloggning på sjukdom. Så be patient, jag ska bli frisk.

i do not get it

Det finns mycket jag inte förstår mig på.

World of warcraft.

Seinfeld.

Folk som gillar saltgurkan på McDonalds hamburagare.

Sverigedemokraterna.

Stargate Atlantis.

Tekniska prylar.

Folk som tycker Malfoy är snygg. (Ja, jag pratar Harry Potter).

Men något jag verkligen inte förstår mig på är detta;


Jag fick precis det här i brevlådan. Först trodde jag det var reklam om en självförsvarskurs. Sen läste jag resten. Och jag citerar;

'Över en miljon främlingar finns inom våra gränser och "invandringen" tillåts fortgå.'

'...kan vi svenskar vara en minioritet redan om 40 år. Detta kommer alltså se under många svenskars livstid och drabbar även våra barn och barbarn!'

'...politikerna fortsätter att påtvinga oss de mångkulturella samhället. Vi svenskar måste slå tillbaka, vi måste ta itu med problemen!'


Så nej. Det var ingen självförsvarskurs. Åtminstonde inte i den formen jag trodde. Och jag blir bara så fascinerad. Hur kan man vara så rasistisk? Visst, alla får ha sin åsikt. Men.. Seriöst.. Jag vet inte ens vad jag ska säga.

Så nej. Jag har inga planer på att stödja 'patriot'.

jag har gjort orätt

Drack te för ett tag sen. Det var lite för varmt så brände tungan. Sen åt jag en nektarin. De är ju lite sura, så det sved som tusan på tungan. Nu kan jag ju bara säga en sak; pain in my mouth.

Idag hittade vi en nyckel vid skåpen. Vi tänkte gå och lämna den i receptionen men den var stängd. Så jag satte den i fickan, och tänkte att vi kunde lämna den senare. När jag var på väg hem från bussen satte jag ner handen i fickan och kände ett okänt föremål där. Nyckeln.

Så imorgon ska jag lämna in den. Om jag kommer ihåg..

RSS 2.0