nyårslöfte.

Brukar inte ha nyårslöfte, eller ett år hade jag godisförbud. Det varade i tjugo dagar. Men jag är väldigt stolt över dom där tjugo dagarna. I år tror jag att jag ska ha några nyårslöften, men dom ska ha med bloggen att göra.

Mina nyårslöften blir:
- Att blogga mindre, men bättre - istället för att blogga varje dag och skriva om skitsaker som ingen egentligen orkar läsar ska jag inte blogga lite ofta men när jag väl gör det ska det vara apbra inlägg!
- Ha med fler bilder i inläggen!


Och med det önskar jag er alla ett riktigt gott nytt år!


vem har sagt det?

Läste en artikel på Aftonbladet där en kvinna i Kina hade köpt en fisk som visade sig ha en näbb. Fisken klassades direkt som missbildad och  man skrev att fisken fått mutationen utav föroreningarna i vattnet. Men fisken behöver ju egentligen inte vara missbildad. Jag menar förr hade människan hår över hela kroppen, det har vi inte längre. Djur och människor har utvecklats och förändrats i flera miljoner år. Varför skulle vi sluta nu? Det är ju bara tänka på alla djur som föds med ett extraben eller något sådant. Om en miljon år kanske alla hundar har fem ben, då kommer ju inte det femte benet klassas som missbildning. Då kommer snarare hundar med fyra ben vara missbildade...

hej igen.

Okej, mitt blogguppehåll varade inte så länge. Eller ja, vet inte om jag kommer blogga något mer det här året (haha, dålig humor).




Snacka om kille med inflytande!

Kille ~16: Två cheeseburgare tack.
Han lägger fram en tjugolapp.
Biträdet: Ursäkta, men det blir 24 kronor.
Killen: Men vad fan! Så jävla opraktiska man kan vara! Sänk priset till 10 och ta bort den där jävla saltgurkan istället, alla slänger ändå bort den!


Lånad från: www.tjuvlyssnat.se

Om ni sett senaste McDonalds-reklamen fattar ni vad jag tycker är roligt. Om inte låt mig förklara: i reklamen berättar dom att dom sänkt priset på cheeseburgare från 12kr till 10kr.
Slumpen...?



Förövrigt kan jag ju berätta att jag bestämt vad jag ska ha på mig på nyår. Först tänkte jag ha en kofta jag köpte på rean, men tycker inte den var nog fin. Så i morse gick jag till mammas rum och rotade igenom hennes garderob till jag hittade något fint. Tröjan jag hittade är egentligen grymt ful, men jag gillar den! Kanske lägger upp en bild på outfiten nästa år, hahah. Hejj!


i'll be back later.

Bloggen är nerlagd på obestämd tid. Kanske bara under jullovet. Kanske längre. Vem vet?


men än är inte pengarna slut.

Staden från tolv till fyra idag. Köpte ett par apsnygga stövlar på Wedins. Halva priset på dom! Köpte även en kofta på Vila som jag varit kär i sen den kom. Halva priset på den också! Och så köpte jag ett par benvärmare. Tjugo kronor på Cubus. Rea är trevligt!

time goes by.

Snart är det 2009! Nyår ska spenderas med vännerna. Kommer bli en superstart på det nya året.

Säger ni "tvåtusenåtta" eller "tjugohundraåtta"?



Nu bär det av till mellandagsrean, och sedan till lillkusinen som fyller tolv år idag! GRATTIS ERICA! Hoppas jag har några pengar kvar när jag kommer hem...  Hejjs!

GOD JUL!

Äntligen julafton! Eller jag har ju inte direkt längtat och det känns inte som julafton. Men det är ändå trevligt att den äntligen är här. Nu bär det av till graven och sedan till min kussar där god mat och förhoppningsvis massa julklappar åt moi väntar! God Jul på er alla!

dagens i-landsproblem.

Måla naglarna idag eller imorgon?

happy or sad.

Det funkar inte längre att gå inte på Blondinbellas blogg för mig. Vet inte om jag ska vara glad eller ledsen över det...


inte så produktiv.

Idag har jag inte gjort mycket, badade i cirkus tre timmar. Väldigt skönt. Nu är jag len som en barnrumpa. Sen har jag slagit in julklappar. Så nu är allt fixat inför jul. Skönt!

Längtar typ inte efter jul. Det kommer såklart bli trevligt och så, men längtar inte. När man var liten så längtade man jag typ ett halvår innan. Man kanske växer ifrån jullängtan?

english.

Blev ingen uppdatering igår, var med Linnea hela långa dagen och när jag kom hem var jag trött så då sov jag. Och idag har jag varit på stan med mina vänner, och köpt sista julklappen. Grymt skönt kan jag bara säga. Nu är bara inslagningen kvar...

Okej, nu till det jag faktiskt tänkte skriva i det här inlägget.
  Jag gillar inte svenska filmer. Eller svenska program. Och visst, typ Idol det är lite mysigt att kolla på. Men American Idol är bättre. Och det är inte så att jag föredrar arabiska filmer framför svenska. Men jag föredrar engelska och amerikanska framför svenska filmer. 
  Tycker helt enkelt inte svenska är bra skådespelare. Jag tycker man hör att dom säger repliker. Dom kan ju ändå spela bra, typ spela arg. Men när dom skriker "jag ska döda dig om du rör henne igen" eller något så känns det bara som att dom säger en replik. Det känns fånigt. Amerikaner och engelsmän är mycket bättre på att skådespela.
  Tänk bara Ugly Betty, för mig finns typ Betty. Jag tänker inte på henne som America Ferrera (eller vad hon nu heter), och jag tänker inte på att hon är med i "Systrar i Jeans". Men vi kan ju svenska bättre, vi har ju växt upp med det. Så det är ju såklart lättare att känna igen falskhet i vårat modersmål. Men ändå, engelska är bättre än svenska!
haha, tre "ju" i sista två meningarna...


det löser sig.

Gahh! Hatar de tre orden. Det löser sig.
   Jag är perfektionist, innerst inne vill jag att allt ska vara perfekt. Har ångest när mitt rum är stökigt. Men mitt rum är alltid stökigt för jag är lat. Jag är helt enkelt för lat för att vara perfektionist. Även det stör mig, att jag inte kan hålla allt städat, perfekt.
   Desamma gäller om jag ska någonstans, jag måste planera! Jag är alltid jättenervös på morgonen om man till exempel ska någonstans med klassen. Jag är orolig att jag ska försova mig, att jag ska glömma något, att jag ska missa bussen och så vidare. Så jag vill planera, allt från vilken tid jag ska börja klä på mig till vilken tid jag ska gå på toa. Jag kan ligga på kvällen och räkna ut hur länge jag behöver ha på mig; 15 minuter till frukost, 20 minuter till påklädning, 5 minuter till toatid mm. Sen ställer jag klockan så jag har cirka en halvtimme mer än vad jag behöver. Annars kan jag inte sova.
   Det konstiga är väl att i vanliga fall, en helt vanlig skoldag kan jag kliva upp kvart i åtta (vi börjar åtta) och inte vara ett dugg stressad. Det är jobbigt att vara perfektionist. I alla fall när man är lat, kan lika gärna vara på kvällen då jag ska somna. Om min garderobsdörr inte är helt stängd ligger jag och irriterar mig på det, ibland försöker jag intala mig själv att det ändå inte spelar någon roll. Men då ligger jag där och irriterar mig på det, tills jag måste kliva upp och stänga den helt.
   Jag säger bara en sak, det är jobbigt att vara perfektionist!


helgen.

Helgen, åtminstonde lördag till söndag, spenderades hos mina kära kusiner. Hade trevligt och var på glöggfest. Fick även höra något roligt.

Sagt av Gustav Sandström (om jag minns rätt), återberättat av Amanda Hannu:
- Tänk om man sätter kakao i lussekatter, då blir det blattekatter!

Hahah, kanske inte så kul. Men klockan var typ 01.00 och jag var trött...

Mella sa även något kul på SO:n idag, eller ganska kul iallafall. Roligt nog för att jag ska komma ihåg det och skriva det på bloggen. Ja, men iallafall någon frågade:
- Hur föder sniglar barn?
Mella svarade:
- Det blir en långsam historia...

Hahah, tyckte jag också var ganska kul. Men sen så har jag ganska dålig humor.

nyckelpigevägen.

Är hos mina kusiner, ganska trevligt. Förutom att dom inte är här då, de är och åker slalom. Måste fara och åka slalom snart, problemet är att jag inte har några pengar. Alla har gått åt till julklappar. Men har åtminstonde köpt nästa alla så det är ju lungt i alla fall.

Igår såg jag Idol, andra avsnittet jag sett. Såg förra helgen och nu var jag ju tvungen att se finalen. Men eftersom jag inte sett det så fattade jag inte att dom skämtade när dom sa att ett tema hade varit ringsignaler. Som tur var var Malin där och förklarade skämtet.

Nu ska jag sätta mig och kolla på TV med min moster, dom visar någon julfilm jag redan sett...


man vänjer sig.

Har alltid fått lyssna på ganska konstig musik. För det är det enda min mor lyssnar på. Eller konstig kanske är fel ord, men inte som oss andra människor. Tantmusik helt enkelt. Men man vänjer sig som med den, och nu tycker jag helt ärligt att det inte är så tokigt... Skäms lite för att säga det, men det är ganska mysigt att lyssna på. I alla fall när man inte har något bättre att lyssna på, typ i bilen. Men om man inte växt upp med är det nog ganska dåligt...
Några smakprov på vad jag lyssnat på:
Tess - Peter LeMarc
Living nextdoor to Alice - Smokie
Kwad'n / Hem till Altersbruk - Euskefeurat

(A)

Kommer ni ihåg trasdockorna då?


the good old days.

Kommer ni ihåg?
http://www.youtube.com/watch?v=j2tQKejS9Fo
http://www.youtube.com/watch?v=12jVHpwtRRA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=oan9SKyNdnM&feature=related

Ganska korta kjolar för ett barnprogram dock...


hur mycket?

Kungens ansikte finns på enkronan och Selma Lagerlöf finns på tjugan. Är Selma mer värd en kungen? Det är ju lite konstigt egentligen.. Och en till sak om någon frågar kungen efter legitimation kan han visa en enkrona då?


rubrik.

Igår oroade jag mig. Jag vet inte varför. Ibland kändes det som att jag kom på varför jag oroade mig, men sen när jag skulle tänka efter hade jag glömt det igen. Det var jättejobbigt!

Idag var jag klumpig. Först skulle jag gå ner för en trappa, men jag missade ena trappsteget och höll på trilla. Sen skulle jag kliva upp på en trapp-pall, men det nedersta trappsteget var borta. När jag skulle kliva upp på den så visste jag ju inte att nedersta trappsteget var borta så jag föll lite halvt. Och sen när jag skulle göra ett nytt försök så missade jag också trappsteget, denna gång för att jag inte lyfte foten nog högt... Jag kände mig aningen klumpig då! Men sen så känner jag mig oftast aningen klumpig.


story of my life.

Jag vet att jag inte uppdaterat på några dagar. Har inte haft tid eller ork.

Idag har jag gått omkring och sjungit på "thank you for the music" och "unfaithful" (stavning?), har ingen aning om varför med tanke på att jag inte hört någon utav dom på ett tag. Har även skrivit texten från "we are the champions" i Linneas NO-bok. Inte hela, men den finaste delen:
"We are the champion my friends, and we'll keep on fighting to the end, 'cause we are the champipns, no time for losers, 'cause we are the champions!" Sen kunde jag inte mer av texten så slutade där... Och ftr allt var med feta bokstäver! FTR är min nya förkortning! Typ som btw och brb. Det är ungefär samma betydelse som BTW. Det står för "for the record". Vet inte riktigt hur man ska översätta det. En annan ska som jag inte vet hur jag ska översätta är "rub it in my face". Man säger ju typ det om någon skryter, "don't rub it in my face". Typ att man inte ska säga till andra hur bra man, typ skryta om det om någon annan kanske gjort sämre ifrån sig. Om ni kommer på ett lättre sätt att översätta, skriv gärna! Men skriv inte "gnugga det inte i ansiktet på mig!". Känns som att jag bara babblar... Nu ska jag sluta med det, hejj!


and off we go.

Brukar i vanliga fall inte titta på realityprogram. Men nu har jag börjat se "Jon, Kate + 8". Det är så gulligt och mysigt. Jag följer det inte, men om jag inte har något bättre för mig sätter jag mig och ser det. Det handlar om en mor och en far (Jon och Kate) som först fick tvillingar och sen sexlingar! Det är ett verkligt  program (det är inte skådespelare alltså...), så måste säga att de hade väldigt tur med namnet (Jon, Kate plus Eight, det rimmar). För om hon hade hetat (säger man hetat, man gör nog inte det...) typ Anne hade det ju inte rimmat. Men i alla fall, det är väldigt kul att se och ungarna är väldigt söta (tvillingarna är sex år och sexlingarna tre år).

Jaja, nu ska jag läsa bloggar sen bär det av till Linnéa!


GAHH!

Jag tror jag blir galen. Skulle hitta en bild på google som jag tänkte lägga upp på bloggen, men då stängde internet ner. Så jag försökte igen, men det ständge ner... IGEN! Testade en tredje gång, ni kan nog gissa vad som hände.
Sen - fjärde gången jag testade - funkade det, men när jag skulle ladda upp bilden på bloggen funkade det inte! Jag testade flera olika bilder, flera gånger. Men ändå funkade det inte! Jag är arg nu! Och jag orkar inte skriva vad jag egentligen tänkte skriva. Jag testar igen imorgon, så får vi hoppas det funkar...

nå? vad tycks?

Satt och kollade runt på lite bloggar då jag fann detta. Tänkte att jag skulle göra ett eget försök och här är resultatet:



Inte lika bra som hennes, men är ganska nöjd ändå!

Och för det som inte känner igen henne är det såklart Malin!

angels.




My ho(mie)! <3





Vän Ett! <3





It's Kenneth! <3


Finns ju såklart fler personer ute i världen jag gillar, men dessa får pryda min blogg dagen till ära!


på senaste tiden.

På senaste tiden har jag (och alla andra i 9e) haft ganska mycket läxor och inlämningsuppgifter. Men nu har jag som gjort färdigt allt det dära, så nu har jag helt plötsligt inget att göra. Känns grymt konstigt, idag har jag bara vandrat omkring och undrat vad jag ska göra. I vanliga fall så kunde jag bara sätta mig och plugga när jag inte hade något annat för mig, men nu... nu vet jag inte vad jag ska göra. Jag säger inte att vi har för lite läxor, men efter en tid med massa läxor så känns det lite tomt.
 
Det här inlägget var jobbigt att skriva, hade bara en hand eftersom Baloo (blondinhunden) ligger på min andra...

RSS 2.0