4 o'clock


Denna låt spelade Salem igår. Och innan bad han oss klappa med på samma sätt som i videon. Han visade när vi skulle klappa och sen körde han igång. Och ni kanske känner 'piece of cake' men det var det inte.. Jag tror inte jag satte klappen en enda gång.

Try it your self. Inte så jäkla enkelt. (Eller så är jag dålig..)

crazy women and sherlock holmes


Satt och kollade på bilder på facebook när jag kom över denna bild. Och ni ser kvinnan jag ringat in i bakgrunden. Who the hell is that? Har ju sett och kommenterat det faktum att hon är med i bilden och att hon ser smått hippie gone uteliggare gone crazy ut förrut. Men man tycker ju att jag borde sett henne i vagnen. Men icket. I have no idea who it is.

By the way. Spana in mannen i beige rock. Är det bara jag som tycker han ser ut som en viss Holmes. Sherlock Holmes.

keeping up with the joneses


Idag har varit en riktig slackerdag. Har inte riktigt orka göra något.. But we all have those days, don't we? Hur som helst, på grund av my lack of energy kollade jag på en film. Närmare bestämt The Joneses (se bild ovanför).

Har velat se denna film ett tag och kände att det var dags.

Den var bra. Underhållande. Lite pointless, men fortfarande sevärd. Påminnde mycket om The Truman Show som jag såg för många år sedan. Det kändes lite som samma koncept.

Men jag gillade filmen, den får en 3.8 av 5 möjliga.

..daaary

Linnea ville ha bilder. Och jag lovade ju bilder. So here they come.

Först chillade vi på stan. Det var sjukt varmt. Men mycket trevligt.

Sen glömde jag ta bilder.. Men kom på det igen när Salem började spela. Det var trevligt men jag kände inte lite för lite låtar.

Det där med och ta bilder gick inte så bra. Vi strosade runt efter Salem. Träffade folk vi kände osv osv. Sen satte vi oss och väntade på Lasse.

Lasse var grym. Filmade lite också, men; 1. Jag orkar inte lägga upp det. 2. Man hör mest mig och Stina sjunga.. Och jag vet inte om det är något ni vill höra..

Sen avslutades kvällen och vi åkte hem. Och mina converse, de kommer aldrig bli var de en gång var..

Slut på bilder. Är sämst på att komma ihåg att ta bilder. Och sen ville jag inte ha med mig någon väska in på området och då inte heller någon kamera. Så alla bilder är tagna med mobil, så det blir ju ingen superkvalla heller.

By the way. Weird grej. Jag var hemma vid kvart i tre igår. Släckte halv fyra. Vaknade halv nio och var pigg. Hur är det möjligt?! Fast sen så somnade jag om lite halvt. Klev upp igen elva.. Och nu, halv tre ska jag väl gå och klä på mig...

legen.. wait for it!

Hemma från pdol. Grym kväll. Grym Lasse. Min converse kommer aldrig bli desamma igen.. Bilder kommer imorgon. Eller senare idag kanske.. Nu vill jag sova. GODNATT!

t-t-tagga


Herr Winnerbäck hörs ur högtalarna. På golvet ligger det minst fem kompletta outfits. Alla ratade. Men jag har faktiskt bestämt mig för kvällens kläder. Tror jag. Jag har fortfarande en halvtimme på mig att ändra mig. Sen åker vi. Just nu laddar jag upp med macka och saft.

Seeya later!

spotify goes pdol goes fusion

This is for you Stina. Klicka.. ---> HÄR!

as seen on the bus


VARNING! NÖD UTGÅNG VED NÖDSITUATION KROSSA GLASET MED HAMMAREN.

Detta såg jag på bussen för någon dag sen. Jag antar att det ska stå 'vid' och inte 'ved'. Men vad vet jag..? Det kanske är 'ved nödsituation' som man ska krossa glaset..?

Och 'nöd utgång'..? Är det särskrivning eller ska det stå så? För det ser otroligt fel ut.

Man tycker ju att de borde ha någon form av rättstavningskontroll innan de klistrar upp lappar på varenda buss. Just saying.

ye ye

Varför klev jag upp så tidigt (10.00)..? Nu har jag gjort allt jag behöver göra idag (köpa pdolbiljetter) och klockan är bara 13.30. Jag tror det blir balkonghäng med bok och kladdkaka (jag äter alldeles för mycket kladdkaka).

pdol


Okej. Nu är det bestämt. Jag har velat hit och dit som fan. Men det är värt pengarna. Imorgon. Jag och Stina. Gör stan osäker. PDOL here I come. Tagge Lasse. Tagga Salem. Taggar Oskar. Seeya in Piteå!

sorrie, but i found a new love


Random grej jag precis upptäckte.

Background story; det är väldigt mycket bra musik i One Tree Hill. Halva min spotifylista består för tillfället av låtar därifrån. Hur som helst, för ett tag sen hittade jag en låt som jag älskade. Idag när hörde jag en till bra låt. Som råkade vara av samma grupp som den andra låten var av. Så jag bestämde mig för att undersöka, det här bandet kanske har mer än två bra låtar.

Hur som helst. När jag spotifyade gruppen upptäckte jag något. Dom är från Umeå. Ursprungligen åtminsonde. Eh, random. Och varför är detta så random då? Well, nummer 1; jag råkar bo nära Umeå. Nummer 2; de är med i OTH. Ett svenskt band. Ran to the dom.

Nåja. Efter lite genomlyssning av resten av deras låtar har jag bestämt mig för att gilla dom. Good.

Och justja, vad heter gruppen kanske ni vill veta..? Good. The Perishers.

today


Vi skulle ta en bild. Men det gick inte så bra... Till slut lyckades vi. Typ.

Dålig uppdatering idag. Men efter stranden hängde jag och Linoys hos mig. Sen städade jag (!) och hade mig. Och nu sitter jag här. Så cut me some slack please.

Kvällen kommer bestå av oth. Men jag känner att jag måste slowa down på tittandet lite så det inte tar slut för snabbt. But then again, när det är slut då kan jag ju kolla en gång till.

Imorgon har jag ingenting planerat. Så då blir det nog bättre uppdatering. Kanske. Inte. Möjligtvis. We'll see.



la playa en mi corazón


Jag trotsar det mediokra vädret och beger mig till stranden med Linoys och Malster. Talk to ya later.

i'm so freaking happy

Kvällen med Stina och Henke slutade relativt tidigt så jag hann fara förbi konsum på vägen hem. Och gissa vad jag hämtade där. RÄTT!

Och jag var rädd att min kväll skulle bli tråkig. Tji fick jag. Nu; OTH B&J KLADDKAKA.

blixt och dunder

Jag måste ha varit den enda som inte vaknade av åskan i natt... But then again, så sover jag med öronproppar.

Men ändå. Det verkar ju ha åskat pretty much. Alla blir lika chockade när jag säger att jag inte hört det. Nu såg jag att min granne som bor precis under mig hade skrivit på fb att hon hade vaknat av åskan. Vaknar hon, borde ju jag vakna.. Men icket.

Lite som när jag var i Stockholm med klassen. Både Stina och Linnea kunde inte sova för Victors snarkningar. Jag? Jag sov som en stock.

God bless öronproppar.

Öronproppar som är rundade fastnar inte i mina öron. Men dom med platt ände är utmärkta, and that's why jag inte hörde någon åska i natt.

letter


Jag skrev ju i föregående inlägg att texten var minimal. Den var mindre. Och ibland så kan Linnea skriva lite slarvigt. Men jag tog mig igenom det. Och det var asfint.

Och det känns inte så bra att lägga ut sin adress på internet, om än jag bara har 12 läsare.. Där av överstrykningen.

this just made my day


Posten kom precis. Bland alla brev och reklam låg ett vykort och avi från Posten.

Vykortet är från Linnea. Oklart varför hon valde ett vykort med räkor på. Har inte läst det ännu. Det kommer vara awesome. Texten är minimal = hon har skrivit massor. Love it!

Avi från Posten kan bara betyda en sak; ONE TRE HILL! I pray to freaking God att det är oth-boxarna som har kommit. Så jag tror det blir en tripp ner till Konsum inom en snar framtid. Typ när jag skrivit färdig detta..

Och by the way. Jag känner redan nu att denna dag kommer bli en dålig bloggdag.. Vet inte varför, men just nu känner jag mig ganska oinspirerad. Men jag ska göra mitt bästa. Nu; vykortsläsning.

music video

Jag tycker om musikvideosar. Men vissa tycker jag inte om. Jag förstår mig inte på människorna som gör en musikvideo till en låt som inte har något med låten att göra alternativt gör ingenting i musikvideon. Exempel:


Hela filmen sitter hon i en taxi och sjunger och gråter. Spännande. Verkligen.

Men bara för att jag inte tycker om musikvideosar som inte har något att göra med låten, får det inte bli för bokstavligt heller. Cause that's kinda boring. Exempel:


Han gör i stort sett exakt vad han sjunger hela videon. Den är kanske inte dålig, men tråkig.

Sen finns det ju låtar som är soundtrack i filmer. Och i deras videosar är det ibland klipp från filmen. Och det tycker jag bara är irriterande. Det passar inte. Exempel:


Soundtrack till Spiderman 3. I don't like it.

Så. Allt jag gör är att klaga. Vad gillar jag då? En bra musikvideo tycker jag ska få en att vilja veta mer. Lite som en film i miniformat. Det kan också vara lite sneaky. Den behöver inte visa vad låten handlar om bokstavligen, men den får inte heller vara helt orelevant.

Men sen finns det ju såklart undantag. En video som har alla ingredienser för vad jag tycker är en bra musikvideo kan ju vara crap och vice versa.

darn

Orka att dom lovar sol och tjugofem grader idag. Och så blir det regn. Och åska. Jag som hade taggad strand. Nåja. Nu hoppas jag oth-boxar har kommit istället.

words


Skills från One Tree Hill pratar konstant med den här typen av slang.

You ain't got nothing to do with this.


Det låter väl bra? Lite ghetto-amerikanska sådära. Men om vi skulle direktöversätta den meningen;

Du har inte inget med det här att göra.

Inte så logiskt längre va? Nä, trodde inte det.

Jag tycker bara att det är lite konstigt, varför lägga till ett ord som ändrar meningens betydelse? Varför inte bara säga 'You got nothing to do with this'? Men samtidigt så ändras inte meningen med det tillagda ordet. Den är ju fortfarande helt begriplig om än ologisk.

Och by the way. Testa säga 'ain't' när du pratar engelska. A great way to make you feel ghetto.

she doesn't even know

Varje gång jag säger eller tänker 'I didn't even know', eller 'she doesn't even know' eller något annat med 'didn't even know' i. Eller det behöver inte ens vara know, kan bara vara 'didn't even' så börjar jag tänka på Raise Your Voice.

Varför undrar ni? Därför ↓ svarar jag.

Vissa låtar bara fastnar. Det här är en utav dom. Det var länge sen jag såg Raise Your Voice sist. Och ändå så får jag denna på hjärnan varje gång jag tänker på tidigare nämnd mening.

goodmorning

Weirdass dream. Mamma hade köpt en mac. Oklart varför eftersom vi redan har två datorer. Den var pälsklädd. För det skulle matcha fodralet. Som var för litet.

Om än den var pälsklädd var jag glad att hon köpt en mac. Så när jag vaknade imorse blev jag lite besviken.

Är det bara jag som ibland drömmer så verkliga drömmar att när jag vaknar är jag helt säker på att det har hänt? Speciellt när det handlar om att jag pratat med någon om något. I natt tror jag att jag drömde att Linnea berättade svaret på hennes fråga om tvättställ. För när jag vaknade imorse var jag helt säker på att vi haft det samtalet. Sen insåg jag.. Det har vi ju inte alls..

finally


Jag har fått Malin att se One Tree Hill! Hon har sett ett avsnitt, och är redan hooked.

This is an epic day. People will write stories about this day. Future presidents will talk about this day. Children will learn about this day in school. I will tell my grandkids about this day. This day may be a small step for mankind, but a giant leap for me. And Malster.

(One down, one to go. Prepare your self Linnea. You getting One Tree Hilled.)

Q&A

Här kommer svaren från frågestunden. Det trillade in massa fina frågor.

Hur gammal är du?

37. Give or take a few years. Typ minus 20 år. Kanske. Något sådant.

Vad är ditt genomsnitt antal besökare delat med din skostorlek upphöjt med awesomeigheten på din blogg på en skala ett till tio gånger pi?
83. Alltid 83.

Om du skulle möta en man med pistol i en mörk gränd, vad skulle du göra?
Solklart. Ställa mig på alla fyra och skälla som en hund. Resultat? Mannen skulle bli chockad. Tappa pistolen. Jag skullte ta den. Och därmed ha övertaget. I don't see anything wrong with that plan.

Team Edward eller Team Jacob?
Eh, jag är team Dude Med Röd Cape Och Brunt Hår.


Är det sant att Blondinbella härmade dig med sitt namn när hon startade sin blogg?!?!
Tyvärr, men det är sant. Lite synd att det blev hon som blev känd och inte jag... Kanske har något att göra med att hon är blond och det är inte jag? Jag vet inte.

Hur kommer det sig att du är mörkhyad?
Min mamma älskar chokladglass.

Varför är din vän Malin så awesome?
Fin fråga Malster. Och bra fråga. Hon kanske använder samma knep som mig... 'Och vilka knep använder du?' frågar ni nu fundersamt. Det svarar jag på snart. Just wait and see.

Är det sant att du älskar Johan Palm 'mer än din familj'?
Eh. Klart. What's not to love?


Favorit..
..tv-serie?
Hannah Montana.
..låt? Alla Hannah Montanas.
..film? Hannah Montana The Movie.
..kändis? Miley Cyrus, för hon spelar Hannah Montana.

Hur många tangenter finns det på ditt tangentbord?
100. Om jag räknade rätt. Hur många finns det på ditt?

Att för alltid måsta leva med smurfblåtthår eller att för alltid måsta sjunga som en smurf?
Eh. Blått hår for the win?! Då kanske folk till och med kan missta mig för Katy Perry..?


Om du var tvungen äta en sak för resten av livet, vad skulle du äta?
Eh? Nu förstår jag inte riktigt frågan. Jag skulle äta mat. Vad hade du tänkt äta? Strumpor eller?

vad gör man med ett tvättställ? (förklaring kommer efter du svarat på frågan. and it's good (tänk hur robin säger i slapbet avsnittet. så säger jag nu)(jag gör lite det här på befallning av min syster. eller egentligen inte. jag bara fortsätter på hennes undersökning))(satte jag ut rätt antal paranteser? ingen vet ingen vet)
Linnea ibland är du bra allt konstig. Vad är detta för fråga? Min första tanke är att man hänger tvätt på ett tvättställ. Men sen tänker jag. Det kan inte vara rätt. Då skulle du inte ha ställt frågan. Så då tänker jag såhär; man tvättar händerna (och diverse annat) i ett tvättställ. Right?

Vem är din allra bästa vän?
Jag kan inte säga vem min bästa vän är. Jag har flera. Men om jag måste välja någon (bli inte arg på mig nu, mina andra vänner) måste jag välja..

..min dator. He he. Okej. Kanske inte.. But I love it alot.


HAHA gaalet roliga frågor! Nu behöver ju inte jag ställa någon fråga här för jag ska ju träffa dig imorn:D men jag hoppas att jag är din bästa vän?;)
Självklart är du min bästa vän Linoys! Jag ljög i föregående fråga. *host* Haha, nejdå. I would take a bullet for you babe!

För hur mycket skulle du äta en sked bajs? Om skitet var ditt eget och om det var någon annans? (Skitviktig fråga!)(eller ett annat sätt att tolka hur pengakåt blondinmy är ;) )
Och varför är du så otroligt Awesome?

Skitviktiga frågor kräver skitviktiga svar. I nuläget. Då jag ligger i min säng långt ifrån att någonsin äta bajs skulle jag säga 100 000 kronor. Eller mindre. Men. När jag väl sitter där. Sked med bajs i min hand. Då skulle nog den summan öka ganska rejält.. Men tillräckligt mycket pengar och jag skulle göra det. Vems skit det än var. Lite skit får man ta för att bli rik. Och jag besvarar frågan om min otroliga awesomeighet senare. Men hemligheten är enkel, alla kan bli awesome!

Har du hål i sockarna?
Ja. Jag har alltid minst ett. Ibland fler.

Hur kommer det sig att du är så otroligt awesome?
Enkelt. Varje morgon så dricker jag två liter mjölk. Springer 3.7 varv runt huset. Sista biten går jag, man vill ju inte ta ut sig allt för mycket.. Sist gör jag fem grodhopp och tar en sockerbit. Efter det kommer awesomeigheten ganska naturligt.

Och med den frågan avslutar vi denna frågestund. Adios.


the last song


Jag såg The Last Song igår. Och jag ville tycka den var bra. Det ville jag faktiskt. Men seriöst, what's up med Miley Cyrus mun? Det var det enda jag kunde koncentrera mig på under hela filmen...

Nu kanske det inte syns så bra på bild. Men den var konstigt. I nödvändigtvis ful. Men konstig.

Något som faktiskt var ful var hennes hår. Inte att hon har fult hår, men frisyrerna i filmen var inte vackra.

Och allt hände så snabbt i filmen. Hon träffar en kille. Hon ogillar honom. Till slut går dom på 'date'. En dag senare är dom tillsammans. En dag senare älskar dom varandra. Ungefär.

Hennes pojkvän. Här har dom väl känt varandra i cirka åtta timmar. Mer eller mindre.

Samma sak med pappan. Hon kommer till honom. Dom bråkar. Hon slutar helt plötsligt vara arg på honom. Allt blir bra.

Och i mitten av filmen, så sjunger Miley eller Ronnie som hon heter i filmen med i en låt. Hennes pojkvän (som hon då känt i hela två dagar..) säger att hon har världens röst. Det lät inte ens bra!

Gah. Nä. Jag är besviken. Jag har ju sett Dear John, A Walk To Remember, The Notebook och Message In A Bottle som alla är av samma författare som The Last Song. Och dom tycker jag är bra. Och storyn i den här filmen är väl egentligen inte dålig. Men den är dåligt utförd med halvkassa skådespelare.

Så nej. Jag rekommenderar inte denna filmen. Se någon annan av filmerna jag räknade upp istället.

hey hey you can ask blondinmy

Tjugofyra timmar ger jag frågestunden. Så eftersom jag la upp inlägg vid nio igår kommer svaren någon gång efter nio ikväll. Awesome? Bra.

old reliable

Jag har gjort en till vlog. Hade inte något att göra tidigare idag, så jag satte mig vid datorn. Då upptäckte jag något. Och bestämde mig för att göra en video av det. Bara en kortis igen. Enjoy.


the kite runner


Flyga Drake är på tv ikväll. Jag har den redan på datorn. Men har inte hunnit se den ännu.

Är det bara jag som brukar se filmer jag har på dvd på tv när dom går? Jag vet inte varför, men flera gånger då en film jag redan har och sett flera gånger går på tv ser jag den. Det är som en annan grej att se den på tv. Du ser inte på dina egna villkor. Börjar filmen klockan nio så gör den det. Och blir du kissnödig kan du inte pausa utan du måste vänta tills reklamen kommer. It's cosy.

Ikväll kommer jag dock inte se Flyga Drake på tv. Kanske ser den ändå. Men detta är mest för att TV4 envisas med att ha nyheter och väder mitt i filmen. Måste nyheterna vara klockan tio? Är det så god damn viktigt att de visas exakt klockan tio? Någon gång kanske ni kan testa sätta dom innan filmen..?

converse

Jag gick in på Skopunkten efter att jag skrev förra inlägget. Och gissa vad jag hittade.

Jag har tänkt köpa låga Converse. Är bara osäker på om jag gillar det. Måste testa det första. Och rosa Converse har jag velat ha sen.. Jag kommer inte ens ihåg. Och dom röda var fina. Och gråa är fint. Och priset, eh taget!

Och nej, nu är ju inte detta äkta. Men jag tänket såhär. Jag kan köpa alla skor på bild här för i stort sett samma pris som ett par äkta Converse. Så vad väljer jag? Not a tough choice.

ikea

Kollar på Top Design. Dom handlar på IKEA. Lite coolt. Jag vill åka till IKEA (Skopunkten..) och äta mat.

frågestund


Första gången. He he. Vi får se om vi får några frågor från alla mina tio läsare.. But don't worry. I have a back-up plan. Så, ask away. Ni får till imorgon på er!

i'm bored, enjoy

Jag hade tråkigt. Sen insåg jag att jag har en webcamera. He he. Resultat?

Vad tycker ni? Passar jag i Jesus-looken? / Min tumme svällde upp lite idag.. / Mina muskler gjorde det samma.. / Sen lekte jag hund. Why not liksom?

whazzup


Bild från chillet igår. Var för lat att föra över den igårnatt... Bilden känns väldigt Blondinbellig om jag får säga det själv. But then again, det finns ju en anledning till att bloggen heter Blondinmy.

Så. Denna dag. Jag lämnade tillbaka filmen jag och Stina hyrde. Jag köpte B&J för 33 kronor. Chill.

Jag solade. Fick weirdass linjer. Men jag blev brun(are).

När jag skulle föra över ovanstående bild hittade jag denna bild. Skulle blogga om detta för länge sen men glömde väl bort det.

Jag är för lat för att vrida bilden. Men om ni lutar ert huvud åt vänster. Och läser det finstilta.

Gjort? Bra.

Då kanske ni också noterat att det står 'gjord på äkta grädde'. Och nu undrar jag, vad ska grädde vara gjort på om inte grädde..?

chill

Bara två inlägg idag. Ni vet vad det betyder! Jag har tagit till vara på dagen.

Det har varit en trevlig dag.

Chill på stan. Kjol hittades, men köptes inte. Måste nog kolla om den finns kvar imorgon...
Chill på Roasters. Första gången där. Mysigt men kallt. Många fina historier.
Chill hos mig. Film och godis. Myche bra.

Stina cyklade hem från mig. Det tar cirka fyrtio minuter från mig till henne. Hon fick låna byxor och tröja. Det är tio grader ute. I juli. Not okay.

france

Satt och kollade på lite bilder då jag hittade den här bilden.



Den här bilden var med i det här inlägget.

Och nu inser jag hur fint fransk manikyr är och jag måste fixa det. Asap. Just one problem, mina naglar är ganska non-existing just nu. Det vill säga; korta. But I'm gonna work on it. Eller något...

Adios.

too freaking strong

Ibland är jag för stark för mitt eget bästa..

Jag skulle vässa min kajal. Den gick av... Så då slutade jag sminka mig, sprang direkt till datorn och bloggade om det. Det är vad jag kallar hängivenhet.

look-a-like och diverse annat

Skrev det här inlägget igårnatt, men ser nu att det inte har kommit upp.. Don't know why. Här är det i alla fall!

Jag har precis sett The Time Traveler's Wife. Igen. Denna gång med Malin. Hon ville se den, och jag har inga problem med att se om en (bra) film.

Hon grät i slutet. Det var gulligt. Visserligen grät jag också när jag såg den i förrgår. Idag grät jag inte. Blev bara lite sad inombords. Slutet är fint. Men sorgligt.

Imorgon borde mina OTH-boxar komma. Det stod att leveranstiden var 1-3 arbetsdagar. Så jag hoppas.

By the way. När vi såg filmen tyckte vi att huvudpersonen Henry var lik någon. Mitt förslag var Carlisle Cullen, alltså pappan i Twilight. De kanske inte var superlika varandra, men de påminner helt klart om varandra. Näsan. Munnen. Håret. Ögonen (om än olika ögonfärg). Ansiktsformen. Jag vet egentligen inte vad det är som gör att de inte är superlika varandra. Nåja. Vad anser ni? Look-a-like's or not?




vlog, my name is my

Så jag gjorde en vlog. Den är kort. Orkade inte längre. Hade inte heller någon annan idé. Inte helt nöjd med resultatet heller. Det duger. Men inte mer. Nåja. Enjoy!


a room swept white

Som sagt kom jag precis hem från stan. När jag var i stan gick jag förbi biblioteket. Står på kö till två böcker där, men jag tänkte medan jag väntar på dom kan jag ju låna en annan bok. Sagt och gjort. Nu när jag kommer hem ser jag att jag fått ett mejl...

Kul. Verkligen. Den var säkert inne när jag lånade böcker. Tur jag ska till stan imorgon också. Måste bara komma ihåg att hämta den då. Påminnelse i mobilen, check!

here is the hair

När jag åkte in till stan idag var mitt hår relativt fint.

När jag kom hem..

I blame you rain.

Och för er där ute som klagar på ert hår. Så här ser mitt hår ut 40% av tiden. 50% av tiden är det värre. Och dom där sista 10% av tiden kan det faktiskt se helt okej ut.

Nu ska jag gå och göra något åt detta skatbo. Möjligtvis raka bort det. We'll see. Good to the bye.

whatever it's called, i know you have one

Jag tycker det är kul hur 99% av alla bloggare har en sådan här (och nej, jag hittade inte alla precis på de där siffrorna..):







Jag vet inte rikigt vad det kallas. Men de flesta bloggare har en sådan (enligt mig..). Ett litet statement eller tagline eller vad vi nu ska kalla det. Och nu säger jag inte att det är något fel på det. Jag säger bara att alla har det. Och när man inser hur komiskt många som har i stort sett samma typ av mening blir det roligt. Ville bara dela med mig av den betraktelsen. Do you agree?

Andra exempel på denna typ av mening;
'I blog, therefore I am'
'I'm not afraid, I was born to do this'
'The one and only'
'Once you go black, you never go back'
And so it countinues...

little girl

Gick in på IMDB för jag kände igen en tjej som var med i The Time Traveler's Wife. Och när jag kollade vilka serier och filmer hon varit med i hittade jag något udda..

Hon har varit med i nio olika tv-serier/filmer och fem av gångerna hette hon Emily.

Min första tanke var att hon kanske hette Emily på riktigt också. Hon är väldigt ung, ni kanske ser det på rollerna 'Samantha at 5 Years Old' och 'Alba at Four and Five'. Det enda logiska tänke jag var, eftersom att hon är så liten är det enklast för henne att få heta sitt riktiga namn i filmen/tv-serien för att förhindra förvirring.

Men heter hon Emily? Nej, hon heter Tatum McCann.

Det känns lite för många gånger för att vara en slump.. Men jag kommer inte på någon annan logisk förklaring. So I guess we have to leave it at that.. Or maybe she just looks like an Emily..?

the time traveler's wife


Såg precis den här filmen. Den var bra. Väldigt bra faktiskt. Började se den en gång för länge sedan, men orkade inte se mer än en halvtimme för kvalitén var så dålig. Men den här gången såg jag färdigt den.

Jag gillade filmen. Även om själva 'lovestoryn' liknar alla andra, var det trevligt med en liten twist (the time traveling det vill säga).

Känner på mig att det här kommer bli en sådan film jag kommer se om. Och om. Och om.

Jag känner att jag sett många filmer på senaste veckorna (däribland Slumdog Millionaire, A Walk To Remember, Dear John, The Notebook, Remember Me och jag tror det var alla..) och jag märker att alla faller lite under samma kategori. Men jag gillar den här typen av film har jag insett. De romantiska, sorgliga och fina filmerna.

Och om ni har tråkigt någon dag. Plöj er igenom dessa filmer. För dom är värda att se.


...

Taget från Linneas blogg:

Det är inte värmen då? Solen you know? Som är varmast. För sist jag kollade så..


Men vad vet jag..? ↓



oops


Detta märkte jag nu. Jag har glömt T:et i 'Konståknings'. Bra jobb My. Förvånad att ingen kommenterat det dock.

Q&A

Shit vad jag stör mig på att det inte finns ett smidigare sätt att svara på kommentarer. Nåja. Detta få duga.

A: Hahah. Så sant.


A: I agree. Och för er som inte kollar på OTH. ↓


A: Jag vet. Jag är en bra vän. Du borde blogga mer. Och mitt första vykort borde komma snart..? I'm waiting. Impatiently.

movies


Igår såg jag The Notebook och Remember Me.

The Notebook
Det var andra gången jag såg den. Första gången tyckte jag den var lite tråkig. Den här gången var den betydligt bättre. Vissa filmer kräver två gånger innan jag faller för dom. Men den var fin. Har du inte sett den, se den.

Remember Me
Började lite segt. Förstod inte mycket. Men blev bättre. Betydligt bättre. Men slutet alltså. När jag insåg vad som skulle hända.. Se filmen. Men var beredd på slutet.

aleks

Shiet vad jag bloggar idag. Man märker att jag inte haft mycket att göra idag..

Men. To my point. Är det bara jag som tycker Kenzas pojkväns badshorts är liiite för korta? Och då är dom egentligen inte så korta. Det kanske är för att han är så bred..? Jag vet inte varför, men det ser fel ut.

Feel free to response.

Det är en freaking fluga i mitt rum. I'm gonna go kill it now. Eller släppa ut den. Lutar mot det senare. Hej djurvän!

two things

Thing one. Mammas vän Hanna från hufvudstaden är och uppe i "Norrland" så hon plus familj kom och hälsade på oss. Dom fick sitt tredje barn för sju (?) veckor sen. Och han var adorable! I love babies. Han var superliten och supergullig och jag måste hinna hälsa på dom i Stockholm innan växer upp allt för mycket. Nog för att små barn också är söta, men bebisar är det där lilla extra!

Thing two.
JAG HAR BESTÄLLT OTH-BOXAR! YEY! Jag beställde säsong 2 och 3. För jag tänkte såhär; Jag har precis sett säsong 1, alltså är det lika bra att beställa 2 och 3. Så får jag fler avsnitt att se. Så kan jag beställa säsong 1 senare. Yey. Jag är så jäkla happy just nu.

Thing three. Kul grej som benämningen 'thing one', 'thing two' osv fick mig att tänka på. I ett avsnitt av OTH så är det tre killar som kallar sig 'Thing', 'Thing One' och ja.. Kan ni gissa vad den tredje kallar sig?

Haha. Jag antar att ni gissar 'Thing two'.

Men det är fel! 'Thing three', och jag citerar '..cause I'm the third..'.



norrland


Nä, för det bor ju ingen i Norrland..?

Och fortfarande. Det här är Norrland:

Du kan inte säga att du ska till 'Norrland'. Norrland är halva freaking Sverige.

Som att jag skulle säga att jag ska till Svealand.

Jag gjorde en bild för att illustrera vad som är ok och inte ok.
Och nu menar jag inte vad jag tycker är ok och inte ok. Utan vad folk i allmänhet tycker. Enligt mig.
Och vill någon vänlig själ därute säga mig varför det här är okej/inte okej..?




LKK


Jag jobbade ju som sagt på lägret som Luleå Konståkningsklubb hade. Och något som jag tänkte på medan jag jobbade där var detta.

Alla från de olika klubbarna hade ofta en jacka eller en väska eller dylikt med klubbens förkortning på. Det fanns Stockholms Konståkningsklubb, Uppsalas osv osv. Men förkortningen för konståkningsklubb är KK. Och det ser fruktansvärt fel ut när en 8-årig liten flicka går förbi med en jacka där det står Luleå KK på.

Men det kanske bara är jag som drar de parallellerna..?


welcome to tree hill


I samma anda som Stina tänker jag också göra en lista a la TVR. Men denna gång blir det One Tree Hill.

Jag plöjde mig igenom alla sju säsonger av OTH för ett tag sen och det är väl inte mer än rätt att faktiskt sammanfatta dom då.

Och om ni planerar att börja se OTH ska ni nog sluta läsa här. För det kan hända att lite spoilers slinker in. JFTR*.

Mest velig: Lucas - Jag säger bara; Peyton, Brooke, Peyton, Brooke, Peyton, Lindsey, Peyton. Och då får vi inte glömma lite Nikki och Ana däremellan förstås!

Mest bitchig: Rachel - Hon må vara en bitch, but I kinda like her.. (Men ni ska veta att det var jämnt mellan Rachel och Victoria, tyvärr föll Bitchtoria på mållinjen.)

Mest otursam: Peyton - Se mamma nummer 1 och mamma nummer 2. Och Derek aka crazy stalker.

Mest DILF: Jake - Och nu behöver vi ju inte tolka detta ordagrant, but you can't deny it. The boy is cute.

Mest ond: Dan - För att ge några exempel för er som inte är lika insatta; han överger sin ena son, han anställer en tjej som ska få hans bror att bli kär i henne bara för att dumpa honom sen och sist och definitivt inte minst, han skjuter sin bror.

Mest charmig: Mouth - How can you not like that guy..?

Mest användning av ordet 'boyfriend': Brooke - I don't know why, men istället för att kalla sina pojkvänner vid namn säger hon jämnt 'boyfriend'.

Mest oväntade vänskap: Karen & Deb - Se serien så förstår ni..

Mest adorable par: Naley (aka Nathan och Haley) - Jag gillar det faktum att efter en turne som nästan ledde till en skiljsmässa, en ofrivillig graviditet, en ryggradsskada (?), en crazy nanny, en otrohetsskandal och ett dödsfall som påverkade någon väldigt mycket (ska inte avslöja allt för mycket nu..) är dom fortfarande lika kära. I now, it's a show men det är fortfarande adorable.

Sådär. En fin liten sammanfattning av OTH. Nu: staden.

*JFTR - just for the record.

long time no see

Long time no see. Som sagt, internet bråkade och mormor fyllde år. Men nu är jag tillbaka!

Så, vad har hänt sen sist?

Jag chillade i park med vänner.


Jag chillade på altan med Linnea innan hon lämnade oss för Stockholm.


Jag drack diskfärgsfärgad drink i stugan. Men den var god. Otroligt nog.


THE END.

update

Mitt internet har inte fungerat, därav ingen uppdatering.

Och imorgon ska jag upp halv sju, så måste som sova nu..

Och imorgon åker jag nog också till stugan, så på måndag. Då jävlar.

Jag som till och med fotade grejer att blogga om, är sämst på det annars, och så bestämmer sig internet för att sluta funka. Nåja.

GOODNIGHT!

ice

Den bästa delen med mitt jobb?

Delvis är det ju väldigt chill och faktiskt ganska kul.

Och sen får man ju kolla på konståkare, inte helt fel att se Alexander Majorov hoppa och snurra och ha sig på isen. Jag kan inte ens åka baklänges..

Men det allra bästa? Det allra bästa är när man varit i C-hallen och ska gå tillbaka till köket. Som ni förstår är det ganska kallt i hallen, så man fryser som en galning. Men när man kommer ut, oavsett hur varmt eller kallt det är ute känns det som högsommar. Så. Himla. Chill. (Eller kanske inte borde använda ordet chill.. Så himla hett!)

slumdog millionaire


Nu har jag äntligen sett Slumdog Millionaire. Har tänkt göra det sen den kom ut. Den var bra. Fin. Sorglig. Slutet var lite väl puttinuttit för den här typen av film. Enligt mig i alla fall.

Sedan blev jag också lite förvirrad när de hoppade i tiden, eller egentligen inte hoppen utan snarare hur tillbakablickarna hängde ihop med frågorna. Se filmen så förstår ni vad jag menar.

Men overall får den helt klart en fyra. Av fem alltså. Typ mer, men vi kör jämna tal.

Och eftersom jag nyss läste ut min bok och inte har något att läsa just nu planerar jag att låna boken imorgon. Fint.

Later.


ye ye ye

Ye 1. Stina kallade mig Mysan. Jag har alltid velat ha ett smeknamn. Men när man har ett namn på två bokstäver känns det lite överflödigt...

Ye 2. Jag jobbar tre dagar till. Sen är det slut slut slut. Visserligen är jobbet inte jobbigt. Men måstet som alltid hänger över en, 'jag måste kliva upp sju', 'jag måste vara på jobbet åtta', 'jag måste sova tidigt', är jobbigt.

Ye 3. Telias nya spotify-reklam. It's hilarious.
- Välkommen. Hur många biljetter vill du boka?
- En.
- När och vart vill du åka?
- Imorgon, Borås.
- En biljett, imorgon. Till Bahamas. Stämmer detta?
- Bahamas? Nej.
- Inte? Då kanske du också är en sån som inte vill ha mer bredband för pengarna?
- Va? Jo.


dress-up

Läste en krönika Calle Schulman skrivit för ett tag sedan. Diskuterade sedan samma ämne med Linnea och Stina. Hade aldrig tänkt på detta innan Schulman skrev det, men nu i efterhand inser jag ju hur rätt han har.

Krönikan handlade om att tjejer klär sig för tjejer. Nu kommer jag inte ihåg exakt vad han skrev, men hans main point var att när en tjej klär sig superfashion klär hon sig för tjejer. Det är andra, lika modeintresserade tjejer, som förstår och uppskattar vad hon har på sig. Om hon istället klär sig i något lite enklare, klär hon sig för killar.

Detta är ju dock att dra alla över en kam litegrann. Alla tjejer behöver ju nödvändigtvis inte vara modeintresserade eller gilla vad tjejen i fråga har på sig, och killen kanske visst uppskattar vad tjejen har på sig. Men ni förstår vad han menar.

Och jag håller med honom. Många av mina kläder känner jag är mer uppskattade av tjejer än killar, de förstår vad jag 'menar'. Men sedan har jag ju också kläder som killar 'förstår sig på'.

Jag kan sätta min högra tumme på att alla tjejer som läser min blogg kan ta fram ett plagg ur sin garderob som de kan säga att tjejer 'förstår' bättre än killar, och ett plagg som är mer uppskattat av killar än tjejer.

Eller?

yesterday

Gårdagen var trevlig. Min enda lediga dag medans jag jobbar. Myche skönt.

Strandhäng på dagen. Första för året. Inget bad, det kommer in time.. Men solning. Hittade the car of my dreams.



Fotbollsvm på kvällen. Min flagga blev mycket uppskattad. Rätt lag vann, om än bara med 1-0 och inte 2-1 som förutspått.

fotbollsvm


Flagga, check!
Nagellack, check!
Redo för fotbollsvm.

Jag håller kvar vid min förra gissning. Byter bara land. 2-1 till Spanien. Good.

Linnea's place, here I come.

vamos a la playa

Varmt ute? Check.
Sol ute? Check.
Ledig? Check.
Strandhäng på g? Check.
Lättsaltade chips och Ballerina choko? Check.

Ready, set, go.

a walk to remember


Jag och Malster har precis sett A Walk To Remember. Hon tyckte den var hjärtskärande. Jag håller med. Andra gången jag ser den (of many to come..) och den är fortfarande lika sad. Men fin. Nu sova. Eller ja.. Crosspix. Sen sova. GODNATT!

eeh


Eh, långfinger kanske?

crocodile


Jag kliver upp på morgonen. Gör mig i ordning osv. Går till bussen som går tjugo över. Inser att det är lördag. Bussen går inte. Cyklar. Städar toaletter i en timme.

Jobbar, jobbar, jobbar.

Går på stan. Köper ring. Det börjar regna. Cyklar hem. Blir blöt.

Fixar musik. För över musik. Bra musik i mobil.

Slut på dag. Nu vankas kväll. Malster?

vad har hänt sen sist?; part 6 of 6

Numero seis

Kul grej bara. I låten 'This Love' av Maroon 5 sjunger dom '...so hard to keep her satisfied. Keep her coming every night...' (typ något sånt i alla fall). Och nu undrar jag vad dom egentligen menar.. Ska hon komma eller ska hon komma..?

Fick mig också att tänka på Desperate Housewives-avsnittet då Gaby ropar på sin 16-åriga niece (lättast att använda det engleska uttrycket, då det inte riktigt finns någon svensk översättning).

Ana som tjejen heter är inne i en killes rum och Gaby är orolig för vad hon gör där inne. När hon ropar att hon ska komma ner svarar Ana 'I'm coming' och Gaby ser förfärad ut. Killens mamma Angie säger då 'I'm sure she just meant she's on her way'.

Och detta var sista delen i 'Vad har hänt sen sist?'. Nu när jag inte längre har ett färdigskrivet inlägg varje dag kan det hända att jag blir sämre på att uppdatera. But I'm gonna try no to. Okej? Bra.

good freaking night

Nu tänkte jag gå och lägga mig. Halv tio på en fredag kväll. Welcome to the fabolous life of My. Till mitt försvar börjar jag jobba åtta imorgon. And I need my sleep. Så, godnatt gott folk (även om ni säkert inte kommer gå och lägga er på några timmar..). Seeya tomorrow. Typ.

tonight


Jag fick sluta två timmar tidigare idag. De ville vara snälla då det är fredag och så. Så vad är min plan för kvällen? Kanske tar sena flyget till Stockholm och hänger med Kenza på Collage? Eller varför inte vara hurtig och dra en springrunda på någon mil? Eller helt enkelt ringa över några vänner och spela poker in på småtimmarna? Så vad ska jag välja av alla dessa fabolous alternativ? One word my friends. SOVA.

vad har hänt sen sist?; part 5 of 6

Numero cinco

Ännu en look-a-like. Yey!

Q&A och nya ord


A: Det är du fortfarande kära vän. Tror du verkligen att jag skulle vara vän med någon som inte är ascool..?

Mor hade köpt Aftonbladet och jag såg detta i tidningen.

Och jag röstar för att detta ska bli det nya ordet för arbetslös. Jag menar vad vill du helst vara; arbetsLÖS eller arbetsFRI..?

vad har hänt sen sist?; part 4 of 6

Numero cuatro

Kollade på massa Austalias Next Top Model för några dagar sedan. Det har varit maraton. Fel person vann. Men det var inte det som var poängen. Det var vad hon vann. I prispotten fanns en mobiltelefon. Närmare bestämt Samsung e530. Programmet spelades in 2006, i think.. Då var den här mobilen ascool. Idag, fyra år senare, inte så cool...

Jag tror också att Linnéa hade en sådan här mobil för några år sedan..? Am I right? Hur som helst har hon nu uppgraderat sig till en HTC Legend om jag kommer ihåg namnet rätt. Den är fin. Precis som hon.

sanning


Jag hoppas detta är en bild på det spanska landslaget.. Om inte, I never said I was a fotbollsfantast..

Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag gissade att Tyskland skulle gå vidare till final. Och det gjorde dom ju uppenbarligen inte. Men vill ni veta en sanning? Thought so.

Jag sa till Linnea några dagar innan matchen att jag trodde Spanien skulle vinna. Inte för att jag har någon aning om vilket lag som är det bättre, men det kändes bara som att Spanien skulle vinna. Hon svarade då att Tyskland är bättre.

Så när jag skrev på bloggen valde jag Tyskland, eftersom det förmodligen var större chans att de skulle vinna. Och jag ville ju inte ha fel i bloggen. Cause that would have been awkward. Men självklart kom det tillbaka och bet mig i ändan.

Jag trodde Spanien skulle vinna, men ändrade mig för att någon som kunde mer sa att det inte var troligt. Och tro fan att Spanien vann.

This proves it. Lita alltid på din magkänsla. 97.3% av gångerna. Och då du är helt säker på att du inte ätit gammal mat. Eller att magsjuka går. Eller någon annan magrelaterad sjukdom.

blondie


("Åh en kombination!" länkar till en bild på en kille i kortärmad skjorta och trekvartslånga jeans)

När jag läste detta för första gången blev jag lite.. Vilket ord ska jag använda..? Förnärmad? Och det är ju konstigt. Att jag tar åt mig alltså. Sure, jag bor i Luleå. Men jag är vare sig en kille, har trekvartslånga jeans eller kortärmade skjortor...

Ändå vill man försvara sig.
"Visst, Luleå är inte så stort men vi bor ju inte i kåtor."
"Bara för att man råkar bo ovanför Ö-vik måste man inte äga renar."
"Och ja, vi har TV-apparater, och nej det är ingen tidsskillnad. Vi ligger rakt upp god damnit. Inte på andra sidan jorden."

Jag har ju trots allt bott i Luleå hela mitt liv och även om (eller när kanske är mer passande..) jag flyttar härifrån känns det ändå som att Luleå kommer betraktas som hem. Hur litet det än må vara har det inte varit dåligt att växa upp här.

Så min första reaktion till Blondinbellas tweet är försvar. Men min andra är road. För jag kan inte annat än att hålla med. Och det hon säger är ju faktiskt kul...

six o'clock

Min klocka ringde sex imorse. Inte. Ok. At. All.

Min klocka ringer sex imorgon. Inte heller ok. At all.

Men hey, money money money.

vad har hänt sen sist?; part 3 of 6

Numero 3

LOOK-A-LIKES! Yey.


working nine to five.. or not

Min mor kunde inte hämta mig på jobbet idag. Jag fick cykla. Det sög. Jag var hemma halv nio. Jag börjar jobba igen om elva timmar. Jag har inte ens räknat ut när jag måste upp imorgon. Jag vill inte veta.

Nu måste jag duscha. Sen måste jag typ sova.

By the way. Tyskland, Holland i final. 2-1 till Tyskland. Wanna bet?
He he, fotbollsfantasten My har talat. Men lite koll har jag faktiskt. Med betoning på lite.

vad har hänt sen sist?; part 2 of 6

Numero dos

Nu har jag jobbat två dagar. Trots det har jag bara två veckor kvar. Förra veckan var min första jobbvecka. Jag jobbade en dag. I två och en halv timme. Trots att jag egentligen skulle jobba sex timmar den dagen, och sex timmar på torsdagen. Så det var 10 timmar, det vill säga ca 500 kronor rakt ner i fick. Chill.

Och bara för att ni ska förstå hur chill det här jobbet är jämfört med förra årets har jag komponerat ihop två bilder.

Do I need to say any more..?

Jag hoppas bilden förklara det mesta..

När jag gjorde dessa bilder hade jag bara jobbat en dag, i två och och en halv timme. Men igår  jobbade jag fler timmar. Och jobbet var chill. Lite stressigt, men på ett trevligt sätt.

Så för att sammanfatta årets jobb; C TO THE HILL.

Q&A


Till mitt försvar, jag hade inte hunnit få några bilder och bad Linnea skicka två stycken istället. Det var dom två jag fick. So blame her. Och by the way, du är fin på bilden! As always.

vad har hänt sen sist?; part 1 of 6

Numero uno

Linnéa fyllde år. Det var freaking awesome. Hon bjöd på god mat och sig själv. Det var myche trevligt. Vi hade gjort finaste filmen ever åt henne. Hon blev rörd. Hon skrattade så hon fick ont i huvudet. Vi glömde lägga in en scen. Men overall blev det godkänt. Mycket väl godkänt.

Linnea hade kamera. Jag ska få bilderna. Men vi har glömt. Så jag har dessa två. Resten får ni imagine.


Jag och Malster chillar i soffa.


Linoys och Linneis chillar i fåtölj.

done & done.. (& done & done & done & done)

Sex inlägg skrivna. Ett kommer publiceras varje dag följande sex dagar, vilket också råkar vara de sex dagar jag jobbar nästa vecka. Vi får se om det kommer några inlägg utöver de inläggen. Om inte kan ni då räkna med ett per dag, vilket är mer än inget. Yey. Nu måste jag duscha. Sen måste jag typ sova.. Weird.

i'm like a bird

Jag har inte bloggat på nästan en veckan. Och jag har varit mycket väl medveten om detta. Men jag har kört på strutstekniken och bara ignorerat det. Och jag har ingen ursäkt heller. Jag har ju faktiskt haft saker att blogga om. Så därför har jag nu komponerat ihop lite inlägg. Och för att det inte ska komma femtioelva inlägg idag och noll hela nästa vecka planerar jag att potionera ut dom så ni får något nytt att läsa varje dag. Sounds good?


Jag börjar ju jobba imorgon. Så om jag har en massa inlägg i utkastet borde jag ju finna tiden att publicera dom. I hope.. Så uppdateringen kommer bli bättre än senaste veckan. Inte för att det är så svårt att toppa..

Och hey, wish me luck for tomorrow!

RSS 2.0