sju systrar

Blogg.se är segt som tusan, men hoppas att det inte lägger av halvvägs in i inlägget. Idag for vi till Seven Sisters. För den intresserade är det klippor i kalksten som blivit branta av vattnet. Love the explanation. Hur som helst. Det gick en "turistbuss" dit, som gick längst kusten. Den tog vi idag, 12.16 och cirka en halvtimme senare var vi framme. Trots det mulna vädret och att regnet hängde i luften var det en mycket trevligt, om än blåsig, promenad upp till "toppen". Bilder kommer nu. As usual.
 
 

New Forest

Igår var det utgång vilket resulterade i att jag kom hem ganska sent. Efter cirka tre timmars sömn var det bara att kliva upp igen, då jag skrivit upp mig på en resa till New Forest. New Forest är en nationalpark som ligger cirka 1.5 timmar från Portslade. Allt jag visste om den var att det fanns vildhästar där.
 
Kan väl inte påstå att det var så fantastiskt. Massa öppna fält. Hästar lite varstans. Och ja, allmänt fint antar jag. But then again, nothing mind-blowing.
 
Hann även med att fika två gånger. Första gången stod Cream Tea på schemat och andra gången blev det varm choklad och en chocolate chip cookie.
 
Ett bröllop ägde rum i kyrkan, så vi anar att detta var parets transport. Pretty nice.
 
Fika nummer 1. Lite fotokul medan vi väntar på vårt Cream Tea.
 
Var riktigt jäkla gott. As usual.
 
Fika nummer två. Också riktigt jäkla gott.
 
Dagens roligaste. När vi var på väg tillbaka till minibussen ser vi en man på andra sidan gatan som drar sin hund i kopplet. Antagligen så kliar det för hunden och detta hjälper väl mot klådan. Men galet roligt ser det ut iallafall.

all this and heaven too

!!!!!!!!!!!! Florence + The Machine i december. Oh lord. Gonna be awesome.
 

Starbucks

Efter en oväntad lön hade jag äntligen råd att boka min hemresa. Don't you just love it when you get money unexpectedly? Har även betalat tredje kursavgiften så har nu bara en kvar. SKÖNT.
 
Eftersom jag fick lite mer money än förväntat kanske jag inte heller behöver välja mellan Tallest Man On Earth, Mumford & Sons och Florence + The Machine, utan kan gå på alla. Hej livet, you're being kind to me right now.
 
Igår skulle vi på Internationellt Café. Wasn't really my scene, så jag, Line och Madde gick. Vi vandrade in till Brighton (från Hove, där caféet låg) och hamnade till slut på Starbucks av alla ställen. Det var i stort sett det enda "fik" som hade öppet. Pubar finns det ju gott om. Men jag ville ha choklad, inte öl.
 
Köpte min en frappucino med chokladsmak. Utan kaffe. He he. Fast har typ börjat gilla kaffe. Jag som sa att jag aldrig skulle börjar dricka det. Darn. Oh well. Tog  självklart bild på min Starbucksmugg. Och även en suddig bild på Madde.
 
Later peeps.
 

Dirty Outfitter / Urban Harry

Efter skolan idag for vi in till Brighton. Jag hade äntligen fått lite pengar, så passade på att shoppa upp dem. Vem behöver mat liksom? Nejdå, nu ska jag inte oroa min mor. Det är lugnt. 1pundsmat från Tesco är gott. Och jag shoppade rätt billigt.
 
Första inköpet blev en bok jag velat läsa. The Perks of Being a Wallflower. Kommer även som film, tror biopremiären är typ nästa vecka. Så ska försöka hinna läsa klart den tills dess. Sen ska jag och Line gå och se den. För aslite pengar. För att gå på bio här är billigt. Yay. £7.99, från Waterstone (by the way liksom).
 
Mitt andra inköp blev dessa shorts. Spanade in dem förra veckan men hade tyvärr cirka noll kronor då. Testade dem, älskade dem, köpte dem. In that order. £19.98 (För att vara exakt he he, kostade egentligen 22 men 10% studentrabatt. Kostade egentligen ännu mer, men var redan på rea. Yay.), från Urban Outfitters.
 
Tredje inköpet blev en skjorta. Måste ju värna om min skogshuggarbakgrund (För det tycks vara vad folk tror vi gör uppe i Luläää, nej inte LuleÅÅÅ.) Från en vintage/second hand-butik i North Laines. Världens finaste butik och VÄRLDENS sötaste tjej som jobbar där. Jag vill bara ta med henne hem. My godness. Men. Ja. Det tänker jag ju uppenbarligen inte göra. Tog denna istället. £5, från Dirty Harry (As the store is called).
 
Köpte även ett.. hårband. I suppose you could call it. Väldigt not me. But I'm gonna work it. The whole black-woman-cleaning-at-rich-white-family-during-the-60s-in-USA som jag sa till Michelle. £5, också från Dirty Harry.
 
Och det var alla mina inköp. Later dudes.

Och vi sa fuck it, solen sken

Trots rubriken, så har det faktiskt regnat här idag. Men ni ser inte mig klaga. Delvis för att regn är mysigt. Delvis för att detta är kanske fjärde regndagen sen jag kom hit. Hade förväntat mig mer.
 
Men vi sa faktiskt fuck it, trotsade regnet och begav oss till Tesco. Med 'vi' menar jag jag, Line och Sophia. Vi hade siktet inställt på fika på Costa Coffee och mathandel på Tesco. Vi tog en annan buss, hoppade av på vad vi trodde var rätt gata (it was not) och kämpade oss sedan genom regnet till Tesco. En varm choklad med grädde och marshmallow och en triple chocolate muffin senare var jag ganska så nöjd. Handlade massa billig mat så nu har jag middag veckan ut.
 
Denna helg tror jag är första helgen jag inte har gått ut. Fredag kväll köpte jag och Line ett glass paket och tillsammans med Sophia satte vi oss på en parkbänk nere vid havet och åt upp tidigare nämnda glasspaket. Mycket mysigt, sen började det småregna lite. Så vi gick hem. Var hemma tio. I säng tolv. Sov tio timmar. SKÖNT.
 
Igår for jag in till stan. Lullade på som vanligt. Var in och frågade vad det kostar att göra en tatuering. Dog lite för att jag vill göra en så mycket. Eller var detta i fredags? I can't remember. Hur som helst, har undersökt lite. Sökt inspiration. Kan ha hittat den jag vill göra nu. Men. På kvällen blev det bio. 3.30 pund kostade det. (Kostar 6.60 i vanliga fall, men vi hade två för en-kupong). Pretty nice ja. Såg Savages. Helt okejbra, lite lång kanske.
 
Oj vad jag pladdrar på nu. Helt ointressant är det också. Men men. Här kommer lite bilder.
 (Tagna med mobilen, sorry about that.)

Mysig matmarknad vi hamnade på när vi vandrade omkring i The North Laines (som jag förövrigt älskar). Tur man inte hade några kontanter på sig...
 
Bio med Sophia, Line, Madde och Ia. Var mycket trevligt. Och visst ser Lines popcorn goda ut? Det var dom tills...
...hon spillde ut mer än halva på golvet...
 

Oscarnight

Igår var det alltså Oscarnight. Blev mycket lyckat in my opinion. Sen for jag och några vänner ut på puben ett litet tag. Don't worry mor, jag var hemma i tid och fick massa timmars sömn innan skoldagen idag. (Även om jag kanske inte kan säga detsamma för alla som följde med ut...). Oh well. Bilder nu.
 

Rottingdean och annat trevligt

Igår var det Cream Tea i Rottingdean som gällde. Efter att ha väntat drygt en timme på en väldigt försenad buss, åkt buss drygt en timme (med ett oväntat bussbyte) anlände vi slutligen till Rottingdean. En mycket mysig stad, but then again - Britain has a lot of cosy towns. Vi gick på ett fik, beställde vårat Cream Tea and.... HEAVEN.

Cream Tea är te, vanligt Earl Grey skulle jag tippa på, scones, clotted cream (smakar typ grädde, fast fastare konsistens), sylt och smör. Clotted cream, sylt och smör sätter du på sconesen. Smakade plättar. Vill ha det igen. Glömde kameran så vet inte hur bilderna blev med mobilen. Men det får duga.

Annars vet jag inte vad jag gjort sen sist. Just chilled I suppose. Ikväll har vi Oscarnight på skolan. Min klass anordnar. Blir röda mattan, mingel, vin, plockmat och ett gäng finklädda människor. Sen visar vi Breakfast At Tiffany's.

Såg förövrigt min första svart-vita film härom dagen. Some Like It Hot, med Marilyn Monroe. Var faktiskt riktigt bra. Och underhållande. Mer svart-vit film till folket.

Okej, nu bilder.
 



BBQ, buildings and Waldo

Så, vad har hänt sen sist..? No idea. Veckan har gått snabbt. Ingen aning om vad jag egentligen har gjort. Här kommer lite bilder iallafall.
BBQ with the Italians. Kan summeras i två ord: no Italians.
 
Hittade min byggnad i Brighton för någon dag sen.
 
And then we found Waldo.

London & Stonehenge 2.0

Fick inte in bilderna från Stonehenge i förra inlägget. So here they come.
 
(Jag vet, spammar med bilder. Orkar inte fundera på vilka som är värda att lägga upp och inte. Men hej, I know you wanna see them.)
 




















London & Stonehenge

Några dagar sen jag uppdaterade bloggen. Sorrie.

I fredags bar det i varje fall av till London. (Slänger in bilder i slutet av inlägget.) Vi for ganska tidigt på morgonen, tog någon timme att ta sig dit med buss. Väl framme var det dags för museum. Vi hade tre att välja mellan, jag valde Natural History, aka det med dinosaurierna. Sedan blev det rundtur. Big Ben, Westminister, London Eye, och vad tusan allt nu heter. Jag hade bara ett mission i London, köpa kaffe från Starbucks. And I did. Kändes väldigt coolt. Köpte även en tidning, för att man fick med en söt tygpåse. But that was it. Over all var det en mycket trevlig, om än lite stressig dag.

På lördagen fyllde Sophia år så vi var ut och firade henne. Var hemma halv fem. Halv åtta ringde klockan, för då bar det av till Stonehenge. Ja, jag var lite trött... Men trots praktiskt taget ingen sömn, en väldigt lång busstur och en väldig åksjuk My var det värt det. Cause the stones are cool. Really cool. Vi besökte även Salisbury, en liten gammal stad inte många kilometer från Stonehenge. Var också mycket mysigt.

Hm. Något mer värt att veta? Not really. Eller idag gjorde jag min första riktigt grocery shopping. Har levt på skollunchen och 1pundshamburgare från McDonalds, men börjar bli lite less. Så idag köptes riktig mat på ett enormt Tesco. (I love Tesco by the way, allt är så billigt här).

Har även shoppat lite. Primark is the shit. Köpte två par byxor (ett par hundtandsmönstrade och ett par svarta jeans) plus två tröjor (en mörkgrå hoodie och en mörkgrå oversized stickad tröja)(för den som är intresserad)(och jag vet, är fruktansvärt färgglad..). Allt detta kostade 39 pund. Så. Himla. Billigt. Köpte även en väska från H&M. And thus was my shopping limit for this month reached.

Okej, nu ska jag sluta ordbajsa. Här är bilder från various days.


Ännu en dag i Brighton

Trots att jag älskar det här i Brighton så finns det en sak jag saknar med hemma. Möjligheten att inte göra något. Det finns så mycket mer att göra här än hemma och man vill göra allting. Men detta allt ska balanseras med skola, läxor, sömn och bara möjligheten att andas ut. Just nu är det lite snevikt. Men jag klagar inte. Idag lovade jag dock mig själv att inte gå ut. Var hemma sju från stan. Tog en dusch. Går in i mitt rum. Har fått ett sms från en klasskompis som frågar om jag ska med på puben ikväll. "JAG. SKA. INTE. LÄMNA. HUSET." var jag tvungen intala mig själv. And I'm still at home. Så. En eloge till My. Här kommer lite bilder. Lyckas inte göra enterslag utan att fucka upp bilderna. Så får bli som det blir. Dom två första bilderna är från utanför skolan, där jag och Sophia satt och chillade lite i solen (superbra väder här just nu) innan vi drog in till stan. Resten är från igår då vi lite spontant drog in till Brighton och stranden för lite häng (detta är exakt vad jag menar med att det är omöjligt att stanna hemma...)
 
 
 
 

Devil's Dyke

Så det var några dagar sen jag bloggade. Fy My. Har faktiskt varit sjuk, som vid varje skolstart, men nu börjar jag må mycket bättre.

Idag gick vi upp till Devil's Dyke. Det är en... kulle, I guess. Men en väääldigt fin kulle. Trots att vi kom fram att det såg exakt ut som i Skåne. Har varit duktigt och tagit mina första bilder på brittisk mark. Eller justja, tog ju faktiskt några bilder med mobilen som jag kanske också slänger in i detta inlägg. Tog iallafall drygt 1.5 timme att gå upp, så det var en lite promenad. Härligt dock, då jag inte tränat sen förra lördagen (det kryper i kroppen, ska undersöka gymmet så fort jag blivit frisk).

Här kommer bilder iallafall.

Devil's Dyke


Promenaden in till Brighton



RSS 2.0